Mahir Temur

Millet aç aç Sayın Gürkan!

Mahir Temur

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bazen az yazmak istiyorum.

Ama maalesef bırakmıyorlar.

Çünkü bazen toplumdan kopuk icraatlar yapıyorlar ki yazmamak elde değil.

Mesela Kernek Meydanı ile ilgili yeni düzenleme yapılacağı haberini duyduktan sonra önce inanmamıştım sonra Büyükşehir’den gelen bültenle doğru olduğunu öğrenince yine şaşırmıştım.

MASKİ Genel Müdürü Yaşar Karataş, “Kernek Meydanı vatandaşlarımızın yoğun talepleri ve sıkıntılarından dolayı Sayın Başkanımızın da talimatlarıyla bu alan ile ilgili olarak yeni bir proje hazırladık” deyince yine çok şaşırdım.

Vatandaşların yoğun taleplerini acaba biz niye duymadık?

Memlekette o kadar sorun varken Kernek Meydanı’na milyonlar harcamanın manasını düşündüm.

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi yaklaşık 50 gün sürmüştü, derler.

Savaş halindeki ve surların içindeki İstanbullu Hristiyan din adamları meleklerin dişi mi erkek mi olduğunu tartıştığını söylerler.

Vallahi de billahi de Malatya Büyükşehir Belediyesi bu ortamda Kernek Meydanı projesiyle meleklerin dişi mi yoksa erkek mi olduğuna benzer bir hal içinde.

Ülkede Covid-19’a yakalan insan sayısı 2,5 milyon…

25 bin insanımız ölmüş bu hastalıktan…

Her şehir ekonomik çöküntüye geçmiş.

Belediyeler kaynak bulma noktasında neredeyse kepenk kapatmış.

Esnaf su faturasını dahi ödeyemeyecek duruma gelmiş.

Pandemi sürecinde su faturasına yüzde 20 zam yapılmışken MASKİ’nin yerinde duran Kernek Meydanı için 5 milyon harcaması bu millete hakarettir kardeşim.

Burada dahi olayın özünü kaçırıyoruz.

Yok proje daha güzel olabilirdi yok bu proje değişmeli tarzı eleştiriler dinliyorum.

Ya arkadaş bu Büyükşehir Belediyesi 2 bin 200 işçisini 15 gün kayıt dışı çalıştırmıyor mu bu pandemi döneminde?

İşçilerin geriye dönük haklarını sözde parasızlıktan vermemezlik yapmadı mı?

Yemek parası adı altında market kartı verip buradan ayrı bir kar peşine düşmedi mi?

Daha düne kadar çalışanların maaşlarını dahi veremeyecektik, demiyorlar mıydı?

MASKİ zarar ediyor, 350 milyon borcu var deyip pandemi döneminde suya yüzde 20 zam yapmadı mı?

Hani bizim 2 milyar borcumuz vardı!

Betonu betonla yenilirken pat diye 5 milyon bulabilen Büyükşehir Belediyesi, kendi çalışanlarına niye bu kadar hızlı davranamıyor?

İsterseniz dünyanın en güzel meydanını yapın ama bu günlerde yapmayın kardeşim, yapmayın!

Millet ekmek parasını dahi önemli giderden sayıyorken bu günlerde betona 5 trilyon harcamayın!

Yok Hıdırellez ziyaretini tekrar ortaya çıkaracaklarmış!

Millet camiye gidemiyor, camiye!

Şu anda cemaatle namaz kılanamıyorken sakızın orucu bozup bozmadığını tartışmanın manası var mı?

Eminim iyi bir şey yapacaksınız, ama bugün yapmayın!

Yarın yapmayın!

Hatta bu yıl yapmayın!

Allah için etrafınıza bakın, kafanızı bi kaldırın!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 16
Projeyi Kime verdiler 24 Ocak 2021 17:58

bu işin projesinden dolayı 3-4 mühendise eziyet ettiler . Çünkü proje çok kötüydü. Mühendisler imzalamadı. İmzalamayınca projeyi maski deki mühendislere yeniden çizdirdiler . Bunun için Battalgazi belediyesinden yatırım inşaat dairesine, daire başkanı bile transfer ettiler. Ayrıca bu işin projesi ihale edilmeden Genel Müdürün akrabasına verildi. Kimmiş araştırılsın .yazık ediyorlar Malatya’ya. Olan da Malatya’ya oluyor zaten.

Belediye çalışanı 22 Ocak 2021 21:24

Size zahmet bir de şu başkana bir sor bakayım üniversite mezunu bir insanı nasıl hizmetli oluyor ya da biri elemanı olur ken lise mezunları nasıl tekniker kadrosunda çalışıyor. Eğitimci olduğunu söyleyen başkana

Adalet 22 Ocak 2021 19:46

İsmimizi vermeye cesaret edemediğimiz birgunde konuya dahil oldum.7 aydır tam ay çalıştırılıp 15 gun çalıştı gösteriyor sigortan 15 gün yatiriliyor pandemi oncesi ve sonrasi 24 saat çalıştırılıp mesai bile vermiyor aynı işi yaptığın nemurun aldigi maasin yarisini bile alamıyorsunuz yemek parası verdi 200 TL ilçeden gelen ancak yol parası yapar ,kaç defa intihar girişimi oldu ne oldu unutuldu bı tane akparti vekili çıkıp bı aciklama bile yapmadi, insanlar ekmege muhtaç işçiye gelince para diyor kernegi yap ama pandemiden sonra yapsın hakkını ararsan haksizsin işine gelmiyorsa çık git böyle bı zamandayiz . işçinin hakkını aramayan yoneticiler bu kadar bedduayla nasıl ayakta duruyorsunuz

Malatyalı 22 Ocak 2021 11:32

Tek yön zeki vardı..O gitti Acaba şimdi de Yaşar Karataş mı

Cevdet 21 Ocak 2021 23:00

Bu boyalı kafalardan memlekete fayda gelmez dedim dinlemediniz. Bir kandıran hep kandırır.

Sedat 21 Ocak 2021 22:58

Yaşar emekliliği gelmiş bir adam, şurada 3-5 ay ya kaldı ya kalmadı. Malatya'ya bu kötülüğü yapmamalı. Yapmaya çalışsa da izin verilmemeli. Hayırla anmak istiyoruz.

Memleket sevdalısı 21 Ocak 2021 22:57

Başkan bey borçlanmadan hizmet veriyoruz diyor fakat bu konuyu haber yapan bir yerel haber sitesi "Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ tarafından ihalesi yapılan projenin finansmanını, İller Bankası ile Japonya Uluslar Arası İşbirliği Ajansı (JİCA)’nın sağladığı bildirildi" ifadesine yer vermişti. Bunada bir açıklık getirebilirlerse merakımız giderilmiş olur.

Zeki 21 Ocak 2021 22:54

Ahmet Çakır milletvekili değil mi? Ak Parti'de değilmi? Niye savunmuyor yaptığı projeyi? Lütfen biraz cesaret.

Damat 21 Ocak 2021 22:51

Kernek Baba projesini çizen firma ile genel müdürün akrabalığı araştırılmalıdır.

mümtaz 21 Ocak 2021 22:25

Vay be paralı troller bu ay maaşlarını erken almışlar heralde. Yalakalığın da bir adabı var. Asgari ücret alan adam burada saçma sapan zamanda yapılan aptalca bir işi savunacak kadar salaklaşabiliyor. Olamaz diyorum ama oluyor işte. Sizde beyin yok ki düşünesiniz sorgulayasınız. Beyin diye pazates soğan taşıyorsunuz.

ÇETİN 21 Ocak 2021 20:12

Belediye basınının değersiz trolleri,gardaşlar; Destek yorumları yazarken biraz mantıklı olun bari,insaflı yazın bari.Yani bu meydan yapıldığında etraftaki binalar güzelleşecekmiş,bina kaliteleri artacakmış.Kargalar Güler buna.Yahu iyice komik duruma düşüp kurumu bu kadar acemice savunmayın.Mahalleli burayı yenileyin demişde,millet sevinmişde..Ne diyeyim size?Malatyanın meselesi Kernek Meydanı mı?Bir de kendi projelerinizi yapın,yeni şeyler söyleyin .

Yaşar 21 Ocak 2021 18:26

Yaşar Karataş'ın fantazilerine şehri kurban etmeyin,burda heba edilecek paranın gerçek rakamlarını açıklayın.5 milyon 15 milyon olacak ey ahali.5 milyon sadece altyapı için harcanacak para.Gerçek rakamları açıklasınlar.Acısını biz çekeceğiz.Ramazan'a Vedat a da mı sormadılar.Türbeyle bizi avutmasınlar.Eyy STK'lar uyuyor musunuz

Yeni Projeyi Cekemeyenler 21 Ocak 2021 17:30

Kernek Meydanı Malatyamızın simgesi haline gelmiş bir alan ama maalesef şanına yakışır şekilde olmadı bugüne kadar. Kernek cami civarında yaşayan bir vatandaş olarak Kernegin bu halinden çok muzdariptik. Belediyeye çok yazdık mahalle sakinleri olarak kernegi düzeltin diye. Ve sonunda sesimizi duyurduk. Bizim buraların değerini arttıran Kernek Meydanıdır. Yani buraya harcanacak her kuruş yine bizlerin cebine girecek çünkü kalitesi artacak etrafındaki konutların. İnsanların çoğu Kernek meydanındaki manzarayı izlemek için bu civardan ev bakar. Her mevsim ayrı bir güzelliği vardır ama bu şekilde bırakın güzel olmasını terk edilmiş taş yığını gibi. Bizler bu şehrin insanı olarak böyle bir görüntüyü haketmiyoruz. Şuan adına yakışır bir hal alacak proje ile gelen Selahattin Gürkan'a teşekkür ediyorum. Bizler meydanın son halini sabırsızlıkla bekliyoruz ve inanıyoruz Kernegin dönüşü muhteşem olacak.

Mert Dündar 21 Ocak 2021 16:31

Tamam da şimdi Büyükşehir hizmet üretmese diceksiniz hizmet üretmiyor proje üretmiyor, üretiyorlar zamanı değil diyorsunuz hizmetin projenin zamanı olmaz memleket Hizmet ister. Bu hizmetleri de gereğince görüyor. Kafa karışıklığı yapmak doğru değil Mahir Bey.

Kadir Keskin 21 Ocak 2021 16:27

Adamlar pandemi döneminde bile üst düzey projeleri hayata geçiriyor. Şu oldu bu oldu ile memleketi geri planda bırakıp, hizmet üretmeyim demek olmaz tüm kaynakları ile hizmet üreten belediyelere böyle sözler sarf etmek yanlıştır diye düşünüyorum.

Elazığlı 21 Ocak 2021 15:44

Bir de şu açıdan bakmak lazım. Kernek meydanı her dönem kendi çağına göre yenileniyor. :-)

Yazarın Diğer Yazıları