Mahir Temur

Selventin Kırkani (Selahattin Gürkan)

Mahir Temur

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ne yaparsa yapsın sürekli bir soru işareti oluşuyor.

İyi de yapsa kötü de yapsa en azından ben şüpheleniyorum.

Yeri geliyor Türkiye’yi bırak Dünya’nın en fazla maske üreten şehri oluyoruz!

Türkiye’de tüm belediyelerden 4 kat fazla hizmet yapıyoruz!

Binlerce kilometre yol yapıyoruz!

Bırak merkezi her hangi bir ilçemizin kaymakamlığının yaptığı yardımları dahi Başkan Gürkan’dan biliyoruz!

Akçadağ Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde yapılan işlemleri dahi Başkan Gürkan’a yazıyoruz ama MASKİ’nin su zammını genel müdürün hanesine yazmaya çalışıyoruz!

Hal böyle olunca Taşhoran Kilisesi olayına da şüpheyle bakar olduk!

Sanırsın ki Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Taşhoran Kilisesi’ni ibadete açma yetkisi var!

Olay o kadar farklı lanse edildi ki sanki Nikah Dairesi açılışı yapılıyor gibi burada da Gürkan’ın uhdesinde olduğu algısı veriliyor!

Fakat Gürkan veya Gürkan’ın ekibinin tüm Malatya’ya “Malatya’nın Başkanı” imajını vermek için bilerek yaptığı siyaset bu sefer tutmadı!

Şu fotoğrafa önce bakın sonra üzerine konuşalım.

 

 

Malatya’da ırksal veya dinsel çatışma varmış gibi tek projesinin “sosyal entegrasyon” olduğunu söylerken “birleştirici başkan” algısını vermeye çalışırken insanlarda sanki bu tür ayrışmaların olduğu algısını verdiğini dahi kurtaramayan Başkan Gürkan; Taşhoran Kilisesi’nin açılışında tek başına kalmasını iyi değerlendirmesi gerekir.

Kendisinin muhtemelen direkt dahlinin olmadığı bu Taşhoran Kilise’si olayında muhafazakar mahallede salyangoz satarken ne CHP’nin ne MHP’nin ve en önemlisi kendi partisinden tek vekilin dahi olmadığı bir açılış programına iyi bakmak gerekir.

“Her şeyi ben yapıyorum” algısını vermek için uğraşan Selahattin Gürkan’ın yanında bırakın Öznur Çalık’ı, eleştiri noktasında toleranslı davranan CHP’li Veli Ağbaba dahi yoktu!

CHP’nin dahi Kilise açılış programında fotoğraf vermek istemediği bir durumda Selahattin Gürkan siyasi cinayet işlemiştir!

Bunun farkındalar mı, bilemiyorum!

Ama çarşı-pazar kaç gündür bunu konuşuyor.

Taşhoran Kilisesi’nin restore edilip açılmasına karşı değilim tabii ki…

Ama bir sosyal tesis açar gibi Taşhoran Kilisesi’ne “Kültür ve Sanat Merkezi” demek ne kadar doğru?

Bence hiç doğru değil!

Açık açık bir misyonerlik faaliyeti içerisinde olunmayacağının garantisini Gürkan verebilir mi?

Bu sorunun muhatabı dahi Selahattin Gürkan değildir ama “her şeyi yapan başkan” olduğu için bu soru Başkan Gürkan’a sorulur!

Bakıp göreceğiz…

Bu siyasi cinayet AK Parti’nin kurt siyasetçileri tarafından bilerek Gürkan’a mı ihale edildi yoksa Gürkan bu “ihaleyi” üstüne mi aldı?

Dediğim gibi zaman gösterecek…

Başlık bana ait değil Türkiye Ermenileri Patrikliği’ne aittir. Başkan Gürkan’ı bu şekilde yazmışlar.

 

TAŞHORAN CAMİİ

Taşhoran Kilise’si açıldıktan sonra sosyal medyada amansız mücadele veren iki kişi var.

Biri Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım…

Diğeri Attarlar Odası Başkanı ve radyocu Sinan Cavlak…

Bu iki arkadaşımıza kalsa Taşhoran Kilisesi’nin hemen Taşhoran Camii’sine çevrilmesi yönünde niyetleri var gibi :)

Hatta dün bu iki arkadaşla otururken yüzlerine de söyledim.

Gelin bu önümüzdeki Cuma günü Taşhoran’da Cuma Namazı kılalım, dedim.

Bilal Yıldırım da imamlığımızı yapsın, dedim.

Kabul etmediler!

Sonuçta her yer mescitse niye olmasın!

Kabul etselerdi ben de giderdim!

 

OSMAN GÜDER VE BASRİ KAHVECİ AÇILIŞA NEDEN GİTTİ?

Taşhoran Kilisesi’nin açılışına Meşaleci diye bilinen AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile genelde konuşurken bir dakika içerisinde iki hadis ve üç ayetle örnekler veren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder niye katıldı?

Mesela Yeşilyurt Belediye Başkanlığı için mücadele verdiğini duyduğumuz AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya niye katılmadı?

Mehmet Çınar niye katılmadı?

Eğer birilerine “yok” demeyi başaramıyorsan…

Bir telefonla bir yerlere hemen gidiyorsan…

Birilerinin “güdümünde” hareket ettiğinin algısını veriyorsan…

Bu senin siyasetin için büyük handikaptır!

Ya ilerisi için siyaseti düşünmüyorsun ya da siyaseti iyi okuyamıyorsun demektir!

Nokta.

Hepimize hayırlı olsun.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 15
Habib 08 Eylül 2021 19:41

Başkan seçimi kazandığı gün uçak piste inememiş :) pilot anons yapmış pisti boşaltın diye :) öyle inmiş uçak. İnsanalar demiş bizi bunlardan kurtar (akp den ) öyle demiş :)

Hasan özkan 01 Eylül 2021 01:46

Yine döktürmüşsün

Cengiz 31 Ağustos 2021 19:17

Mahir bey, yazılarınızı bu sayfadan ve Tweeter' dan takip eden biriyim. Google Translate sanırım tweeti veya Instagram paylaşımını Ermenice'den Türkçe'ye çevirirken ismi "selventin kırkani" olarak cevirmis...Dikkatinizi cekmek isterim.Ben de çoğu zaman yabancı tweetleri Türkçeye çevirirken böyle hataların olduğunu gördüm. Ilgili paylasimi araştirdim ancak bulamadim.Genel olarak insanlarin hatalarini elestirme biciminizi taktir ediyorum Ancak bu olmamış, itibar suikasti gibi algiladim.Yukarida belirttigim gibi ceviri hatasi var veya yok olsa bile bu uslubu yanlis buldugumu yazilarinizi surekli takip eden bir takipciniz olarak belirtmek isterim.Selametle.

İsmet 31 Ağustos 2021 14:52

Mahir Bey, Bizim Selventin niye suya bu kadar zam yapmış, Sorabilir misin? Son bir yılda yüzde 50 civarı zam geldi. Üstelik esnaf normal vatandaşın 2 katı fiyata içiyor. Bilal Yıldırım dışında ses çıkaran da yok. Olan hepimize oluyor hepimizin cebinden çıkıyor. Bu pandemi dönemi bu yapılır mı, vicdan merhamet yok mu? Mahir bey lütfen konuyu araştır ve yaz başka kimse sesimizi duymuyor.

Yaşar 31 Ağustos 2021 13:47

Gürkan hepinizden daha kuşatıcı bakıyor. Bütün partilere bütün inançlara bütün ideolojilere aynı mesafede. Geleceğin Cumhurbaşkanı adayı.

Yaren 31 Ağustos 2021 13:44

Kilise işinin hazine avcılığı boyutu var mı?

Garabet Orunöz 31 Ağustos 2021 10:16

Bir CAHİLİN toplumu ÖTEKILEŞTİRMEYE kürekle kor atması değil de, BİDONLA BENZIN dökmesi kadar tehlikeli bir düşüncenin tezahürü. Yazar MAHİR TEMUR'U Ayıpladım. RASTGELE yazı yazacağına keşke biraz araştırıp da öyle yazsaydı. İçine dert olmasın, KİLISE orada duruyor, git kaç rekat namaz kılmak istiyorsan kıl. Ülkemize DOKSAN BİN CAMİ AZ, demek ki. Cahil ile etme sohbet küstürürsün , devamını yazmayayım. Biraz araştırmaya önem verin KISKANMAYIN

Hasan 30 Ağustos 2021 22:40

Meşaleciler belediye nin girmediği yer kalmamış menfaat uğruna kiliseye gitmeleri de gayet normal sarıcıoğlu mahallesi nin semp konağı bile meşalecilerin elinde sarıcıoğlu mahallesi muhtarı da sokak da muhtarlık yapıyor duyduguma görede meşale ci biri de muhtarı tehdit etmiş orayla ugraşırsan bir daha muhtar olamazsın diye hey gidi günler hey

Özgür 30 Ağustos 2021 22:36

Ziya Bey size Alevilikteki düşkün ilan etme gibi bir mekanizma lazım.

Ziya 30 Ağustos 2021 20:57

Adın çıkacağına canın çıksın derler ya. Basri ve Bülent 40 yıl önce hasbelkader Meşale'nin sokağından geçmişler, sonra zaman değişmiş, bunlar değişmiş, köprünün altından çok sular akmış, gitmedikleri çıkmadıkları delik kalmamış ama hala Meşale'ye mal ediliyorlar. Bunların meşaleden, meşalenin bunlardan kurtulması için ne olması gerekiyor? Tevbe imkanı yok mu, boşanmak mümkün değil mi, Katolik nikahı mı bu?

Muhtar 30 Ağustos 2021 20:41

Battalgazi Belediyesi eski Malatya meydanında tarihi camiyi yıktı, Basri kahveci de Osman güder de sesini bile edemedi ordaki üç beş muhtara, şimdi klise açılışı için utanmasa dua ederek açacaklardı, demek ki neymiş ne oldum demeyeceksin ne olacakmışım diyecekmişsin.

YILDIRIM 30 Ağustos 2021 19:18

“ Herşeyi bilen hiçbir şey bilmez “ vaftiz baba kirkani..

Abdullah 30 Ağustos 2021 19:10

Mükemmel bir yazı..Güzel bir siyaset özeti,bir taşralı siyasetçi profilinin tasviri..Budur işte! Malatya,Belediye,AKP,vs..Alın bu yazının çıktısını koyun cebinize,soran olursa Malatya’nın ahvalini okutun sorana kendinizi yormayın..Tüm doktrinlerin,araçların,temsili demokrasi ve ideallerin,ideolojilerin,insanın ve şehrin içinde olmadığı bir idari ve yönetim anlayışsızlığı doğumu var Malatya’da.Herkesin izlediği,siyasi baronların cirit attığı,şehri harman gibi savurduğu bir Anadolu şehrinin batışını izliyoruz.Anlamsız,gereksiz,yalanlı,dolanlı,entrikalı bir komedi filmi izliyoruz.Kilise açılışında Gürkan’ın kankası Tüfenkçi bile yok?Osman tabi davasının yanında yer alacak?Öbürünü,berikini konuşmaya bile gerek yok.. Bir şehrin sonu filmini izlemek gibi..Haydi dağılalım..

Meşale 30 Ağustos 2021 16:11

İlerde kilise açaan meşaleci de göreceksiniz deselerdi kim inanırdı!!!! vaylimine vayyy!!!

Derviş 30 Ağustos 2021 16:05

Çünki güder dusuniydir selventin milletvekili olur belki ben büyükşehire aday olurum arayı iyi tutam da kirkani başkan beni yerine koysun diyidir. Dün cuma namazına gitmiydiler şimdi başımıza mele Osman olmuşlar, şeyh Basri olmuşlar. Kilisede çok mutluydilar. Malatya bunları kaydediy. Kim ne demiş ne etmiş gori. Aday yok diiler ama vallahi var adayimiz. Ama Allah malatyaliya feraset vere. Yine seçim zamanı gelince reisin kalbini kirmayam diyi yine gidip bunlara oy verii..

Yazarın Diğer Yazıları