Mahir Temur

Sevmediğiniz Meşale dahi  bunu yapmadı!

Mahir Temur

Oldum olası bazı durumlar karşısında çok şaşırıyorum.

Hatta çoğu zaman üzülüyorum.

Memleketimi medeni şehirler ile kıyaslamaya çalışıyorum.

Kültürel faaliyetleri Belediye’ye bağlı Kültür A.Ş’nin mehter takımı ile eşdeğer görenlerin tavrını dün gördük maalesef.

Zafer kazanmış edasıyla Malatya Film Festivali’ni iptal ettirmenin rahatlığıyla dün akşam çok rahat yatmışlardır.

Üzüldüğüm nokta ise sinema sektörüne belki de toptan karşı olanların yani “sinema haramdır” diyenlerin aslında kaçırdığı “haramları” görmemesidir!

Ahlakın sinema salonlarında bozulduğuna inananların aslında “ahlaksızlığın” gözümüzün önünde olduğunu görülmemesi üzüyor beni.

Sosyal medyada gürültü çıkaranların çoğu gerçek “ahlaksızlığa” hep sessiz kaldı!

Bu şehirde neler yaşandı?

Hangi yöneticiler neler neler yaptı?

Hangi gün çıkıp bir tweet attınız!

50 bin işsiz bu şehirde boş boş gezerken kurumlara nasıl yerleştirmeler yapıldı diye kafaya takan bir toplum görüntüsü var mı?

Daha dün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde oksijen eksilmesi yüzünden kaç kişi hayatını kaybetti?

Bizler buralarda yazarken kaç kişi bir “tweet” attı?

İhmalden dolayı insan hayatı son bulurken dahi sesi çıkmayan “ahlaklı” insanlar film festivalini iptal etmek için mücadele veriyor!

31 Mart’tan sonra Büyükşehir Belediyesi’nde o kadar sıkıntı yaşandı kaçınız bir “gürültü” çıkardı?

Film Festivali’ni iptal ettirdiğiniz Selahattin Gürkan ile AK Partili yerel yöneticiler arasında “lan, haddini bil” seviyesini dahi görmüşken kaç AK Partili seçmen “Daha kendi aranızda anlaşamıyorsunuz. Millete nasıl hizmet edeceksiniz” diye kaç tweet atıldı?

Oruç tutmayanı dövme görüntüsündeyiz ama kendimiz imsak ile iftar arasında kırk tane yalan söyleyebiliyoruz!

Aslında oruç tutmasak da olur yeter ki oruç tutmayanları dövelim!

Mesela Malatya’da yaptığı muhalefeti beğendiğim Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Bilal Yıldırım’ın halini görünce çok üzüldüm.

Savaş kazanmış edalarıyla sabahı beklemeden geceden basına “Teşekkürler” diye bülten atmış!
Film Festivalini iptal ettirenlerin başında kendini gördüğü için sıkılmadan kalkmış “Kamuoyuna teşekkürler” demiş!

Hadi tepki gösterdin diyelim.

Büyükşehir Belediyesi de iptal etti.

“Bakın gördünüz mü ben iptal ettirdim” imalarıyla basına bülten geçmeyi muhalefet zanneden bir il başkanı var karşımızda.

Kimse kusura bakmasın ama bence muhalefet bu değil!

Ayrıca sosyal medya çılgınlığına kapılıp “trollerin” beğeneceği yazılar yazmıyorum burada!

Muhalefet CHP’nin sessiz kalışı da değil!

Onlar da trollerin tepkisinden korkup susuyorlar galiba!

Ben ise üzüldüğüm için yazıyorum.

Tamam, Film Festivali iptal olsun.

Ama film festivalini iptal etmek için uğraştığınız kadar Malatya’da yaşanılan sıkıntıları da kafaya taksanız bi şey demeyeceğim!

Dün Ahmet Çakır döneminde sesi çıkmayanların bugün Gürkan’ı sırf eleştirmek için yapılan yorumları görünce yine üzülüyorum!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın zamanda  “Fikri iktidarımızı tesis edemedik” demedi mi?

"Eğitim ve öğretimde, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum" diye konuşmadı mı Erdoğan.

Soruyorum Film Festivali’ni iptal edenlere;

“Kültürde arzu ettiğiniz ilerleme” film festivalini “alakasız” bahanelerle iptal ettirmek mi?

Selahattin Gürkan uzun yıllar bu iptalle anılacaktır.

Sevmediğiniz Meşale grubunun etkin olduğu dönemlerde dahi iptal edilmeyen film festivali, Başkan Gürkan’a gelen tepkiler yüzünden geri adım attı, diye hatırlanacaksınız.

En azından ben uzun yıllar bu şekilde hatırlayacağım.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 11
Yusuf 17 Kasım 2020 07:12

Malesef Kayısı Haber olarak bu konuda sınıfta kaldınız. Büyükşehirin bu rezaletini görmezden gelip haber dahi yapmadınız. Mesele film festivalinin yapılması veya iptali değil. Mesele bu festivale cinsiyetsizlik ibaresinin sıkıştırılması ve Malatya'nın bu ifsad projesine ortak edilmesi. Festival pandemi süreci sebebiyle aylar öncesinden iptal edilmeliydi zaten. LGBTİ bahanesiyle iptal edilmesi bu sapkın gruba propaganda şansı tanımıştır ve önümüzdeki günlerde çeşitli ulusal medya araçları ile bunu kullanacaklardır. Bu işin buralara gelmesine sebep olan büyükşehir basın müdürü ve diğer iş bilmez yöneticiler acilen istifa etmelidir.

Ercan Cinyol 17 Kasım 2020 00:25

Muhalefet yapılacaksa Sayın Bilal Yıldırım gibi yapılmalı ölçülü ve naif bir şekilde. Selahattin Gürkan Başkana gelince kendini partiler üstü bir konumda göstermeye çalışıyor ama maalesef Ülkemizin Cumhurbaşkanı dahi Parti Genel Başkanı. Bence Selahattin başkan yüklenmeye çalıştığı yükün altında kalır bizim Malatyalı hemşehrilerimiz siyasetçilerimizin kaç hokka çektiğini iyi bilir.

Muhammet Öner 16 Kasım 2020 19:58

Mahir bey bu yazınız o kadar talihsizki anlatamam. Niyetinizin halis olduğundan şüphem yok ancak kovanına çomak sokulmuş arılar misali herkese vicdansızca saldırmışsınız. Bunlardan biri ise Bilal Yıldırım. Bilal bey bugüne kadar il başkanlığı süresince Malatya'nın en küçük kibrit çöpünden en büyük tüneline kadar , işsizlikten, trafik sorununa kadar, çevre yolundan kültür miraslarına kadar hemen hemen tüm konularda yapılan yanlışları özlediğimiz siyasi nezaket ve zerafet çerçevesinde ele almış; hiçbir şahıs ve kurumu hedef almadan çözüm önerileri ortaya koymuştur. Bu saydıklarınızın hemen hepsine yorum getirmiş ve kamuoyunun ilgisini çekmeye ve ilgililerin ise konuyu çözmesi noktasında açıklamalar yapmıştır. Ancak sizlerin burada Bilal Yıldırım'a çok üzüldüm gibi söyleminiz tarafsız ve vicdanlı bir gazeteci profiline yakışmamıştır. Bugün yıllardır Milletvekilliği, Bakanlık, Genel Başkan Yardımcılığı gibi koltukları işgal etmiş birçok soyadının yapamadığını yaparak , henüz daha seçime girmemiş bir parti temsilcisi olarak ortaya koyduğu özveriyi ve hassasiyeti eğer göremiyorsanız ve bunu kendinizce üzüntü verici olarak görüyorsanız kendinizi bi sorgulayın derim. Bu noktada biz Yeniden Refah Partisi mensupları olarak yazdığınız bu yorumu özgür basın noktasında değerlendiriyoruz. Ancak tek ricam bir daha böyle bir yorum getirecekseniz, kim olursa olsun onun bi background'una bir bakın derim. Saygılar.

Murat 16 Kasım 2020 18:58

Sahi noldu Meşale. Bir günde nasıl buhar oldular? Selahattin'in bunca zulmünü nasıl sindiriyorlar? Gerçekten merak ediyorum. Malatya'nın en garibanları sahipsizleri onlarmış da haberimiz yokmuş.

Ahmet 16 Kasım 2020 16:44

Mahir bey Bi günde şu sayıları yüzlerce olan Alaca inşaat magdurlarıyla ilgili haber yapsan abi...

hamit karakuş 16 Kasım 2020 15:42

mahir temur bey yazınızı dikkatlice okudum. film festivali hakkındaki duyarlılığınızı anlıyorum. bulundukları makamlardaki kişiler üstlerine düşen sorumlulukları yerine getirme konusundaki basiretsizlikleri bu gün Malatya için bu neticeleri doğurmuştur. şimdi soruyorum cinsiyetsizlik ifadesinin film festivalinde kullanılması sizce doğrumudur. daha önce yapılan hangi film festivaline yapılmaması yönünde yeniden refah partisi eleştiri getirmiştir. lgbt renklerinin ve bu yanlış anlaşılmalara mahal veren bu ifadenin kullanılması ve bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmemesi, izahat isteyen bu eleştirilere yetkili belediyenin cevap vermemesi bizleri bu konuyu sosyal medyada eleştirmemize sebep olmuştur. bizleri muhattap olarak görme zerafetini gösterip bu konuda düşüncelerimize başvursalardı belkide çok önceden bu sorun giderilmiş olacaktı.. şimdi Selahattin gürkanı ele alalım, geldiğinde belediyenin borçlarından, kayıplardan, kaçaklardan dem vuran başkan ne hikmetse bir süre sonra süt dökmüş kedi misali var olan düzene kendisini adepte etmiştir. soruyorum size Selahattin gürkan MALATYA şehrine geldiği günden bu yana hangi büyük hizmeti yapmıştır. külhanbeyleri gibi çarşı ve caddelerde gezmekle olmuyor bu işler yada yeşilyurt belediye başkanının bilbordlarda resimlerini söküp kendi resimlerini afişe etmekle de olmuyor.. bizler hakkında olumlu bir kaç yazınınzı okumuştum sizlere saygı duyuyorum işinizi yapıyor hatta Malatya için faydalı olmaya çalışıyorsunuz. bizleri yeniden refah partisini daha yakından tanımanızı ve bir gazeteci olarak önyargılarınızdan kurtulmanızı isterdim. ayrıca sanatın sanat için mi? yoksa toplum için mi yapılması gerektiği konusu avrupalı sanatçılar ve osmanlının son dönem sanatçıları arasında tartışılagelen bir konu olmuştur. milli ve manevi değerlerine bağlı olan osmanlı sanatçıları sanatın toplum için olması gerektiğini topluma her açıdan fayda ve yön vermesi, toplumu bilinçlendirmesi ahlaki ve manevi değerlerinin güçlendirilmesi için kullanılması gerektiğini hep savunmuşlardır ve o yönde eserler vermişlerdir. bizlerde bu konuda sanatın toplumun değerleriyle bağdaşması gerektiğini vurgulayarak bu konuda etkin bir refleks gösterdik. yoksa sanat haramdır, sinema günahtır gibi kronik ifadeler bizlerden çok uzaktır. ayrıca sanat konusunda sizin gösterdiğiniz basireti gösteremeyen belediye başkanı bu iptali hangi söylemlerle haklı göstermekte bu konuda direnç göstermemesinin basiretsizliğinin gerekçelerini nasıl sıralamaktadır. belki de makam sevdası sanat sevdasının önüne geçmiştir. saygılar sunarım...

Q 16 Kasım 2020 14:33

Yorumlara bakınca her olayda olduğu gibi bunda da sadece olumsuz bakıyoruz orda en iyi erkek ödülü verilseydi hiç kimsenin sesi çıkmayacktı işi yine farklı ahlak hakimleri var ülke genelinde malatya ya bakış açısı ne olur düşünülmüyor şimdi iptal edildi Malatya irtibarı kurtuldu mu

Yusuf 16 Kasım 2020 14:13

Mahir tebrik ediyorum detaylı be bir o kadarda manidar konulara parmak basmışsınız. Ama yeniden refahın toplum örf adet gelenek göreneklerine aykırı olan bir programın iptali için sevinmeniz lazım. Buna ön ayak olan Elif Dağdevirenin zihniyetini Emin’im sizde benimsemezsiniz. Yinede kaleminize sağlık güzel olmuş.

Cemal 16 Kasım 2020 14:08

Meşaleyi hiçbirimiz sevmiyorduk ancak biliyorsunuz ki şu andaki iktidarın içinde bir sürü meşaleci olduğunu da unutma

Cemal 16 Kasım 2020 14:06

Mahir bey yazılarınızı dikkatle okuyorum bütün yazılarınızın ?’ı onay vermişimdir ancak bugün bu yazdığınız yazıya bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum çünkü cibilliyetsiz bir festivalin düzenlemesi bizim malatya’ya asla ve asla yakışmamıştır buna karşı çıkan Bilal Yıldırım beyefendiye şahsım ve memleketim adına ben teşekkür ediyorum.

devlet 16 Kasım 2020 13:47

mahir abi malatyada işler gerçekten kötü gitmiyor mu. her hafta ayrı bir skandal ortaya çıkıyor. her hafta ayrı bir başarısızlık, özensizlik, plansızlık çıkmıyormu? bu film festivali madem iptal edilecekti bugüne kadar milyonlarca tl harcandı boşa gitti bizim paramız. bu başarısız yönetimin hesabını kim verecek.biz paramız har vurup harman savuracak kadar zengin değiliz abi. su faturasına zam yaptılar ödeyene kadar neler çekiyorum. yazık ya çok yazık. bir işin başına geçen, iş yapmanın derdinde olsun, şov yapmanın değil. yazık millete

Yazarın Diğer Yazıları