Mahir Temur

Murat Bilim'i Büyükşehir Belediye Başkanı yapın!

Mahir Temur

Malatya’da o kadar çok şaşırılacak şey oluyor ki anlatamam!

Her seferinde yazmaya çalışıyorum!

Bildiklerimiz bilmediklerimizin binde biri dahi değil!

Gelin size bugün çoğunuzun benim gibi şaşıracağı bir olayı anlatayım.

Olay İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yaşanıyor ama işin içinde siyaset var.

İyisiyle-kötüsüyle 7 yıldan sonra Malatya’ya liyakatli Malatyalı bir Milli Eğitim Müdürü atanmıştı.

Yaptıklarını beğenenlerdenim…

Birkaç kez yazmaya çalıştım Battal Kanbay’ı…

Fakat kaç gündür yazacağım olayı araştırırken Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın “il müdürü” olmadığını anladım.

Ya da “il müdürlüğü” yapamadığını…

Bundan 10 gün önce Malatya Sanal Haber’de “Malatya Öğretmenevi Müdürü Murat Bilim görevden alındı” başlıklı haberi okuyunca “isabet olmuş” demiştim.

Murat Bilim’i tanımam.

Son seçimde AK Parti’den aday adayı olunca kendisinin Öğretmenevi Müdürü olduğunu yeni fark etmiştim.

15 yıldır aynı kurumda bir insan müdürlük yapıyorsa ve sonrasında bir siyasi partinin aday adayı olup aday gösterilmeyince tekrar eski görevine devam ediyorsa bence sorun vardır.

Sırf bu sebepten dolayı Sanal Haber’de çıkan “alındı” haberinden sonra “isabet oldu” demiştim.

“Acaba neden görevden alındı? Yerine kim geçecek?” sorularına cevap aramaya başlayınca Sanal Haber’in yaptığı haberin kısmi doğru olduğunu öğrendim.

Kaç gündür bir vekilimiz de dâhil sayısız telefon görüşmesi yaptım.

Hem AK Partili hem de eğitim camiası kaynaklarımla görüştüm.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay veya AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca Malatya Öğretmenevi Müdürü Murat Bilim’i görevden almak istiyor.

Tam olarak ilk kim görevden almak istedi bilemiyorum.

Fakat “alınma” ile ilgili mutabakat sağlanıyor.

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca uzun süredir Murat Bilim’den rahatsızmış!

Öğretmenevi’nde sürekli muhalefet partisinin temsilcileri ile gece yarılarına kadar oturuyorlarmış.

Bu muhalefet ise DEVA ve GELECEK partililerin temsilcileriymiş.

Neyse resmi yazıları yazılıyor ve Murat Bilim’in görevden alınma yazısı çıkıyor.

Murat Bilim’e bu tebliğ edilince “Kimse beni görevden alamaz” tarzında tepki gösterdiği iddia ediliyor.

Hatta üst perdeden “Göreceksiniz, tekrar görevime döneceğim” tarzında konuşmalar yapmış.

Murat Bilim önce bir vekile gidiyor ve o vekil İhsan Koca’ya yönlendiriyor.

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca’nın “Evet seni ben görevden aldım” dediğini ben farklı çevrelerden duydum.

Hatta Murat Bilim’in yakın arkadaşları da bu “lakırdıyı” ediyormuş.

Resmi yazısı çıkmış ve görevden alınmış Murat Bilim'in başta dediği gibi 5 gün içinde o resmi yazıyı iptal ettirip kendisini tekrar Öğretmenevi Müdürü yaptırtıyor.

Ankara’daki “abileri” galiba Murat Bilim’i çok seviyor!

Bir şehir düşünün…

İktidarın İl Başkanı koskoca İhsan Koca bir öğretmenevi müdürünü dahi görevden alamıyor!

Bir şehir düşünün…

İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay bir öğretmenevinin müdürünü dahi görevden alamıyor!

Kaç gündür çarşı bunu konuşuyor.

Bu olaylar yaşandıktan sonra sosyal medyada Murat Bilim’in şu fotoğrafını görünce artık “tamam” dedim.

Foto şu:


Bu fotoğrafta açık bir şekilde iki mesaj var.

“Sayın Koca siz beni görevden alamazsınız. Siz gidin siyaset yapın” diyor birinci mesajda…

İkinci mesajda ise “Sayın Kanbay siz gidin okullarınızı yaptırın. Malatya’nın eğitim seviyesini arttırın. Boş verin Öğretmenevi'ni...” diyor.

Fotoğrafın dili bunu söylüyor!

Sanki bu şehirde yaşamıyormuşuz gibi “İl başkanının öğretmenevi müdürü ile ne işi olabilir? O niye bu tür işlere giriyor?” tarzında bir itirazda bulunmayın lütfen!

Bir hastanenin güvenlik personel alımına dahi referans olan siyasetçilerin öğretmenevi müdürünü belli etmeyi artık ben “etik dışı” bulmuyorum!

Malatya’da her kurumun başı da dahil her çalışan siyasidir!

Fakat buradaki gariplik Murat Bilim’in gücü…

Ankara’da bu kadar güçlü bir “müdürümüz” varsa bu arkadaşı bir an önce belediye başkanı yapmamız lazım!

En kısa zamanda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olsun.

Malatya’daki siyasiler toplanıp hem Cumhur İttifakı’nın hem de Millet İttifakı’nın ortak adayı olarak Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak göstersinler.

Bu kadar güçlü bir insanı öğretmenevinde harcamayalım bence!

Bir an önce bu işi halledelim!

Eğer bu olmayacaksa Murat Bilim’i ya AK Parti İl Başkanı yapın ya da İl Milli Eğim Müdürü…

Tercihi Murat Bilim’e bırakabilirsiniz…

ARTIK BALIKESİR DÜŞÜNSÜN!

Malatya’da 7 yıl il milli eğitim müdürlüğü yaptıktan sonra merkeze çekilen Ali Tatlı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Bu atama haberinden sonra Balıkesir’den bir meslektaşım beni aradı.

“Mahir Bey bu yeni atama ile ilgili ne düşünüyorsunuz?” diye sorunca…

“Artık Balıkesir düşünsün!” dedim.

Biraz konuştuk ve bildiklerimi anlatmaya çalıştım.

Memleketimize, Balıkesir’e ve Ali Tatlı’ya hayırlı olur inşallah.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 21
Selçuk 22 Eylül 2021 13:33

Murat hoca birikimli,dost,ve muhabbet dolu bir insan. İşini gayret ve samimiyetle yaptı ve başarılıda oldu. İl başkanı rahatsız olmuş!İhsan koca önce partisine uğrasın,sahaya çıksın,ve yanındaki AKP’lilerle uğraşsın bence. Birinin gazına gelmiş belliki

HOCA 22 Eylül 2021 10:15

Murat Hoca Malatyada her kesimle barışık olan , büyükle büyük, küçükle küçük, mütevazi fedakar çalışkan dürüst biri. İlahiyatçı kimligiylede ön planda olan liyakat sahibi biri. Öğretmenevinin yıllarca kahrını çeken helal dahilinde çalışan biri. Düğün değil bayram değil on beş yıldır taktir edilen biri bugün birilerinin menfaatine bastığı içinmi görevden alınması söz konusu oluyor.

Öz 22 Eylül 2021 09:10

Sayin yıldizdoğan saat 12 de gelmiş te nasıl o ögretmenevi borctan çıkıp kara gecmis diger ogretmenevlerine yardim eder hale gelmiş,nasil olmuş ta odalar luks hale gelmiş, nasıl olmuş düsuk fiata yemekler yenilir hale gelmiş,nasil olmus ta herkes lobide aksama kadar yayila yayila oturuyormuş hangi ogretmenevinde var niye bakanlık mufettisleri teşekkür edip gitmisler teftişte? .Adam.kendi yedigi yemeğin parasıni bile ödüyor.8_-5calisip hicbirsey yapmayanları çok girduk doğru duzgün çalısanlar ne zaman gelirse gelsin hiç onemli değil yeterki Bilim gibi adaletli duzgün çalışsınlar.Bililp bilmeden kul hakkina girme Yıldizdogan.

Kemal 22 Eylül 2021 09:09

Mahir bey fotoğrafın altındaki yorumu da okuyaydın. Murat bey çok renkli bir kişilik. tanışmanızı ısrarla tavsiye ederim.

Kemal 22 Eylül 2021 09:08

Mahir bey fotoğrafın altındaki yorumu da okuyaydın. Murat bey çok renkli bir kişilik. tanışmanızı ısrarla tavsiye ederim.

İbrahim 22 Eylül 2021 09:06

Murat bey başarılı, üretken, uyumlu bir yönetici. Kişisel hırslarınıza kurban etmeyin.

Sedat 22 Eylül 2021 08:37

Mahir bey Murat Bilim ile tanışıp sorgulayıp öyle bir yazı kaleme almalı idin. Adaletli olmamış sana yakışmamış

Mahir 22 Eylül 2021 01:53

Yani sen simdi15 senesini dolduran gitsin derken sayin cumhurbaskani nada sende 20 sene durdun git mi diyorsun bilim i ornek gostererek.isini iyi yapan 40 senede kalabilir bence.Bil.edigin bir konuda aday olanlar istifa eder ve kazana.azsa tekrar eski gorevine döner.Bu boyledir.49 sefer bi milletvelini arayacagina 39 kere arasaydinda bir kerede murat bilim i arasaydın.Yargisiz infaz.

Öz 22 Eylül 2021 01:06

Ihsan koca yi tanidin Ali tatliyi tanidın Battal kanbay i tanidinda Murat bilim i niye tanimadın buyuk eksiklik sizin içın.Tanimadıgınız kisi hakkinda da kulaktan duyma laflar yazmanız büyük ayıp size yakışmamış.Medyanın taraf tutmadan dürüst ol.asi lazım duydugu birseyi arastırıp kisilerle konusup oyle yazmanız lazım.Kulaktan duyma laflarla ortalığı pisipisine germeyin.zaten pandemide herkes gergin.

Ögretmen 22 Eylül 2021 00:57

BATTAL BEYİN LIYAKATI NEYMIS NE YAPMIS BIDE ONU ANLATIN BIR YAZINIZDA .BIZ HENUZ GOREMEDIKTE.MERKEZ OKULLARA GIDIN GEZIN GIRIS CIKISLAR KABIL HAVAALANI GIBI MASKE YOK MESAFE YOK HIJYEN HİC YOK.KENDİ BİLE MASKE TAKMIYOR.OKULLARI GEZERKEN.SINIFLAR 45_50 KİŞİ İKİLIYE GECEMIYOR.OKUL ONCESI KESINTISIZ 300 DAKIKA YARDIMCI YOK PERSONEL YOK ALLAH A EMANET.ORDA BURDA KÜRTÇE KONUSARAK GEZIYOR.NASIL GELDİĞI KIMİN GETIRDIĞİ NERDEN GELDİĞİNI BI YAZ HELE MADEM TANIYORSUN.SERVISCILERI KOVDU AYRI MESELE Bİ MALATYA İLLALLAH EDERKEN SİZ İYI TARAFLARINI YAZINDA BIZDE OGRENELİM.BELKİ UTANIRIZ ADAM ŞUNU YAPMISTA HABERİMİZ YOKMUS DERİZ.

Ögretmen 22 Eylül 2021 00:45

Adam teftiş geçirmiş bakanlık mufettisleri bir hafta incelemiş tesekkur edip gitmişler.Tabi adam.öyle bi resim çektirir.O damı battı.Velhavleee .ögretmenevini yese yaranırdı.Kanbay tanıdiklarina oda istemiş ögretmenevide o anda doluymuş bilimde odamiz yok dolu demiş vay efendim bana nasıl oda yok dersin ben md üm demis ve takmış bilim e. Konunun aslı bu.Ne yapsaydi yani garibani disari atıp buyrun Kanbay ın tanıdıklarımı deseydi.

Ögretmen 22 Eylül 2021 00:33

MALATYA KÜÇÜK YER OGRETMENEVİNE UĞRAYIP TANIŞSAYDIN NE KADAR MUTAVAZİ NE KADAR ADALETLI NE KADAR SOSYAL MISAFIRPERVER HAKSIZLIĞA BOYUN EGMEYEN VB BİRIYLE TANIŞMIŞ OLURDUN YAZDIĞI ŞİIELERI DİNLER SENDEN DAHA İYI KÖŞE YAZILARI OLDUĞUNA ŞAHIT OLURDUN.GEÇ KALMIS SAYILMAZSIN GİT Bİ TANIŞ.TANIMADIĞIN BİRI HAKKINDA DA SOYLEMLERDE BULUNMA.ÖGRETMENEVINI OGRETMENEVI YAPAN DİGER OGRETMENEVLERİNE PARA YARDIMI YAPAN BI OGRETMENEVI HALİNE GETIRDİ.VELHASIL GİT TANI GOR KONUŞ ONDAN SONRA AHKAM KES VE DERSINKI BU ADAM BELEDIYE BASKANI DEĞİL VALİ BAŞBAKAN OLMALI.

Mahirce 21 Eylül 2021 20:54

Baboş adamı hedef tahtasına koydun alsinlar diye, alsalar ayrı bi haber almasalar ayrı bi haber yapacan işi biliyon ama fakat lakin bilakis son iki yıldır dedikodu siyaseti başka birşey yok. Hani Malatyayi cantada keklik görenler, inşallah sonu Istanbul gibi olmaz çünkü Malatya siyasetcileri koltuk sevdalısı koltuğuna tapan insanlar hatta koltuklarının köleleri ama ilahi adalet diye birşey var kimsenin yaptığı kimseye kalmıyor şahit oluyoruz olacağız

Gokhan 21 Eylül 2021 17:57

Nedir bu battal kanbay istemezuku adam çalışmaya çalışıyor destek olun okul müdürleri ilce mem kuyusunu kazmaya çalışıyor

Bayram 21 Eylül 2021 17:09

Mahir Bey bile niye muhalefetten birilerinin öğretmen evini kullanabilmesini eleştiriyor. Ne hale düştük? Öğretmen evinin başında CHP'li bir müdür olsa, alevi bir kaymakam olsa, Deva'lı bir başhekim olsa kıyamet mi kopar? Hepimiz vatandaş değil miyiz hepimiz vergi vermiyor muyuz?

İsmet 21 Eylül 2021 17:04

İl başkanı dişine göre bir rakip bulmuş.

Halit 21 Eylül 2021 17:03

Battal Bey'i severim ama bu kadar sağa sola sataşması iyi değil. Milli eğitim belediye değil ki her gelen tüm ekibi değiştirsin. Seçilmişlerdeki bu kibiri anlıyorum da atanmışlara noluyor?

Levent 21 Eylül 2021 16:59

İhsan Koca ve Battal Kanbay'ın ne kadar liyakati varsa Murat Bilim'in de en az o kadar liyakati var. İnsanlar o koltuklara nasıl geldiğini unutmamalı. Yarın kalkacağını da bilmeli. Battal beye bir koltuk yetmiyor mu?

Enteresan bir yazı 21 Eylül 2021 16:47

Neymiş Battal Kanbay siyasetin emir eri imiş il müdürü değil parti memuru imiş. Murat Bilimde partinin emir eri ama İhsan kocanın emir eri değilmiş. Siyasetin bürokrasiye bu denli müdahalesi dünde doğru değil bugünde yarında. Etik bulmuyorum hala çok şükür. İhsan beyde Murat beyde Battal beyde görevden alınması gereken 3 kişi. Bana göre tabiki . Nerede devlet nerede eğitim nerede vicdan nerede ahlak.

Mustafa Yıldızdoğan 21 Eylül 2021 16:37

Murat bilimin hergün işe saat 12:00 da geldiğini Malatya siyasileri ve vali bey dışında herkes bilir.

Ali Mert 21 Eylül 2021 15:11

Battal Kanbay'ın liyakati nerden geliyor Mahir bey. Hem diyorsunuz tüm kurumun başına siyasi biri gelir hem de diyorsunuz il milli eğitim müdürü liyakatli biri. Yarınki yazın Battal Kanbay olsun liyakati neymiş merak ediyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları