Mahir Temur

Selahattin Gürkan'dan açıklama bekliyorum

Mahir Temur

Geçen hafta Yeşilyurt Belediyesi’nden anlamlı bir haber paylaşıldı.

Son yıllarda belediye çalışanlarının ne kadar mağdur edildiğini çoğunuz biliyorsunuzdur.

Pandemi ile başlayan işçi mağduriyetlerini, yapılan mobbingi, hakkını aramaya çalışan işçilere karşı tehditkâr halleri bu köşenin okurları çok iyi bilir.

Fakat bu ay güzel şeyler yaşandı.

Hem Büyüşehir hem Battalgazi hem de Yeşilyurt belediyeleri önce yüzde 80’in üzerinde maaşlara zam yaptı.

Asgari ücretin 5 bin 500 olduğu bir ortamda en düşük kademeli personelin 8 bin 500 lira alması sevindiriciydi.

Sendika’nın mı başarısı yoksa gerçekten başkanlar hakkaniyetli mi davrandı, bilemiyorum.

Ama geçen hafta Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın “banka promosyonu” diye adlandırılan ve aslında “maaşları bize yatır biz de size şu kadar para verelim” mantığındaki bir bankayla 5 yıllık bir sözleşme imzalaması çok sevindiriciydi.

Şu günlerde her bankanın ama her bankanın “maaşını bize getir” dediği bir ortamda tek seferde 27 bin 500 lira çalışanların hesabına yatacak.

Mehmet Çınar’ı gerçekten tebrik ediyorum.

Ama bin 30 çalışanına 27 bin lira promosyon anlaşması yapan Yeşilyurt Belediyesi haricinde Büyükşehir Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi’nden halen bir ses çıkmaması düşündürüyor beni.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde yaklaşık 7 bin çalışan var.

Bin çalışana 27 bin lira anlaşma yapılan bir ortamda 7 bin çalışana ne kadar bir anlaşma yapılabilir?

Ben diyeyim 40 bin siz deyin 45 bin…

Ama bazı çalışan okurlarımdan mesajlar alıyorum.

7-8 bin gibi komik paralardan bahsedildiğini aktardılar.

Buradan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a seslenmek istiyorum.

Son 2 yılda Büyükşehir çalışanları çok mağdur oldu.

Bu ay HAK-İŞ ile güzel bir maaş anlaşması yaptınız.

Gelin bankaların bir emekliye dahi banka değişikliği yaptığı takdirde 8 bin lira verdiği bir ortamda öyle bir anlaşma yapın ki herkes ama herkes sizi tebrik etsin.

Allah razı olsun desin, size…

Gelin asıl rekoru burada kırın.

Bankalar yana yana müşteri kapmak için promosyon yarışına girmiş.

Tek seferde tüm çalışanlarınıza 100 bin lira promosyon neden olmasın…

Bin çalışana yaklaşık 30 bin lira veren banka varsa 7 bin çalışana tek seferde 100 bin lira neden verilmesin?

Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının başkanlık katına güveni sıfırlanmış.

Son 2 yılda sayısız haksız uygulamalardan dolayı şu anda çok tedirginler.

Gelin bu emekçi arkadaşlara Belediye’nin cebinden bir kuruş para çıkmadan nasıl yardımcı olunacağını gösterin.

Ayrıca Battalgazi Belediyesi çalışanları da aynı şekilde en azından Yeşilyurt Belediyesi’nin verdiği promosyon kadar bir beklentisi var.

Bu promosyonun takipçisi olacağımı herkes bilsin lütfen.

Havada sinekler gibi dolaşan dedikodular var.

Promosyondan promosyon almaya çalışıldığı ile ilgili halen inanmadığım söylentiler var.

Bu dedikoduların gerçek olmadığını düşünüyorum ama sabırsızlıkla bu “promosyon anlaşmasını” hem Büyükşehir’den hem de Battalgazi Belediyesi’nden bekliyorum.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 14
Belediyeci 03 Eylül 2022 20:12

Her iki belediyede bankalara yazı yazalı 2 hafta oldu. Bankalardan dönüş beklenmekte. Kul hakkına giriyorsunuz

Ahmet 26 Ağustos 2022 10:08

Mahir bey bu konuyu gündeme getirdiğimiz için teşekkür ediyorum gerçekten önemli bir husus insanlar mağdur bir çoğu icralık umarım iyi bir anlaşma yapıp insanlara rahat bir nefes aldırırlar biz değerli başkanımıza güveniyoruz bu yönde bayağı bir girişimleri var ben Türkiye'nin en yüksek promosyon anlaşmasını yapacağını inanıyorum işçinin yanında olan değerli başkanım verdiği yüzde seksen zammın üstüne bu anlaşmada da en iyi ve yüksek şekilde gerçekleştirip işçinin gözünde en yüksek yere oturacağı inanıyorum sizi seviyoruz değerli başkanım sayı sevgilerimle

Kiremit 24 Ağustos 2022 22:02

Biraz işleri cari hesaplar ve paranın yatmadan önce bankada kalma süresi ve yasal faiz oranlarının senelere göre bölünüp bankaya kazandiracagi tutar ve personele düşeceği payı gibi şeyleri bilip ona göre haber yapılırsa 100 gibi bir rakamın hayal olup eleştirmek için haber yapıldığını anlayabilirsiniz.

Hakan Deniz 24 Ağustos 2022 15:14

Mahir bey gereken çalışmaların yapıldığını ve en iyi şartlarla en iyi parayı alınmaya çalışıldığını biliyoruz. Herkes de emin olsun en iyi şartlarda en iyi para alınacaktır.

Mehmet 24 Ağustos 2022 12:17

Elinize sağlık güzel bir yazı olmuş ama şimdi belediyenin şirket üzerine şirketi var örnek olarak melid de çalışan personel en düşük maaşı 7.800 TL iken esenlik belsos belediyenin şirketleri 5.500tl maaş + 1 aylık maaş ikramiyesini 12 ay a bölüp her ay maaş a ekliyorlar oda 450tl civarı birşey tutuyor evli çocuklu veya bekar fark etmiyor herkes e 5.950tl civarı maaş veriyorlar böyle bir durumda yatacak promosyon u da esenlik belsos personelin sayisinida bir sayıp ödemeye gelince siz e değil sadece melit su kadar size de 10-20bin TL gibi bir fiyat çıkartıp ayrım yapabilirler çünkü her maaş ve zam da ayrım yaptılar bunda da yapacaklardir.

Kerim 24 Ağustos 2022 10:52

Her zaman ki gibi harika bir yazı olmuş mahir abim kalemine yüreğine Sağlık senin bizi savunduğun kadar Büyükşehir olarak bizim idarecilerimiz bizi savunmuyor bizlerin sesi olmaya devam edin lütfen Selahattin başkanın o kadar vasat bir ekibi var ki Bir promosyonu çözemeyecek kadar kabiliyetsiz iş bilmez insanlar bir belediye başkanı talimat verecek bu işi çözün benim önüme getirin diye 2 haftadır askıda kalacak başkan söylediklerinin Hepsinde haklı hepsi selahattin başkanın ayağına çalışıyor özelliklede yanında gezen avukat her defasında kovalıyor tekrar geri geliyor başkan bunlara ne yapsa hakkı sizlerinkalemine yüreğine sağlık diyorum sizlere teşekkür ediyorum

Abdullah 24 Ağustos 2022 06:18

Sayın başkanım biz eski idari yönetimde şikayetciydik müdürlerinden bir tanesini eski yönetimin bir çoğuna müdürlük verdik beklerdikki hepsini değişesin

Belediye 23 Ağustos 2022 23:30

Inandirici gelmeyecek ama vallahi billahi maaşında değil çoğu kişi, zammı da geri alsınlar da rahat çalışmayı sağlasınlar. Is bilmeyen amirle müdürle dolmuş heryer. Eskiden fazla müdür koltuğu var yahu. En ufak şeyde 'dışarıda çalışmayı bekleyen birsuru insan var. Arkadaşım hak da mı aramasınlar, yanlışı da mı söylemesinler. En başta kendisi demedi mi 'korku imparatorluğu kurulmuş, yanlış işe dur diyeceksiniz'. Personel leb demeden çıkış kapısı muhabbeti dönüyor. Kimler hakkını helal edecek merak ediyorum. Neyse..

Elbet bir gün 23 Ağustos 2022 23:04

Yazınızda ima ettiğiniz ve hatta iddia etmeye çalıştığınız hususlar ile ilgili elinizde bir veri olmadan sırf haber niteliği taşısında ne olursa olsun kaygısı ile dile getirilmiş söylemler ise yazık sizin haberciliğinize derim!!! Şayet doğru ise helal olsun demeyide biliriz her daim. Gelelim promosyon sürecine, personel düşmanı olarak her fırsatta lanse etmeye çalıştığınız Selahattin beyin sürece ilişkin net bir şekilde bilgi aldığını sanmıyorum. Gerekli bilgilendirmenin kendisine sağlıklı yapıldığı takdirde engin feraseti ile kurum çalışanlarının tatmin olacağı bir rakam için gerekli adımları Selahattin beyin atacağından kimsenin şüphesi olmasın.

xxxx 23 Ağustos 2022 21:10

Yeşilyurt belediyesinde asgari ücrete çalıştırılan mühendislerden haberiniz varmı acaba ...

Elazığlı 23 Ağustos 2022 20:07

Seçim dönemi geliyor. Bakalım olacak mı? Bu haberden sonra Battalgazi ve Büyükşehir çalışanları baya rahatsız oldu. Şuan herkes bize ne zaman promosyon ve ne kadar olacak derdinde. 100 bin uçuk bir rakam ama belli olmaz bir bakmışsın Büyükşehir promosyonu ben daha büyüğüm rekor bende olmalı diyip supriz yapabilir.

Memleket sevdalısı 23 Ağustos 2022 18:27

Yaşanılan ekonomik kriz döneminde, kamu kurumlarının personelleri için banka promosyonlarını yüksek alabilmek için harcadıkları çaba takdir edilecek düzeyde, birde bu süreçte Belediyelerin personellerine yaptıkları zamları zaten ayakta alkışladık fakat Büyükşehir Belediyesi kadrolu personellerinin Selahattin başkanın göreve başladığında kesmiş olduğu sosyal denge ödemelerinde tam anlamıyla bir düzeltme yapamadığı ve ilçe belediyelerinin altında bir ödeme yapıldığından şikayetçi olduğu söyleniliyor, söylemlerin aslı varsa bulunduğumuz zor dönemde başkan beyin hiçbir personelini mağdur etmeyeceğini umuyorum. Rabbim herkese hayırlı ve bereketli rızıklar nasip etsin.

Büyükşehir 23 Ağustos 2022 17:09

Mahir bey gerçek bir gazetecilik örneği sergiliyorsunuz. Öncelikle bizlere tercüman olduğunuz için teşekkürler. Bu yazınızdan sonra büyükşehir belediyesinin de personel lehine iyi şeyler olacağını düşünüyorum. Ama sunuda hatırlatmakta fayda var "ağanın mali gider marabanin canı gider". Ağada sıkıntı çıkmasa bile marabalar kendini yırtar işçini cebine para girmesin diye, saygilar

Çalışann 23 Ağustos 2022 12:31

hay senin Allahına gurban...

Yazarın Diğer Yazıları