Mahir Temur

İşte samimiyet budur

Mahir Temur

Haber şu şekilde:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi salonunda düzenlenen toplantıda, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ortak çalışma yaparak, tüm ekiplerle birlikte şehir merkezinde ve kırsalda yol açma ve kar temizliğini koordineli bir şekilde yapma kararı aldı”

Haberin detayı şu şekilde:

“Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay başkanlığında toplanan AYKOME toplantısına ilgili daire Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Battalgazi Belediyesi’nin ilgili başkan yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı”

2 yıldır bunu anlatıyorum bu sütunda…

Ne Gürkan var ne Çınar var ne de Güder var.

Teknik bir konuda ilgili başkan yardımcıları teknik donanıma sahip Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya gelip karla mücadele için toplanmışlar ve koordineli çalışacaklarını belirtmişler.

Yok bi belediyenin araçları eksikmiş, yok diğer belediye yatmış, biz işimizi yaptık ilçe belediyeleri yetersiz kaldı tarzı polemik oluşturan konuşmalar yerine hem birlik mesajı vermişler hem de her şeyden anlayan “başkanlar” boy göstermemiş.

Şov yerine “icraat” mesajı verip üstüne gerçekten millete hizmet noktasında “kişisel” davranılmayan bir profil çizilmiş.

Muhtemelen ilk adımı Büyükşehir Belediyesi yani Başkan Gürkan atmıştır.

Buradan açık bir şekilde öncelikle Başkan Gürkan’ı daha sonra Mehmet Çınar ve Osman Güder’i tebrik ediyorum.

Başkanların bir biriyle çatışmasından beslenenler olabilir ama ben her zaman millet tarafından seçilenlerin “kişisel” çatışmalarına karşı çıktım ve bu köşede kaç kez yazdım.

Bu fotoğraf en azından beni mutlu eder.

Üç belediye birleşip karla mücadelede eksik kalırsa tabii ki yine yazarız ama bu sergilenen tavır samimi geldi bana.

Samimi olan çoğu şeyde başarı gelir.

Belirli bir süre zarfında belirli bir maaşla seçilen başkanların görevleri arasında kişisel beklentiler ışığında “kavga” etmek yoktur.

Millet için kavga verilebilir ama maalesef 2 yılda “millet” için kavga verilmedi.

Büyükşehir Belediyesi ekibi artık “düşmanlaştırma” politikasından vazgeçmeli diye çok yazı yazdık.

İşte bu verilen fotoğraf politikanın değişmeye başladığının fotoğrafıdır.

İnşallah bu devam eder.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 3
Mahmut 18 Ocak 2021 21:08

Samimiyetsiz samimiyet diyebiliriz çünkü o toplantı yapıldığında kesin S.Gürkan bir yerlerde yüzyıllardır yapılmayan yapılamayan yada diğer başkanların 5 senede yapamadığını ben yaptım tarzında konuşuyordur. Sonuc olarak geçen sene Allah başka bela verdide dışarı çıkamadınız diyen bir belediye başkanımız var ne kadar şükretsek az değil mi ?

Eski calisan 16 Ocak 2021 17:51

Motasin müdürü Cemal bey eğer okullar açılırsa bu ekiple işiniz çok zor tekrardan bı ekip kurun Metin olur Hüseyin avlayan Temel katırcı Mehmet Akkılıç Mehmet ertan Cem kalkan Ömer ozgullu İhsan hoca Fatih acibucu Ersin avcu İsmi aklıma gelmeyen bir kaç kişi daha var bu kişiler işini dört dörtlük yapan kimseler bunlardan tekrardan üst düzey kadro kurmanız şart aksi takdirde büyük bı hüsran sizi bekliyor

Elazığlı 16 Ocak 2021 16:55

Ego savaşları biterse, gerçekten Malatya halkı hizmet görür. Ama yine her yoğun yağışta caddelerin göle, evleri su basması olacak, ve yine her yoğun kar yağışında yollar kapanacakrır. Hizmet kalitesi ise artmayacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları