Mahir Temur

Selahattin Gürkan Belediyeler Başkanı değildir!

Mahir Temur

Malatya’da maalesef kişilere göre kurumlar şekilleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan maalesef “büyükşehir” koltuğuna oturunca kendini Malatya’daki tüm belediye başkanlarının “başkanı” zannediyor!

İki örnek verip bi şeyler yazmak istiyorum.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Başkan Gürkan’ın arasının “limoni” olduğunu bilmeyen yoktur.

Aslında bu durumu yaptığım röportaja bağlayanlar olabilir ama geçmişi hemen unutmayanlar hatırlayacaktır.

Yeşilyurt Belediyesi’nin 3 yıllık projesini 5 dakikada onaylamadılar. Hatta Büyükşehir Meclis’inde geçmeyen projeler varmış halen.

Neyse…

İki hafta önce Yeşilyurt Belediyesi’nin kullandığı billboard ile raketlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından engellendiğini duydum.

70’e yakın bilboard’a sahip olan Yeşilyurt Belediyesi’ne Büyükşehir Belediyesi “Buralar bizim alanımız, bunları kullanmazsanız” tarzında bir söylemi olmuş.

Sonra yazışmalar olmuş.

Bu resmi yazışmalar devam ederken billboardlara afiş yapıştıran Yeşilyurt Belediyesi görevlileri ile Büyükşehir’in zabıtaları birbirine girmiş.

Bunun üzerine Yeşilyurt Belediyesi yaklaşık 700 bin lira değerindeki billboardlarını sökme kararı almış.

Tam bu sıralarda Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni hizmet binasının temeli atılırken “çok ses yapılıyor” bahanesi ile Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri inşaatı durduruyor.

Beydağı Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak olan yeni Belediye binasının inşaatı Büyükşehir Belediyesi tarafından durduruluyor.

Biri AK Partili Yeşilyurt Belediyesi…

Diğeri yine AK Partili Büyükşehir Belediyesi…

Rahmetli dedem hayatta olsaydı “Vay limine vay” derdi!

Yeşilyurt Belediyesi’nin dahi reklam alanlarına göz diken, Belediye inşaatını eften sebeplerle durduran bir Büyükşehir Belediyesi var karşımızda!

Anladığım kadarıyla Selahattin Gürkan ve ekibi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı’nı “Malatya Tüm Belediyeler Başkanı” zannediyor!

İlçelerdeki tüm Belediye Başkanlarını kendisine tabii olmasını ve rütbe olarak ilçe belediyelerden daha üstün olduğunu düşünüyor galiba!

Daha önce okumuştum, tekrar okudum Belediye Kanunu’nu…

Genel hatlarıyla Büyükşehir Belediyeleri, ilçe belediyelerden farklı olarak şehirdeki “ilçe belediyelerinin koordinasyonunu sağlamak” ibaresi geçiyor.

Meclis yapılarını, imarı falan anlatmaya gerek yok.

Belediyeler genel hatlarıyla iç ve dış olacak şekilde iki denetimden geçer.

Bunun ilçe ve Büyükşehir ayrımı yoktur.

Çok basit bir tabirle Belediyeleri, hem İçişleri Bakanlığı müfettişleri hem de Sayıştay denetler.

Kısacası ilçe belediyesi 100 bin oyla seçilir Büyükşehir Belediyesi 250 bin oyla seçilir.

10 bin oyla dahi seçilse, seçilmiş başkan bir diğer seçilmiş başkana “hesap” vermez!

Bir “başkan” bir diğer “başkana” üstünlük taslayamaz!

Bundan 16 yıl önce Battalgazi gibi mütevazi bir ilçede 3 bin 446 oy alıp Belediye Başkanı seçilen Selahattin Gürkan’ın yetkileri ne ise 20 ay önce 305 bin 588 oy alan Gürkan’ın yetkileri genel hatlarıyla aynıdır.

Sorumluluk ve imar gibi farklı alanlardan bahsetmiyorum.

2014’den sonra Büyükşehir olan Malatya’da Ahmet Çakır haklı olarak nasıl kendisini Gürkan’dan üstün göremiyorsa Başkan Gürkan da şu anda hiçbir ilçe belediye başkanlarından üstün değildir!

Genel hatlarıyla başkanlar millete hesap verir!

Belediye içindeki çekişmeleri 20 ay geçmiş halen yazıyoruz.

Daha dün Kültür A.Ş’de yeni atamalar olmuş!

Hangi Daire Başkanı ne zaman gönderileceğini dahi bilmiyor!

Bir sabah Büyükşehir Belediyesi’nde her şey hemen değişebilir!

Bu kadar “değişim” yaşanırken bırakın bari ilçe belediyeleri “iş” yapsın!

Dün Ahmet Çakır zabıta ekiplerini Battalgazi Belediyesi’nin yeni yapılan inşaat alanına gönderip eften bir bahaneyle inşaatı sekteye uğratsaydı ne yapardınız Sayın Gürkan?

AK Parti’nin Malatya’da İl Başkanı var.

4 milletvekili var.

Sürekli değerlerimizden ve davasından bahseden Yeşilyurt İlçe Başkanı var.

Yeşilyurt Belediyesi’nin inşaatını durdurmak isteyen CHP’li Belediye Başkanı olsaydı ne yapardınız?

Son bir-iki soru:

Sökülen yaklaşık 70 adet billboardların yerine yeni billboardlar alınacak mı?

Bu alınacak reklam tahtalarının (demirleri) maliyeti 1 milyon liranın üzerinde ise lütfen rakamı açıklar mısınız?

 

ALIN SİZE KORONA PARTİSİ


Bu fotoğraf bugün çekildi.

AKSA Doğalgaz’ın önü…

Bankaların önü de böyle, fatura ödenen kurumların önü de bu şekilde.

Yetkililerin gerçekçi önlemler alması lazım.

Bi kere bu tür kurumların çalışanları arttırılmalı…

İçerisi bi şekilde koronavirüs kuralları çerçevesinde düzenlenmeli.

Önceden görevlinin numaratörden fiş alması ve dışarıdakilere önceden fişlerin dağıtılması lazım.

Fişlerde tahmini bekleme süresi belirtilip dışarıda gerekirse 10 kişiden fazla insanın beklememesi sağlanmalıdır.

İşlek caddelerdeki banka kuyrukları yüzünden kaldırımda yürüyemez olduk.

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri inşaat durduracağına bu gibi kurumları denetlesin!

Önümüz kış ve soğuklar geliyor.

Bu şekilde kurumların paşa gönlüne bırakırsanız biz bu koronavirüsü nasıl yeneceğiz!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 13
Ömer 25 Ağustos 2020 15:30

Yazılı olan kanun ve kurallar dışında yazılı olmayan kurallar dediğimiz gelenek-görenek, etik kurallar vardır. Büyükşehir Belediye başkanına röportajla soru sorma yerine mecliste battalgazinin arapgire verdiği tepkide sessiz kalanlarında hayalleri var demek ki. Ama hayal ettiği yerleride vekiller de demek hedefine koymuş ki 18. yılda vites artırmış gibi her gün bülten bülten hizmet açıklamaları yapılıyor. Ama gözümüzün önünde depremde hasar gören camilere hâlâ bir girişimde bulunan yok. İşleri yaparken öncelikler vardır. Mesela kilise tadilatı mı öncelikli yoksa cami tadilatı mı? Depremde siyasilerin anlattıkları cennet ama ortada görünen elle tutulur bir şey yok. Sivas caddesinden tutun mehmet buyruk caddesinde yıkılan evlerin sahiplerine sorun bakalım hangi yardımı almışlar. TOKİ ev yapıyor ve benim yaptığım yerden SATIN alırsanız diyor. Sivas caddesindeki ikamet eden bir kişiye gelincik tepesinde ev satalım demek ne kadar mantıklı.

Vatandaş 25 Ağustos 2020 10:00

Mahir bey olumlu yada olumsuz anlamda birkaç hafta selahattin ile ilgili birşey yazmazsa basın bu iş çözülecek. Selahattinin istediği basının her zaman kendisinden bahsetmesi gündem olmak istemesi.. Tabi gerçek dışı olumlu yazanlara da hakkını veriyor... Gündemden düşürürseniz bitmiştir. Sadece iş odaklı bakarsanız da balon olduğu ortaya çıkmıştır. Vay kalan 3 yıla. Birde mesai saatleri valilik ile ilgili haberde saat 9 da başlayıp 17:30 da başlayacak denilmişti. Eğer bu karar selahattinden ayrı alındıysa vali değil reisi cumhur bile uygulatamaz. İttifak ile rekor bir oyla gelmiş, kim ne diyebilir ha velhasıl vay male mın şewti deyip dewam diyoruz...

Efsane Başkan 25 Ağustos 2020 09:48

Eksik yazmışsın Veli Bey. Yolların kralı asfalt ağlatan başkan. Metreyi kilometre, kilogramı ton yapan başkan. Her meclis toplantısında borçlanma yetkisi alan ama her toplantıda bir kuruş borçlanmadım diyen başkan. Reis'in hatırına seçilip her toplantıya CHP'lileri çağırıp hizmetleri CHP'li belediyelere kaydırıp işte Türkiye'ye örnek uygulama işte sosyal entegrasyon diyen başkan. CHP'li belediyelere ağam paşam, Ak Parti'li belediyelere aslan kesilen başkan.

İdamlık ali 25 Ağustos 2020 07:59

Doğrudan taraf olan şahıstan taraf olmayan yazılar için sağolun mahir bey. Öncelikle şunu belirteyim bu hizmet engellemeleri ahlaki ve hukuki değil. Ancak süreç buraya nasıl gelmiştir. Çınar önceki bld başkanı ve ekibine ihanet ettiği gün selahattinin eline düşmüştür. İkincisi sizin yaptığınız röportaj, kindar ve egosu yüksek kişilerin unutacağı bir şey değildir. Selahattine gelince, kabadayı, yüksek egolu, tepeden bakan bir duruş sergileyerek atı koşturuyor. Bizim millet sever bu tür salvoları, üst perdeden konulanları, kabadayı tavırları, biraz da korkar( bu millet üniformadan korkar =beynel milel=), nede olsa son 10 yılda bir darbe ile yönetilmişiz. Selahattin bey zaten proje sunarak seçilmemiştir. Milletvekillerine, eski bld başkanlarına sallayarak prim yapmış ve il başkanını da tırstırarak devam etmiştir. Sayın valimiz devletimizi temsil eder ve bazı durumlarda bld başkanının görevden alınması yetkisi bile varken selahattinden geride yürüyorsa bu da maalesef siyasetin çirkef yanıdır. Makamı iktidar il başkanı ve bld başkanının dudağı arasında. Selahattin eskimalatyada iken meydanda geçerken çay ocaklarında oturan vatandaşların neden ayağa kalkmadığını sorup etrafındakileri fırçalayan bir şahıs bir bld başkanı. Yani eskiden de böyle. Konuşmaları hep aynı kelimeleri içeriği, ( dünyada tek, ilk, destan, rekor, v.b. ) ancak karşılaştırılabilecek bir kriter yok. Kriteri kendisi. Acizlik, vekiller ve il başkanlarında. Çünkü hepsini pusturdu. Biz de millet olarak vekillerle kavga edeni kahraman ilan ediyoruz. Oysa hepsini biz seçiyoruz. Kavga edenler değil beraber çalışıp ülkemize hizmet edecek kadroları seçmedikçe bi değişiklik beklememeliyiz diyorum. Kaldı 3 yıl, zulüm ve yalan üzerine payidar olunmaz. Selametle....

Malatya 24 Ağustos 2020 23:48

Ben bu kadar iri laf edip hiç bir projesi olmayan bir Başkanı ilk defa gördüm.Her konuşmasında rekor kırıp da ortada bir şey olmayan bir şehirde ahalinin suskunluğuda acayip bir durum. Malatya bir dip yaşıyor ve buradan çıkmalı. Yazık bu şehre.

Ömer 24 Ağustos 2020 23:19

Kısaca yazayım. Objektif değilde sanki bir taraf olarak yazılmış bir metin.

Bir Malatyalı 24 Ağustos 2020 23:09

Ego ve tek kalma çabası ayrıca iş bilmeyen şahsi çıkar peşinde koşan bir ekip büyükşehir de Malatya'nın 5 yılının çöpe atılmasina sebep olacaktır. Biz bunu gördük de biraz geç gördük. Yapılanlar yaşananlar ortada yazık oluyor koca belediyeye... Bu durumlarda il başkanının doğruyu göstermemesi ve taraf tutmasıda üstünde uzun uzun düşünülmesi gereken bir konu...

Mert Hakan 24 Ağustos 2020 22:51

Selahattin Başkana Laf yok 4 Koruma 2 araba Gazeteci önceden giden protokol için (koltuk kapmaca) 2 kişi Kameralar mikrofon Ekip olacak okadardaki cevat kelle gibi Niye Boşunamı suya ekmeğe zam yapılıyor reklam bütçesi artsın diye Biz belediyeye vergi veriyoruz bizimde hakkımız değilmi üst geçitlere Ligde kaldığımız için teşekkür etmek sonuçta o pankartlar ücretsiz değilmi ücretliyse okadar su parası ödüyoruz Malatyalılar içinde bitane yaptıramazmıyız.

Kaysıkentli 24 Ağustos 2020 22:35

Yaw Bu nasıl Bir Ego savaşıdır Anlamadım gitti Aynı Partiden 2 Başkan Ama selahattin Başkan battalgazideyken bu kadar egolu değildi yanındakiler sağındaki solundaki hatta Vali bile Selahattin Gürkanın Arkasında yürüyor .

Elazığlı 24 Ağustos 2020 22:09

Mahir Bey bir de Büyükşehir Belediyesi çalışmıyor yazıyorsunuz. Belki suya, belediye otobüs biletlerine zam yapılmasının nedeni inşaataki gürültü, billboardlardaki reklamlardır. Büyükşehir Belediye zabıta ekipleri maliyetleri düşürme yollarını araştıyor olamaz mı? Coronaya gelince bitmeyene kadar anlaşılan vatandaş ile röportaj olmayacak. Ama epey zamandan beri ödemeler internet üzerinden yapılıyor. Hala bu kuyruklar neden var? Sorusu cevapsız kalıyor.

Al birini vur ötekine 24 Ağustos 2020 19:08

Çınar kötü bir kopyacı. Evet kopyacı. Ustası reklamcıların kralı Hacı Uğurdu. Onuda taklid ediyor Selahattinide. Selahattin kalkıp şehrin orta yerine park alanına trafiğe rağmen belediye binası dikerek belediyeciliğin b sinden anlamadığını ortaya koydu. Çınarda eski SSK hastanesine bina yaparak trafik ve yeşili hiçe sayıp Belediyeciliğin b sinden anlamadığını ortaya koydu. İkiside çevre yolu altını hiçe sayıyor. Selahattin kaba saba tarzı ile bir dönem göz boyadı ama Memet yanlışta onda tutmaz bu. Millet birkez yer bunu. Memet çınarda fiyaskolar ile anılacak Selahattin gibi. Sorun Malatya’da çıkarları için susanlar ve çıkarları için destek olanlardan kaynaklanıyor. Bu devran hep böyle sürmez

Veli 24 Ağustos 2020 18:16

Selahattin başkan geçmiş bin yılın ve gelecek bin yılın, doğunun ve batının, cumhuriyet tarihinin ve Osmanlı tarihinin ve Selçuklu tarihinin, Hafize Ananın ve Hayme Ananın, Narmikan kavununun ve güneşin altın yumurtasının başkanı. Anadoluyu Anayurt yapan başkan. Çınar kim çırmıktının belediye başkanı.

Cenk Aslan 24 Ağustos 2020 16:11

Yine döktürmüşşün Mahir Bey. Selahattin beg kendini kral zannediyor. iradesi olmayan zavallı memet çınar gibi adamlar ise eyvallah çekiyor. Selatinden başkan olmayacağı belliyidi. Çınardan olmayacağıda çıktı. Selahattin battalgazide kural tanımzaken büyükşehirdede kural tanımıyor. karşısına çıkacak ne iradeli vekil var nede iradeli teşkilat. Güzelim malatyayı berheva ettiler.

Yazarın Diğer Yazıları