Mahir Temur

Osman Güder aklımızla dalga geçiyor!

Mahir Temur

Belediyeciliğin basit olmadığını, kırk farklı görüşün bir araya gelip sonuçta “hizmete” dönüştüğü bir mekanizma olduğunu iyi bilenlerdenim.

Fakat bazen belediyeler bizleri aptal yerine koyuyor.

Mesela Battalgazi Belediyesi…

Mesela Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder bence bu son yağan kardan sonra bizim aklımızla dalga geçti.

Son yazımda, eğer Büyükşehir Belediyesi kardan dolayı sınıfta kalmış ise Battalgazi ve Yeşilyurt belediyeleri bırakın sınavı, iki sınıf düşmüştür, dedim.

Bu sözü kardan bir gün sonra söyledim ve “sınavları bitmedi daha” dedim.

Bu yazıdan bir gün sonra Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder “Battalgazi Belediyesi olarak iyi bir sınav verdik” diye açıklama yaptı.

Hadi neyse dedim, gördüğümüzü görmüyor olabilir, dedim.

Aynı açıklamada “Bazı mahfiller farklı alanlara çekseler de iyi bir sınav verdik” deyince kanaat getirdim;

Osman Güder bizim aklımızla dalga geçiyor.

Bu “mahfillerin” içinde ben de varım galiba!

Belediyecilikte bazı durumlara hakim olamayabilirsin.

Hatta bizler bazı söylemleri çek edemeyiz.

Mesela bir belediyenin borcunu, içerden belgelere ulaşamazsak bir yıl sonra anca öğrenebiliriz. O da güncel rakamlar olmaz.

Fakat kar yağışı gibi herkesin hissettiği ve yaşadığı bir durumda alenen aklımızla dalga geçilmesine sessiz duramam!

Buradan açık bir şekilde yazayım;

Battalgazi Belediyesi kar sınavını geçemedi!

İspatlayayım mı?

Battalgazi Belelediyesi’nin resmi Facebook sayfasından bu kar sınavını nasıl geçemediklerini ispatlayacağım.

Kısaca kendilerinin paylaştığı görüntülerle Osman Güder’i “çek” edeceğiz!

Malatya’da kar yağışı 12 Şubat akşamı başladı.

Bu aşağıdaki fotoğraf Battalgazi Belediyesi tarafından 14 Şubat günü paylaşıldı. Neredeyse iki gün geçmiş.

Kardan iki gün geçmiş yolun halini görüyorsunuz.

Mesela bu fotoğraf da 14 Şubat akşamı paylaşılmış.

 

48 saatten fazla olmuş yol daha yeni açılıyor.

İlk foto TOKİ, ikincisi kırsal bir yerdi. Uzak diyebilirsiniz.

Peki bu foto neresi?

 

Kışla Caddesi’ne çıkan ara yol!

Kardan 48 saat geçmiş, Malatya’nın göbeğinde halen kapalı sokak olduğunu yine Battalgazi Belediyesi bizlere ifşa ediyor!

Hadi bir gün sonraya gidelim. Yani kardan üç gün sonra Battalgazi Belediyesi, sosyal medya hesaplarından şu fotoğrafı Malatyalılara ifşa etti:

 

Kar yağalı 72 saat olmuş Akpınar’da halen kapalı yol var!

Bu mu sınavdan geçme!

72 saati de kısa bulabilirler. 

“Battalgazi Belediyesi olarak iyi bir sınav verdik” diyen Osman Güder’in yönettiği belediyenin sosyal medya hesabı 16 Şubat’ta şu fotoğrafı paylaştı:

 

Burası Yeni Şire Pazarı civarı…

Kardan 96 saat geçmiş.

Aklımızla dalga geçmeyin!

İşi-gücü bırakıp “bazı mahfiller” deyip bizlere cevap yetiştireceğinize yolları temizleyin.

Paylaştığım tüm fotoğraflar Battalgazi Belediyesi tarafından servis edildi.

Ben açık açık soruyorum:

Bu sınavdan geçtiniz mi?

Hadi bir soru daha sorayım:

Kar yağdıktan kaç gün sonra araçlarınız yetmediği için araç kiraladınız?

Bir tane de özel bir soru sormak istiyorum.

14 Şubat günü Battalgazi Belediyesi kaç nikah kıydırdı?

Cevap verirseniz sevinirim!

NOT: Dün Battalgazi Belediyesi’nin “Hayırlı sabahlar” paylaşımında dahi yol kapalı :)

 

Tünaydın Başkan’ım!
 

Mahir Temur'u Twitter'da takip et!

Kayısı Haber

Yorumlar 6
Ali Yiğit 20 Şubat 2020 18:25

Mahir bey yazınızı okuyunca yarınki köşe yazımın başlığını buldum..Bazı mahfiller..​FARKLI MAHFİLLER..​ Genelde idareci ve yöneticiler tarafından son günlerde sık sık kullanılan kavramlar arasında yerini aldı.. Yani eleştirel yazı ve çıkan haberler için muhatabı tarafından ''bazı mahfiller meseleyi farklı alanlara çekiyorlar'' babında kullanılır.. İşin en kolayına kaçmanın yoludur.. Yapılan yanlışı eleştirmenin adını bazı mahfiller koyarak tereyağı gibi üste çıkmaktır.. Nedense eleştiri kültürümüz neredeyse sıfırlandı.. Kimisi bizden diyerek görmezden geliyor.. Kimileri ise bana ne; doğruyu söylemek bana mı kaldı diyerek kenara çekiliyor.. Haklı eleştiriyi yapanlar ise bazı mahfiller sınıfına dahil edilerek susturulmaya çalışılıyor.. Haklı eleştiri yapacak birilerinin olması yöneticiler için bulunmaz bir fırsattır.. Özellikle de yöneticilerin yanlarında bulunan danışmanlardır.. Yöneticiyi uyaracak eğriye eğri diyecek birilerinin bulunması gerçeğini sanırım ıskalıyoruz.. Makedonya kralı ve tarihin önemli komutanlarından Büyük İskender, hiçbir kusuru konusunda onu uyarmayan bir vezirine; “Sana ihtiyacım yok artık” der. Vezir sorar: “Neden hükümdarım?” İskender cevaplar: “Çünkü ben bir insanım ve hata yaparım. Sen bu kadar süre zarfında benim tek bir hatama bile rastlamadıysan cahilsin demektir, örtbas ettiysen o zaman da hainsin demektir.” Oysa haklı eleştiri idareci veya yönetici için bulunmaz bir fırsattır.. Bugün hemen her alanda, inanılmaz derecede büyük bir kalite ve bir seviye kaybı yaşanmaktadır. Bütün bunlara rağmen ne yazıktır ki eleştirel düşüncenin esamesi bile okunmamaktadır. Bu da çok talihsiz bir dönemde yaşadığımızın işaretidir. Bilge kral, rahmetli Aliya İzzetbegoviç’in Ben olsam, Müslüman Doğu’daki tüm mekteplere ‘ eleştirel düşünme’ dersleri koyardım. Batı’nın aksine Doğu, bu acımasız mektepten geçmemiştir ve birçok zaafın kaynağı budur. Halbuki eleştirel aklı kaybetmiş toplumların gerek bilimsel gerekse fikri planda mesafe almaları ve modern zamanlarda gelişerek hayatiyetlerini muhafaza etmeleri mümkün değildir. Şunu çok iyi biliyoruz ki bu sözleri hayranlıkla okuyor ve ibretle dinliyoruz, ama bu güzel sözün gerçek hayatımızda bir karşılığı var mı, doğrusunu söylemek gerekirse bundan emin değilim ve bana göre de karşılığı da yok. Zira şu anda sadece siyasi anlamda değil, aklımıza yatmayan ya da ahlaki ve vicdani olarak izah etmekte zorluk çektiğimiz herhangi bir konuda, değil en küçük eleştiriye bir muhalif tavrı ve eleştirel bakışı dahi dillendirmekten, çok ama çok uzağız ve bu konuda çok çok aciziz. Ne yazık ki eleştiri kültürümüz çok çok zayıf. Daha da vahimi, birbirimize eleştiri potansiyeli taşıyan sorular sormaktan dahi, endişe eder hale geldik.

Eski Öğretmen 20 Şubat 2020 11:47

Siyaset artık hizmet etme değil milleti kandırma sanatı oldu Azizim. Yukarıya çıktıkça algı kandırma üzerine kurgulanıyor. Keşke gayretlerini hizmete harcasalar daha az yorulurlar...

Ömer 18 Şubat 2020 18:42

Ak partinin oy oranının düşmesinin sebeplerinden birisi makamlara hayallerinde bile gelemeyecekleri makamlara ben atadım ve aday yaptım seçildiler mantığı. Bunları devletin her kademesinde ve belediyelerde görmek mümkün. Sıkıntı burada başlıyor. Her siyasetin içinde olan bir yerlerde ödüllendirilecek diye bir şey yok. Bu mantıktan vazgeçilip ehliyet ve liyakat sahibi becerikli ve projeler üretebilen Ömerler bulunmalı.

İŞSSİZM 18 Şubat 2020 13:41

birak karı biz işsiziz..işsizlik almış çoğlamış herkes adamını alıyor.çalmadığımız kapi kalmadı.

YAZIK 18 Şubat 2020 13:34

BU YAZI BELEDİYELERİN PROFİLİNİ GÖSTERİYOR.OLMAMIŞLAR OLMUŞ GİBİ GÖSTERİLİYR.HALK APTAL YERİNE KOYULUYOR.BU DÜZEN BÖYLE DEVAM EDEMEZ

:)))) 18 Şubat 2020 13:26

bu soğuk günlerde bizi güldürdün Allah da seni güldürsün

Yazarın Diğer Yazıları