Mahir Temur

Selahattin Gürkan rekora koşuyor!

Mahir Temur

Malatya’da suya yapılan yüzde 20 zammın Nisan ayına ertelenmesini müjdeleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kurt bulanık havayı sever” deyince yazmayı unuttuğum bir konu aklıma geldi.

Malatyalılara yapılan bir lütufmuş gibi sunulan “erteleme zam” haberine Başkan Gürkan “Kurt bulanık havayı sever” derken Malatyalılardan bahsetmiyor sanırım.

“Biz zam yaptık, basında yazılıyor, speküle ediyorlar” diyor galiba…

Yoksa 4 aylık bir ertelemeyi anlamlandıramadım.

Başkan Gürkan’ın MASKİ’nin yüzde 20’lik zammını 4 ay niye ertelediğini biliyor muyuz?

Bence kimse bilmiyor.

Peki, MASKİ’nin veya Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin suya yapılan zammın oranını nasıl bulduğunu biliyor muyuz?

Enflasyon oranları yüzde 11-12 bandında giderken Başkan Gürkan niye yüzde 20 gibi fahiş bir zam yapma kararı aldı?

Kimse bilmiyor!

Aslında Selahattin Gürkan’ın bazı söylemlerini bence sadece kendisi biliyor!

Yazmayı unuttuğum konu Başkan Gürkan’ın on gün önce Malatya SÖZ gazetesini ziyaretinde söylediği cümlesiydi.

Aynen şu ifadeleri kullanmış:

“Bizler, 8 aylık bu süreç içerisinde hiçbir yerde gösterilmeyecek bir performans gösterdik. Belediye bütçesi, belediye yönetim yapısı, kurumsallaşma olgusu, belediyenin hizmet üretebilme ve yatırım yapma yeterliliğine kavuşmuş olması önemli bir hadisedir. Bugün, 8 aylık zaman içerisinde hakikaten 10 yıllık hizmet yaptık diyebiliriz”

Bence bu cümlenin içeriğini yine sadece Başkan Gürkan biliyor!

Bu cümleyi mantıklı anlatabilecek bir Malatyalı yoktur!

Bir gazeteci yoktur!

Bir belediye çalışanı yoktur!

8 aylık bir zaman diliminde, ortada elle dokunur bir şey yokken, “10 yıllık hizmet” yapılmış ise ben bu 8 ay zarfında galiba kafamı kuma gömdüm bazıları gibi!

Ayrıca Başkan Gürkan’nın kalıplaşmış laflarını bence bırakması lazım.

“Hiçbir yerde gösterilmeyecek bir performans” kalıbı gibi…

“Türkiye tarihinde görülmemiş” kalıbı gibi…

“Dünya tarihine geçtik” söylemi gibi…

2020 yılında yaşıyoruz, lütfen aklımızla dalga geçmeyin.

Bence 8 ayda “Dünya tarihine” geçtik ama Malatya Büyükşehir Belediyesi farkında değil!

Hadi dünyayı boş verin ama Başkan Gürkan Türkiye’de 8 ayda bence rekora koşuyor!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan göreve geldikten sonra;

Belediye ekmeğine yüzde 30 zam yaptı.

Pazar günleri MEGSAŞ tarihinde belki de ilk defa ekmek çıkarmamaya başladı.

Bin 200 ihtiyaç sahibi aileye yapılan yardım kesildi!

MOTAŞ’a yaklaşık yüzde 20 zam yapıldı.

Şimdi de suya yüzde 20 zam yapıldı. Lütufmuş gibi 4 ay ertelenmeyi “başarı” görüyorlar!

 

Bence bunlar “Malatya tarihinde” bir ilkti.

“8 aylık bu süreç içerisinde hiçbir yerde gösterilmeyecek bir performans” ile “10 yıla” bedel “zamlar” yaşıyoruz!

Ne hikmetse ne bir STK, ne bir muhtar, ne de basın bi şey yazmıyor bu zamlardan sonra!

Ama kimsenin konuşmamasına rağmen Selahattin Gürkan “Kurt bulanık havayı sever” diyebiliyor!

“Malatya tarihinde” görülmemiş bir “açık hava” var ama bu kadar “sessiz” bir şehire rağmen halen “bulanık” zannediliyorsa aslında benim de bi şey yazmamam gerekir!

Boşa kürek sallıyorum hissine kapılıyorum bazen…

Mahir Temur'u Twitter'da takip et!

Kayısı Haber

Yorumlar 22
Turan 21 Ocak 2020 16:44

Malatyalı Teyo Emmi Bizim Teyo Gazeteci Murat Çetin’e konuşmuş. 9 aylık bir zamanda 9-10 senede yapılamayacak işleri yaptım demiş. Teyo Emmi’ye inanmaya devam edersek Seçim yaklaştıkça bu 9-10 sene 40-50 seneye çıkacak. Olan da Malatya’ya olacak. Gelin Teyo emminin eski söylediklerini hatırlayalım. Elazığ Televizyonunda 2 milyona ihale edilmiş işi 20 bine yaptım demişti. Ortada böyle bir iş ve ihale olmadığı anlaşılınca Kinaiyyat Sanatı yaptım dedi. Belediyede 12 bin TL maaş alan ilkokul mezunu var dedi, yalan çıktı. Ehliyet liyakat dedi 3 akrabasını sınavsız memur yaptığı, yeğenlerini ballı maaşlarla yönetici yaptığı ortaya çıktı. Tüm kiralık arabaları gönderiyorum dedi, Maski’ye 86 araç kiraladı. Battalgazi’nin borcu 0 dedi 130 trilyon çıktı. Büyükşehir’in borcu 1.800 dedi, Ahmet Çakır 800 olduğunu ispatladı. 4.500 km asfalt yaptım, bu cumhuriyet tarihinin rekoru dedi. Battalgazi’nin tüm yol ağı 1.500 km çıktı. Oğlunu belediyeye almış, 50 mühendisin yapamadığını oğlum tek başına yapıyor demişti. Bir adam belediyenin sitesine koyduğu özgeçmişe niye doğru olmayan şeyler yazar? Aşağıdaki bilgiler 9 aydır Belediyenin sitesinde ama kimse görmüyor. “Yeşil Kuşak Projesi” Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından “Millet Bahçesi” ismi ile taçlandırılıp Türkiye geneline teşmil edilmiştir. Reis benden ilham aldı demiş. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Yılın Belediye Başkanı Ödülü’ne ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görülmüştür. 2 ödül de yalan, Google’dan detaylara bakabilirsiniz. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Bolu Eğitim Enstitüsü. Bunları görünce 3 üniversite mezunu sandınız değil mi? 4 yıllık olarak sadece açıköğretim mezunu. Bir fakültede bir kursa katılınca kendisini o fakültenin mezunu veya hocası gibi yazıyor. Benim hayret ettiğim bu şehir bu parti bu ülke bu yalanları nasıl yiyor?

Necdet taşdemir 21 Ocak 2020 10:52

Derinliği kaybolmuş bir şehirde bunlar olağan şeyler Düşünün sivil toplum iş dünyası odalar ve meslek gruplarının medyanın siyaset ağırlığının baskı gruplarının olmadığı bir ortamda serbestçe dolaşan bu yöneticiler şahsi egolarını tatminden öteye işler yapmaz gerekte yok zaten Bir devri el birliği ile batıran bu basiretsiz adamların sahipleri nerde?tamam hizmetten vazgeçtik yahu niye bize yalan söylüyorsunuz?

Yaşar 20 Ocak 2020 23:24

Diyelim ki Ahmet Çakır gerçekten personele mesaiyi hak etmeden verdi. E Selahattin başkanın yaptığı daha büyük yanlış. Çünkü maski ve belediyeye öyle adamlar atadı ki adamlar hiçbir iş yapmadan maaş alıyorlar. İşten anlayan bir Allahın kulu yok. Özellikle maski iş yapmadan koridorlarda volta atan adamların meskeni haline gelmiş durumda. Şu yeniden sözleşme verdiğiniz personellere bir bakın da görün. Müdür diye ortalıkta gezinenlerin tek marifeti sigara içmek. Günü kurtarmak, idarecilik yapıyor görünmek. İşe gidip gelme memurları. İş nasıl yapılır bilmezler, işi düzgün yapanı takdir etmezler, kendilerini en iyi şekilde iş yaptım görürler. VS vs Bu örnekler daha çok uzatılır. Demem o ki sizin ekibiniz ve başkanınız çok düzgünse ekibi bir iş yapabilsin önce. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Bende diyorum ki bana ekibini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim. Sen gel kuruma daha önce hiç tecrübe etmediğin iş alanlarında israf yapıyorlar de. İş yapan ekibin elinden araçları al. Daire başkanlarından fikir alma ama dinazorlara fikir danış. İğrençsiniz, mide bulandırıyorsunuz. Yalancısınız. Ahirette verecek hesabınız bu dünyada çekecek vicdan azabınız var.

Aydın 20 Ocak 2020 23:01

Fethiciğim kurumsallığı kaldıran yıkan adam Selahattin beydir. Sözleri ya yalan ya iftira. Senin gibi ya saflar ya troller söylüyor bunu. Mahir bey bence yazıları ile şehirde gündem belirliyor. Başta marazlıhaber İsmet ve kısmet( kısmetsiz) e kapak yaptığı için ekşiyenleri gördük. Bugün gündemdeki siyasi kavgalar ve medyada dönen dolapları Mahir bey gibiler sayesinde öğrenecek ve göreceğiz. Çamur atmaya kalkanlar çamurlardır. Mahir bey duruşunuzu bozmayın. Yanındayız iyiki varsınız

İFTİRA 20 Ocak 2020 22:44

İFTİRA BU OLSA GEREK!!! YEŞİLYURT BELEDİYESİ SINIF ATLADI YAZISINA BAKIN DERİM. ÇINARIN YEĞENİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLDU HABERİNE BAKIN.YEŞİLYURT KENT KONSEYİ İLE İLGİLİ HABERE BAKIN.BEN BUSABAHTAN BERİ TAKİP EDİYORUM MAHİR KARDEŞİMİZİ, KİMSESİNİN TARAFI OLMADIĞINI HERGEÇEN GÜN TEKRAR ANLAYORUM.AYRICA REKLAM İLE İLİŞKİSİNİ AÇIK AÇIK YAZDI.SELAHATTİNİN SAVUNUCULUĞNU YAPIN AMA İFTİRA ATMAYIN.KENDİ YAZISINA YAZILAN ELEŞTİRİYİ BİLE YAYINLIYOR SEN BANER DİYORSUN,YAZIK!!!!!!

Ersoy 20 Ocak 2020 22:27

Son yazılara baktım da... Selahattin Gürkan rekora koşuyor İbrahim Göçmen boş konuşuyor Gece öyle olmaz böyle olur Osman Güder bilmiyor 1 tane yeşilyurt yok ooo bi baktım banner dönüyor İşte gerçek gazeteci Mahir Temur ve gerçek başkan Mehmet Çınar Bir tane Malatya meselesi yok Bir tane devlet meselesi yok Bir tane kamu yararına yazılan yazı yok Vel hasıl parayı veren düdüğü çaldırıyor

Postacı 20 Ocak 2020 22:21

Bazı kalemler jetonla çalışıyor jetonu kim atarsa rakibi o seçiyor...Devir o devir ki kiralık kalemler cesur diye adlandırılıyor.Malatyahaber.com’a bakında örnek alın adamlar tez konusu olacak kalitede gazetecilik yapıyor.Siz de magazin köşesi gibi her gün birine yazarak pirim kazanmaya çalışıyorsunuz

Fetihe cevaPPP 20 Ocak 2020 21:26

Fetih bey ilgili kanunlar kapsamında olması gereken başkanlık sayısı kaçtır? İlgili kanun hangi sayılı kanundur? Kanuna uyuldu ise sonradan kurulan başkanlık var mıdır? Varsa kanuna uyulmuşmudur? Maaş için çekilen kredi tutarı nedir? Taksiti ne kadardır? Hala aynı daire başkanları görevde değilmidir? Şirketlerdeki astronomik maaş kaç TL dır Şimdi ne kadar maaş alıyor yerlerine gelenler? Neye ve kime göre kontrolden çıkmış bir yapı? Kriteri ne olmalıdır? Kamuda karşılığı olan ve olmayan kadroyu bize tanımlarsan ilgili kanunu da yazarsan? Öncekiler hak yemişse hukuksal hakkımızı arayalım malatyalı olarak... Başkan bey maaşı düşen tek kişi varsa yanıma gelsin demiş Siz maaşı düşürülenler diyorsunuz hanginiz doğru söylüyorsunuz. 8 ayda yapılan çalışmaları rakamsal olarak da tarif edebilir misiniz... Aksi halde sadece Şıracı bozacı pozisyonundan öteye geçmezsiniz yazdıklarınızla....

Fetih isimli yorum yazana sorum 20 Ocak 2020 20:15

Fetih arkadaş, yazdığınız yoruma dayanarak söylüyorum, bahsettiğiniz bunca icraate rağmen nasıl bu kadar zam yapılıyor anlam veremedim eğer bir tasarruf varsa bu kadar zam vatandaşın sırtına yüklenmemeliydi, Selahattin başkandan önceki yöneticiler bu kadar masraf varken nasıl oluyordu da bu dönem yapılan zam kadar zam yapmıyorlardı acaba, vatandaş mutsuz Fetih kardeş bir çok kişiyi geçim sıkıntısı sarmışken bu zamlar ne diye yapılıyor, Belediyeler şirketi? yoksa vatandaşa sosyal hizmet vermek için kurulmuş kamu kurumlarımı?

Fetih 20 Ocak 2020 19:49

Eksik bilgi ile yazarsanız tabiki gördüğünüz tarafı yazarsınız. Öncelikle belediyede birilerine makam vermek için kurulan daire başkanlık sayısını olması gereken sayıya düşürdü. Teftiş ve Denetimle ilgili birimleri kurdu. Belediye maaş ödemek için kullandığı kredinin taksidini ödeyemez halde iken maaş ödeyen bir belediye durumuna geldi. Taşeron diye tabir edilen personele kadar tahsis edilen araçları geri aldı. Ayrıca esenlik, motaş, meston gibi şirketlerde astronomik maaş ve sözleşme fesih bedelleri ile çalışanlarla ilgili çalışma yaptı. Kısacası kimse kabul etmese de kontrolden çıkmış bir yapıyı kurumsal kimlik kazandırma adına çalışmalar yaptı. Tabiki düzeni bozulanlar ve mesai kavramı olmayanlar ile kamuda karşılığı olmayan kadrolarla (ünvan)maaş alanların da parası olması gerekene düşürülünce yaygara koptu. Belediyeyi iş yapabilir hale getirmek adına 8 ayda bu çalışmalar yapıldı. Umarım yayınlarsınız.

Selahattin yersen 20 Ocak 2020 19:45

KURT KIŞI GEÇİRİR AMA,YEDİĞİ AYAZI UNUTMAZ. BU LAFIDA SELAHATTIN GÜRKANA HATIRLATIN. NOT:MAASI DUSENLER KOROSU.

Teyyo Emmi 20 Ocak 2020 19:38

Artık bilgisayarda çocuklar eğlensin diye kılıçdaroğlunun söylemlerini açmıyorum. Kendi yerli idarecimiz var Teyo emmi yanından geçemez... Sayın büyükşehir belediye başkanının söylemlerini okuyoruz çocuklara... Gayet güzel eğleniyorlar. Tabi dikkat etmek lazım çocuklar kapmasın teyo emminin salvolarını Çocuklara yalan söylemenin kötü olduğunu böyle örneklendiriyoruz... Her yerin bir teyo emmisi olur .. Kaldı 4 yıl vah malatyam vah destan şehrim..

Malatya sevdalısı 20 Ocak 2020 19:30

Bence başkan kendisine haksızlık etmiş nedenmi 8 ayda yapılan hizmet 10 yılda değil belki 50 senede yapılacak hizmete bedeldir, Mahir beyin de dediği gibi Belediye ekmeğine yüzde 30 zam yapılması, Pazar günleri MEGSAŞ tarihinde belki de ilk defa ekmek çıkarmamaya başlaması, ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımın kesilmesi, Toplu taşımaya yaklaşık yüzde 20 zam yapılması, Şimdi de suya yüzde 20 zam yapılması bunlar Malatya Belediyesinin tarihinde görülmemiş hizmetler, tebrikler başkan 'durmak yok yola devam' .

Gülümseyin 20 Ocak 2020 18:47

10 yıllık hizmeti 8 ayda yaptık söyleminde anlatmak istediği herhalde Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde 10 yılda yapamadığını Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra 8 ayda yapmış diye algıladım, yalnız bu hizmeti Ahmet Çakır 1 haftada yapıyordu. Durum böyle olunca insanın aklına Selahattin Başkana başka belediyelerin çalışma raporlarımı iletiliyor diye düşünce gelmiyor değil.

Zübükzade 20 Ocak 2020 17:47

Borç yalan oldu Hizmet talan oldu Yatırım yerinde durdu Motaşa zam yaptı Ekmeğe zam yaptı Huzur hakkı geri geldi Suya zam geldi Makam arabaları geri geldi Özel kalemden memurlar üretiliyor Esnaftan Köylüden Muhtardan çiftçiden ses yok Korku üzerine yalan salvolarla imparatorluk kurulmaz. Yalanla malatya yönetilmez. Unutmaz Malatyalı yalanlarınızı. Hele birde zahirde gördüklerimizden sonra aklımızla dalga geçer gibi. 10 yıllık işi 8 ayda yapmak 2 milyonluk işi de 20 bine yapmıştı zaten... Ah malatyam ne günah işledin??? Tebrikler mahir temur Kaleminizin her zaman doğruyu yazması dileğiyle...

Yalan Rüzgarı 20 Ocak 2020 17:47

Borç açıklamasına inanmadık 12 bin alan çaycıya inanmadık Maaş düşürülmedi dedi yine inanmadık 8 ayda 10 yıllık hizmet mi Buna da inanmadık Neden mi Çünkü biz yalanlara inanmayıp zahire bakarız... Eline sağlık mahir temur Kır kolunu Satma kalemini Malatya seninle

Takke düştü kel göründü 20 Ocak 2020 17:10

Borçsuz battalgazi belediyesi var dedi borç batağında cıktı. Buyüksehirin su kadar borcu var dedi sonra bana yanlış söylenmiş okadar değilmiş dedi. 2 trilyonluk hizmeti 20 bine yaptım dedi donald trump gel banada göster bu işi sana hayranım dedi biz bu güne kadar beceremedik dedi:)) 8 ayda 10 yıllık zam yaptı bunu hizmet olarak sundu kendine tapan sahte göstermelik... sözleriyle bir dünya başkanı olduğunu sanan... lider. Hadi bakalım bu kim olabilir . Çok zor bir soru sordum farkındayım çünkü bunu bir tek o biliyor biz bilemeyiz ki amaaa::)))

Yalan 20 Ocak 2020 15:52

Adam yalan söylüyor. Yalanların ortaya çıkma gibi kötü bir huyu var. Doğruları yazmaya devam Mahir Bey. Kurt bulanık havayı sevebilir ama sen çakallara fırsat verme.

ali kader 20 Ocak 2020 14:47

bence sen daha yazma çünkü doğruları yazıyorsun :)

Cenk Aslan 20 Ocak 2020 14:31

Şaşırıyorum Mahir bey. Malatya da var mı böyle vicdanlı akıllı ileri görüşlü cesur gazeteci. Kesinlikle sizi ziyarete gelip tanışacağım. 10 Mahir Temur olsa bu şehir düzelir.

Vedat 20 Ocak 2020 14:21

Malatya’da gazetecilerde varmış çok şükür. Muhtar oda başkanı STK siyasetçi gazeteci yok olsa da çıkarları için sussada sizin gibi insanlar umuttur onurdur şereftir. Elinize yüreğinize sağlık...

Selami Bulut 20 Ocak 2020 13:39

Kaleminize sağlık..Sizlere o kadar çok malzeme var ki Hergün her saat yazsanız bitmez. Bu konuda başta Büyükşehir olmak üzere tüm belediyelerde hergün malzeme var. Sundukları ise yalan,aldatma,abartma,hile vb..Şanslısınız Mahir bey.Haber bol..Yazmaya yürek ister tabi..Bu seviyeyi reva görenler utansın..Devam Mahir bey..

Yazarın Diğer Yazıları