Mahir Temur

Sadece Meşale mi Gürkan'ın düşmanı!

Mahir Temur

Çoktandır anladığım ve aslında bu sütunda satır aralarında ifade ettiğim “düşmanlaştırma” politikasını irdelemek istiyorum.

Bugün Remzi Hayta hazretlerinin yazısını okuyunca ve Hayta gibi bu tür durumlarda sahneye çıkan sözde kalemlerin sürekli ama sürekli “içeriden” bilgi verip sanki “Özel Kalem Müdürünün Sekreteri” gibi yazı yazmalarına alıştık ama burada açık bir durum paylaşmak istiyorum.

“Sayıştay üzerinden Gürkan’ı hedef almak” başlıklı Hayta’nın mantıktan uzak yazısını okuyunca “düşmanlaştırma” olgusunu düşündüm tekrar.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde bildiğiniz üzere “düşman” çok!

Açık yazalım, birinci düşman Meşale!

Hatta o kadar düşman ki Meşalecilere karşı dik duran başkan algısıyla seçildiğine inanan bir ekip var Başkan Gürkan’ın etrafında.

Fakat bu “düşmanlaştırma” politikası belki seçim zamanı işe yaradı ama bu saatten sonra çok sırıtıyor.
Aslında şu anda düşman “Meşale” değil!

Şu anki düşmanlar daha farklı!

Ahmet Çakır’ın ekibi Gürkan’ın düşmanı…

Hacı Uğur Polat’ın ekibi Gürkan’ın düşmanı…

AK Parti Malatya il teşkilatının yüzde 80’ni Gürkan’ın düşmanı…

Yeşilyurt Belediyesi ve Mehmet Çınar, Gürkan’ın düşmanı…

Vekillerin 4’te 3’ü Gürkan düşmanı…

STK’ların bazıları Gürkan’ın düşmanı…

Başkan Gürkan o kadar yalnız ki sadece arkasında “millet” var algısını her gelen “ekip” aşılamaya çalışıyor.

Bu kadar “düşmanı” az buldular sanırım şimdi ise Başkan Gürkan’ın etrafı birbirine düşman!

Dünya görüşleri de fikirleri de farklı olan gruplar var Başkan Gürkan’ın ekibinde…

Aynı başkanın sözde menfaati için mücadele veren resmi ve gayri resmi ekiplerin birbirini “düşmanlaştırması” sonucunda bir kanaate vardım artık.

Üzerinde düşündüğüm bir konudur aslında…

Battalgazi gibi mütevazi bir ilçede bağımsız belediye başkanı seçilen Gürkan’ın bu zorlu süreçlerden geçerken şu anda Büyükşehir Belediyesi’nde geldiği hali bu karmaşık ekip nasıl görmez, diye çok düşünüyorum.

Şu iki yılda “düşmanlaştırma” politikasının işe yaramadığını Başkan Gürkan nasıl görmez diye de çok düşünüyorum.

Tamam, birbirini pasivize etmek isteyen ekiplerin “düşmanlaştırma” politikası kendilerine göre “mantıklı” gelebilir!

Çünkü iş yapamayınca başka yolları denersin.

Bu kadar “düşmanın olduğunu” sürekli tekrar edersin ve sürekli komplo teorileri üretirsin.

Bu düşmanlar karşısında “başkanın yanında” olduğunu hissettirerek konumunu-makamını sağlamlaştırmaya çalışırsın.

“Bak Başkanım senin yanında gerçekte kimse yok. Herkes senin düşmanın… Ben senin yanındayım” diyen ekiplerin bu halini belki anlarım ama bu süreçleri nasıl görmez Başkan Gürkan diye düşünüyordum.

Anladığım kadarıyla bu Başkan Gürkan’ın sevdiği ve benimsediği bir siyaset!

Bu kadar düşman varken nasıl iş yapabiliriz, mantığını bu millete anlatamazsınız!

Bu millete önce kiralık araç almak yanlıştır deyip cayır cayır kiralık araçları sahaya sürerken bunu “düşmanlarla” anlatamazsınız!

Bu millete Malatya Büyükşehir Belediye Yol Asfalt Daire Başkanlığından ibaret mantığını aşılayıp bunu da tutarsız rakamlarla açıklayıp “düşmanlarla” anlatamazsınız!

Bu millete Başkan Gürkan tüm ilçe belediye başkanlarının da başkanıdır algısını vermeye çalışıp açık hava reklamı ile başlayıp “haddini bil lan”a giden süreci “düşmanlarla” anlatamazsınız!

Bu millete film festivalinde yaşanılan skandal hataları “düşmanlarla” anlatamazsınız!

Sayıştay raporunda 16 bulgunun (hatanın) sebebini “düşmanlara” bağlayamazsınız!

Son 20 ayda yaşanılan birçok örnek daha verebilirim ama hiçbir düşman sizlere bu hataları yaptırtmadı!

Dışarıda ve içeride düşman aramayı bırakın!

İntihar eden işçi dahi Başkan Gürkan’ın düşmanı ilan edildi!

Hep komplo teorileri…

*

Remzi Hayta’nın Sayıştay raporunu dahi “içerden” bilgilerle “düşmanlaştırma” yazısını okuyunca Büyükşehir diyarının aslında bir arpa boyu ilerlemediğini bir kez daha anladım.

Bu kadar düşman yaratınca kimin aslında “düşman” olmadığını çözemeyecek kadar siyasi körlüğe kapılmış bir güruh var karşımızda.

Sizi savunan ve içerden yazılmış hissi veren şu yazı mı menfaatinize yoksa gördüğünü yazmaya çalışanlar mı?

Dost yağlayıp-yıkamaz, gerçeği söyler ya da inandığını söyler!

Ben hiçbir kurumun dostu değilim, Malatya’nın dostuyum.

Aslında Malatya benim!

HADİ BUNA DA CEVAP VERİN!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çıkan haberler karşısında işine geldiği zaman jet hızıyla “cevaplama” yapmasına Başkan Gürkan döneminde alıştık ama cevap verirken sadece işine geldiği konuları cevaplaması olayın vahametini ortadan kaldırmıyor!

Dün Malatya Mimarlar Odası’nın yazılı açıklaması ile beraber belgelerle “Başkan Gürkan'ın vazgeçemediği firma” başlıklı bir haber yaptık.

Akşam saatlerinde jet hızıyla bir açıklama geldi.

Kısaca şöyle açıklama yapmışlar:

“İddia edildiği gibi proje müellifinin seçiminde ‘adrese teslim’ bir iş yapılmamış; aksine benzeri işlerde tecrübesi olan, iddiaya konu işleri yapmak hususunda gerekli yetkinlikleri ve yeterlilikleri bulunan firmalara usulüne uygun şekilde davet mektupları gönderilmek suretiyle ihale sürecine başlanılarak tamamlanmıştır. 

Ayrıca Belediyemizin şu anda devam eden yaklaşık 60 adet projesi vardır; ancak bunların sadece 2 tanesi ilgili firma tarafından yapılmaktadır. Bu yönüyle de Büyükşehir Belediyemizin tüm projelerinin ilgili firmaya verildiği yönündeki iddialar gerçek dışıdır”

Malatya Mimarlar Odası diyor ki 2 ay üzerinde çalıştık ve bu çıkardığımız projeyi bedelsiz olarak Büyükşehir Belediyesi’ne sunduk.

Ayrıca madem başka firmalara verecektiniz niye Mimarlar Odası’ndan yardım istediniz?

Bedelsiz yapılan bir iş karşısında ne oldu ki 292 bin lira vermek zorunda kaldınız?

60 proje içinde sadece o ifşa edilen firmaya 2 iş verilmiş!

Başkan Gürkan, Battalgazi Belediyesi döneminde de aynı firmaya iş vermiş diyoruz ama iki cümleyle Malatya kamuoyunu rahatlattıklarını düşünüyorlar.

Tüm Türkiye esnafı destekleme ile ilgili kampanya başlatmışken Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Malatya dışında faaliyet gösteren firmalarla iş yapması ne kadar mantıklı?

Son soru: 60 firmanın kaçı Malatya’da faaliyet gösteriyor?

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 13
Deniz 24 Aralık 2020 22:59

Bu Selahattin beyin etrafındaki tipler iş tuttuğu aslanlar . Hiç bir aslan fare ile iş tutmaz. Selahattin Gürkanın iş tuttuğu aslanları remzi hayta, fatih Kerimoğlu, cemal nogay, mırat çetin,memet mert,ali Aladağ mırat nalçacı, Akif bildir, ata ünlü ,Zerrin bacımız, fahrettin amca ? dostum yaşar, Esra bacımız, zabıta hüseyin ve Selahattin Kılıç. vs vs vs. İstikabale uzanan atininin Anadolu’yu Anayurt yaparken herbişeyi bilen aslanları. Ya. Akçeli işlerden uzak duran akmercanlı başaranlı mutasyon görmüş takiyyeci olmayan şirketler. Ha birde baş yorumcu Hayrettin. Tüm belediye tanır. Ne denirki hepsi aslanlar ????????????

Kemal 24 Aralık 2020 17:46

Mahir Bey yine döktürmüşsün. Sizin gibi namuslu gazetecilerin sesi çok çıkarsa bir dürüme tav olan başkan danışmanlarının kaleme aldığı yazıyı kendi yazısı gibi yazan heriflerin çakma kimliği bitecek. Eline aldığı makine ile foto çekmekten aciz amcalardan kurtulacak malatya: malatyaya güneş doğacak. cücelerin dev olmadığı görülecek. Ben samimiyetle şunu söylim yok meşale imiş yok çakırın kadrosu imiş bunların seçilmek için uydurulduğunu şimdi anlıyorum. Büyük malum zat gibi önce düşman yarat sonra iktidarın nimetlerinden nemalan. Gelene gidene meşale damgası vur sonrada gel keyfim gel. Kimse kusura bakmasın bu selahattin bey ve malum basında algı oluşumundan sorumlu tayfası ile arkalarındaki malum haramzade çıkar grubu (bunları bilen biliyor) gelene gidene ifitra ile iktidara geldi. Şuan asıl yaptıkları başka ama biz beceriksizliğini başarısızlığını konuşuyoruz. Olan kamunun yetimin hakkının malum haramzadelere kaymasına neden oluyor.

MEHMET 24 Aralık 2020 13:08

NE MÜKEMMEL BİR İNSANSIN YA MAHİR BEY CİDDEN SEN GERCEK MİSİN BU KADAR DELİKANLI BİRİLERİNİ GÖREMEDİM MALATYADA DA ŞAŞIRIYORUM HERKES SİYASİLERİ GÖRDÜ MÜ YALAKALIK ETMEKTEN BAŞKA BİŞEY ETMEDİ SEN FARKLİSİN RABBİM YOLUNU AÇIK ETSİN ÇİZGİNİ NOLUR BOZMA

Remzi 24 Aralık 2020 09:23

Bu sefer Özel kalem müdürünün sekreteri değil de kültür AŞ genel müdürünün sekreteri gibi yazmış.

Mehmet 24 Aralık 2020 08:34

Mustafa beye cevaben ; Mustafa bey başkan zaten kendi ekinini kurdu,uyuyan varsa kendi ekibi.Eğer personelsen bunu iyi bilirsin,değilsen öğrenmiş oldun.

Mustafa 23 Aralık 2020 19:19

Sayın başkanım belediye içinde ve kurumlarda daha ne zaman kendi ekibi nizi kuracaksınız adamlar göz göre göre işi aksatiyorlar mudurde uyuyor dünyadan haberi yok

Memleket sevdalısı 23 Aralık 2020 17:44

Mahir bey yazınızda "İntihar eden işçi" ifadesine yer vermişsiniz fakat o işçinin intihar girişiminde bulunulduğunu yazmıştı medya, ikinci bir husus medyaya yansıyan Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi Belediyesinin personelin SGK sının kısmi gösterildiği ve işkur dan maaş desteği alındığından bahsediliyordu, bu konuyla ilgili hiçbir açıklama gelmedi henüz.

Hayt Huyt 23 Aralık 2020 16:59

Bu adamlar 40 yıldır yalakalıktan kazandı. Her dönem çorbaları kaynar. Yarın meşale iktidar olsun adam kırk yıllık meşaleci olur başımıza.

Demir 23 Aralık 2020 16:56

Adam o kadar... ve pervasız ki verdiği tarihlerin rakamların daire başkanı altı tarafından bilinmeyeceğini bile bilmiyor. Eski başkanlar vekiller yazıyı okuduğunda bunun yeni başkanın özel operasyonu olduğunu elbette görüp not alıyordur ama ellerinden birşey gelir mi göreceğiz.

Ahmet 23 Aralık 2020 16:54

Remzi hayta yalakalık yapmaktan başka hiç bir şey yapmıyor. Belediye personeli bile bu kadar Gürkan savunmuyor acaba hayta birini daha işe koymak için mi bu kadar yalakalık ediyor

Turan 23 Aralık 2020 16:50

Başkanın firma tercihleri ve ilişkileri ilginçtir. Şu ana kadar nasıl duyulmadı hayret ediyorum. Hep aynı firmaların adı geçer. Sponsorluklar bağışlar arabalar havada uçuşur.

Ali 23 Aralık 2020 16:47

Belediyenin hayrına Remzi ayda bir imla kurallarına uygun yazı yazıyor. Yerel basın ve Türkçemiz adına iyi bir durum.

Murat 23 Aralık 2020 16:45

Gelmesinde meşaleye düşmanlığının etkisi vardır. Adam meşaleyi yaktı ama şimdi adamı durduramıyoruz. Personeli de yaktı vatandaşı da yaktı vekilleri de yaktı. Proje yok iş yok reklam ve düşmanlık tam gaz devam.

Yazarın Diğer Yazıları