Mahir Temur

Sosyal Medya Belediyeciliği!

Mahir Temur

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi partisinin belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Sayın Erdoğan’ın burada yaptığı konuşma dikkatimi çekti.

“Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini almaz” sözü bence şu dönemde çok anlamlı.

Her belediye başkanı bu sözü çerçeveletip makam odasına asmalıdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan diyor ki…

“Vatandaşa değer veren, sorunlarına samimiyetle çözüm arayan, gayretli, çalışkan dürüst bir belediyecilik tasavvurundan bahsediyorum. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki gönülden yapılan her iş bereketlenir, yüksünerek yapılan işlerin ise hiç kimseye bir faydası olmaz.”

Şimdi bu sözün üstüne başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediye başkanlarımız “Aynen bu şekilde başkanlık yapıyoruz” diyebilir.

Şaşırmam!

Tek tek örnekler veririm ama bugün sadece bir örnek vermek istiyorum.

Bırakın vatandaşı, kendi kurumlarında çalışan işçilere 14 aydır zulüm işleniyor Büyükşehir ve Battalgazi Belediyesi tarafından.

14 aydır kısmi çalışma sistemi diye pandemi yüzünden özel şirketlere tanınan bir hakkı, koca koca belediyelerimiz “tasarruf kılıfıyla” işçilerine uygulatıyor.

14 aydır 3 binden fazla işçi belediyeler tarafından SSK’sı her ay 10 gün, 8 gün, 12 gün şeklinde yatıyor.

14 aydır SSK’sı eksik yatan belediye işçilerinin mesaisi, bayram ikramiyesi dahi verilmiyor!

Daha bir ay önce Ramazan Bayramı’nda çalışanların dahi mesaileri verilmemiş!

Buradan “sosyal medya belediye başkanlarına” sesleniyorum!

Yeter artık!

Yapmayın!

14 aydır kimse bu işçilerin seslerini duymuyor!

Belediyeler duymuyor!

Basın görmüyor!

Dernekler kendilerini Paris’te zannediyor!

Sendikalar 3 maymunu oynuyor!

HAK-İŞ Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri işçilerin telefonlarına dahi bakmıyormuş!

Büyükşehir Belediyesi’nde belediye çalışanının intihar girişiminden sonra o işçiyi işten çıkardılar.

Bünyamin Geleri izledi bizim gibi!

İki ay sonra işe aldılar ama intihar girişimini telefonuyla kayda alan 8 çalışanın işine son verildiği zaman Sendika karşı çıkmayacaksa her ay o kadar para veren işçiler niye o sendikaya bağlı!

Her bir belediye işçisi bize ulaşıyor.

Mail atıyor.

Mesaj atıyor.

Olmadı sosyal medyadan direkt bizlere şikâyetlerini yazıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bizim siyasetteki varlık gayemiz, birilerine imtiyaz sağlamak, menfaat devşirmek, birilerine makam, mevki sahibi kılmak değildir. Bizim öncelikli vazifemiz halkımıza, ülkemize, insanımıza hizmet etmek, Türkiye'nin tamamında adalet ve kalkınmayı tesis etmektir” sözü dahi yeterlidir!

Liyakatsiz ve beceriksiz müdürlerin talimatıyla veya sessiz kalışlarıyla birimlerdeki işçilerin halini göremeyen başta Selahattin Gürkan’a sormak istiyorum.

14 aydır bu zulüm devam ediyor!

Yeter artık!

Gönül belediyeciliği önce çalıştırdığın işçinin terini düşünmektir!

O terin karşılığını verirsen eğer bu halka daha iyi hizmet götürebilirsin!

Sadece bir örnek daha vermek istiyorum.

Bugün Büyükşehir Belediyesi tarafından çalıştırılan parkmetre çalışanları sizce ne kadar maaş alıyor?

Asgari ücretin altında maaş alıyorlarmış!

Bu mu gönül belediyeciliği?

Son sözüm çok net;

Sosyal medyada asfalt, kaldırım, düğün ziyareti, kutlama, kınama yayınlamaya devam edin ama en azından bahsettiğim bu konu ile ilgili kendi liderinizi dinleyin!

“Vesselam” diyeyim ki yazının bittiğini ve hemen bu zulme son vermeniz gerektiğini anlayın!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 12
Hayrettin 29 Haziran 2021 11:36

Selamunaleykum Malatya HALKI Takma Ad Kullanan Gardaşım,Benimle Sana Soracağım Şu,Eğer Bu Projeler,Eski Belediye Başkanımız,Şu Anki Milletvekilimiz,Sayın Ahmet Çakır Bey’e,Aitse Neden,10 Yıl Boyunca Yapmadı,Bunun Cevabını Verirmisin,2. Sorum Sayın Başkanım’ın,85 Projenin Hepsi,Sayın Milletvekilimiz Ahmet Çakır Bey’emi,Aiittir,3.Sorum Bütün Büyükşehirlere Hızlı Tren Ve Büyük Havalimanı Yapıldı,Neden Şu Ana Kadar Yapılmadı,4.Sorum,Bütün Dağ Ve Çamurlu,Taşlı,Tozlu,Köy Yolları Neden Şu Ana Kadar Yapılmadı,5.Sorum,Hacizli Bir Büyükşehir Belediyenin Şu Ana Kadar Neden Borcu Ödenmedi,Eskiden,Maaşımız Verilmiyordu,Birkaç Yıl Daha Beklesek Belediye de Haciz Yoluyla Ne Var,Ne Yok,Alıp Götüreceklerdi,Sayın Başkanım,Hem Hacizi Kaldırdı,Hemde Borcun 4/3’ünü Bitirdi,Gel Gelelim Size,Araştırmadan,Soruşturmadan,Onun,Bunun Gazına Gelerek,Boş Beleş,Konuşup,Sayın Başkanım’a,Bilip Bilmeden Çamur Ve İftira Atmayın,

Hayrettin 29 Haziran 2021 11:21

Selamunaleykum Erol Bey,Aslında Siz Doğru Söylüyorsunuz,Eğer Sayın Başkanım,CHP Belediye Başkanları Gibi,Makarna Gelir,Gelmez,Yarısından Fazla İşçiyi Çıkarsaydı,O zaman Gözünüzde İyi Olurdu,Yada Bazı CHP Belediye Başkanları Gibi,Tacizci,Tecavüzcü Ve Faizci Olsa Gözünüzde Melek Olurdu,Değilmi,Onun İçin Boş Beleş Konuşmayın,Kimseye Çamur Ve İftira Atmayın

Hayrettin 29 Haziran 2021 11:13

Selamunaleykum İsmini Vermeyen,Takma Adı İle Malatyalı Gardaşım,1.Si Projeleri Üreten Ve Hayata Geçiren Kişi,Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım Selahattin Gürkan Bey’dir,Ama O Projeye Emek Verip Çalışan İşçiler,Sayın Başkanım,Kimsenin Hakkını Yememiştir Ve Yemezde,Onun İçin Kafadan,Bilmeden,Boş Beleş Konuşma,Laf Olsun,Torba Dolsun Diye Konuşma,Galıbının Adamı Ol,

Hayrettin 29 Haziran 2021 10:43

Son Bir şey Söylemek İstiyorum,CHP Belediyesini Hep Savunanlara Sözüm,Doğru Söylüyorlar,Çünkü Sayın Başkanım,Geldiğinde,CHP Belediyesi Gibi Hepsini kapı Dışına Koysaydı O zaman Çok İyi Olacakdı,Bütün CHP Belediye Başkanları Makamlarına Gelir Gelmez Kaç Kişiyi Attı,Ama Onlar Şimdi İyi Oldu,Sayın Selahattin Gürkan Başkanım,Kötü Oldu,Devir Öyle,Biz Malatya Olarak Böyleyiz Rahmetli 8.Cumhubaşkanımız Turgut Özal Bey,Zamanında Yine O kadar Hizmete Rağmen Yine Yorumlar Ve Kötülemeker,Sonra Rahmetli Olduktan Sonra Aranmaya Ve Rahmetli Özal Bey,Şöyle İyiydi,Böyle İyiydi,Malatya’ya,Şunu Yaptı,Bunu Yaptı Dedik,Ondan Sonra Rahmetli Mevlüt Arslanoğlu Milletvekilimiz,Malatya’yı Tanıtmak Ve Malatya’ya Hizmet İçin Neler Yaptı,Sahip Çıktıkmı,Sahip Çıkmayı Boşver Üstelik Kötülemeler Ve Yorumlar Üst Üste,Sonra Rahmetli Olduktan Sonra Şöyle İyiydi,Böyle İyiydi Demeye Başladık,Şimdi İse,Rabbim,Sayın Başkanım’a,Hayırlı Önür Ve Sağlık, Sıhhat Versin,Onun İçin Yorumlar,Kötülemelere Başladık,Bir Gün Allah Rızası İcin,Şu Memlekete Hizmet Edene,Bir Kere Dua Edip,Teşekkür Edelim,Nankör Olmayalım.

Hayrettin Başdemir 29 Haziran 2021 08:40

Selamunaleykum Mahir Bey,Sizin Gibi Gazetecilier,İşinde Başarılı Olamıyor Ve Ünlü Olamıyor,Ünlü Olmak İçin makam Sahibi Olan,Dürüst,Milliyetçi,Vatansever,İnsanlara,İftira Atıp,Çamur Atarak,Ünlenmeye Çalışıyorsunuz,Bakın Bende Bir KHK Çalışanıyım Yüreğiniz Varsa Gelin Benimle Röportaj Edin,O Size Gelen Belediye Çalışanları,Eğer Gerçek İse,Onlar Nankör Biridir,Çok Şükür,Allah, Peygamber Razı Olsun,Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım,Selahattin Gürkan Bey’den,Çünkü Her Derdimize Derman Oluyor Ve Her Sıkıntımızı Gideriyor,Öncelikle Bir İnsan Hakkında Yazmadan Effel Veya Bir İnsana İftira,Çamur Atmadan Evvel,Temür Bey İnsan Bir Araştırır,Eğer ki O Gerçekten İnsansa Veya Galıbının Adamı İse

Malatya 25 Haziran 2021 22:24

Belediye çalışanı olarak Selahattin Gürkan geldiğinden beri bizlerin hakkını savunan hiç çıkmadı ve bu rezilliği hâlâ savunanlar var Allah'tan korkun şirket personellerinin kesittisini hadi 657 memurada yapın onlarada yaparsanız ben pandemi var derim çünkü kesemezler pandemi adı altında maaşı kes mesaiyi kes sigortayı kes ama ayda tam gün çalış Allah'ın Adalet şaşmaz adınız müslüman sendika baskani sözleşme imzalamadan 5 sayfa madde hazırlamış bır sayfasını bile yapmadi hak ise geçin diye çalışanlara korku veren yöneticiler şimdi. Nerdesiniz neden garibanin yanında değilsiniz hadi bizim aldığımız maaşla siz gecinin Allah'ta sizi ekmeğe muhtaç etsin insalalh çocuklarınizdan çıksin hakkım sonuna kadar haram olsun

Cenk Aslan 25 Haziran 2021 12:24

Yine enfes bir yazı. Bıçak kemiğe dayandı ve reis bunu gördü herhal. Bilbordlara panolara kendi resmini asan selahattin gürkan, memet çınar ve osman güder ile bu işin olmayacağı ayyuka çıktı. depremde bir çorba vermek yerine depremzede ile resim çeken gürkandan olmayacağı gibi yurtdışında sahte ödüller ile şehre resimlerini asan çınardanda olmaz. güder mi o külliyen boş. özetle televoleci, magazinci , sosyal medya belediyeciliği bitiyoor. Olan malatyaya oldu. 20 yılda malatyaya hızlı tren getiremeyenlerden bişey olmazdı olamazdı zaten. malatyada gouşan ama iş yapmayan adamların devri bitiyor inşallah. şöför şevket, ismetli gülerli hasudhaber,eski bankacı el etek öpücü gzete patronu ve dürümcü remzi:) remzi doktorun kim olacak:) süslü sülü:)

Malatyalı 25 Haziran 2021 01:20

Başkanları anlamak zor iş, projeleri üreten, o projeleri hayata geçiren ve özverili çalışan personelin yaptığı hizmetleri kendilerine mal ederek reklam panolarında ve medyada büyük punto harflerle yazılı isimlerinin ve bazende resimlerininde yer aldığı afişlerde reklam ederler lakin asıl hizmeti vermiş personelin hakkını gözetmezler maalesef, dahada ilginci bu duruma göz yuman ve sessiz kalan muhalefet, ittifak ve iktidar partisi il teşkilatları ve vekilleri var, sizin anlayacağınız Allah bunları ıslah eylesin, tez zamanda mazlumun hakkını gözetenlerden eylesin.

Erol 24 Haziran 2021 21:41

Ooo kadir beyimiz damlamis! Demogoji kelimesi de öğrenmiş ve cümle içinde kullanmış. Bravo. Mahir beyin yazdıkları başından sonuna kadar doğru. Chp belediyeleri iscisine zam da yaptı onu diye demiyon Kadir reis. Bu kısa çalışma ödeneği ile bir devlet kurumu diğer kurumu resmen suistimal etti. Bizim gücümüz yetmez ama hakkımızı helal etmiyoruz. Ve akpye oy verilmesin diye de canla başla gayret gostericem. Bunun sebebide Büyükşehir'in başındaki zattır...

Malatya Halkı 24 Haziran 2021 20:30

Tecde yolunda aracım ile giderken Selahattin bey Malatya Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetleri panoya asmış aklıma takılan şu oldu Selahattin bey bu çalışmalar bir önceki dönem Belediye BAşkanlığı yapan Ahmet ÇAKIR beye ait sizin hizmetlerinizi ne zaman göreceğiz acaba Malatya Halkı kimin ne hizmetler yaptığını çok iyi biliyor ve zamanı gelince bu halk gereken cevabı verecektir…

Sendikaci kadir 24 Haziran 2021 20:01

Sendika pandemide aidat almayaydi işçiden, aylik geliri nereye gidiyor halaoğlu

Kadir 24 Haziran 2021 18:11

Ne zulmü yaw tutturmuşsun zulüm de zulüm zulüm de zulüm...salgın döneminde belediyelerinde gelirleri ciddi oranda azaldı sadece ak parti değil chp belediyeleri de hizmetler aksamasın diye bu yola başvuruyor. Binlerce insan işsiz kaldı, esnaf borç batağında tek derdimiz maaşını tam alan ancak sigortası yarım yatan işçiler mi yani? Sırt demogoloji yapmak için yazı yazıyorsun. İntihar meselesine gelince intihara kalkışan birinin ruh sağlığı yerinde değil demektir bu kişilerin iş hayatında yeri yok herkesin derdi var hepimizin iş yerlerinde sorunları var intihara kalkışmıyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları