Mahir Temur

Gürkan'ı önce 'içerisi' sevmeli!

Mahir Temur

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Büyükşehir’in koltuğuna oturduktan sonra çok şey değişti.

Sürekli burada yazdığımız için tekrara girmeyeyim ama şu “mobbing” olayını yazmam lazım.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanlar diken üstünde maalesef!

Bundan tam iki ay önce Kayısı Haber’de “Büyükşehir Belediyesi’nde toplu işçi çıkarma” haberini yapmıştık.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BELSOS şirketinde zarar ediyoruz bahanesiyle yaklaşık 90 çalışana alenen “mobbing” uygulanmış ve çalışanlara iki seçenek sunulmuştu.

Pandemiden dolayı özel şirketlerin dahi işçi çıkaramadığı bir ortamda Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına kendi rızasıymış gibi bir belge hazırlayıp, sosyal haklarının ileri bir tarihe alma koşuluyla “mobbing” uygulamıştı.

Ya bu belgeyi imzalarsın ya da biz seni çıkaracağız haklarını iki sene alamazsın, denmişti.

Ekmek kapısı ya…

Çoğu çalışan haklarını ileri bir tarihe almak şartı ile BELSOS’un hazırladığı belgeye imza atmıştı.

Belgede işçilerin avukatı gözüküyordu ama işçilerin kendi atadıkları avukatlarıyla dahi görüşmediği ortaya çıkmıştı.

Haberimizden sonra hemen yalanlama getirildi.

Biz de yalanlamaya bir yalanlama ile cevap vermiştik.

Ulaştığımız 6 kişi belgelere imza atmamış ama sonra yeni hazırlanan ve daha kısa bir tarihe sosyal haklarını alacağına dair belgeye imza atmışlardı.

Aslında imzaladıkları bir çıkış belgesiydi.

Haberimizden sonra en az 20 çalışan bir şekilde bize ulaşıp teşekkür etmişti.

“İşinize gelmiyorsa çiçek dikmeye gönderirim” tehdidine direnememişlerdi.

Haberimizden sonra Başkan Gürkan çıkışı yapılan o işçilerle görüşme yapmıştı.

Tekrar işe alınacağının sözünü vermişti.

Dün öğrendim ki halen işsizler.

Halen işlerine geri başlamamışlar.

Başkan Gürkan’ın açık talimatı olmasına rağmen kurum kurum geziyorlarmış ama yüzlerine bakan dahi yokmuş!

İşten çıkarma yok diye bas bas bağıranlara sesleniyorum;

Bu işten çıkış verilen arkadaşlar nasıl çıktı?

Ben 20 yıldır çalışıyorum ama bu pandemi sürecinde şu şekilde bir belge hazırlayın biz de bu belgeye imza atıp çıkışımızı kendimiz verelim mi, dediler?

İnsanları kandırmayın.

Yaptığınız hatadan vazgeçin ve o arkadaşları işe tekrar alın.

Ya da Fatih Kerimoğlu o arkadaşları tekrar işe alsın!

Başkan Danışmanı olarak işe başlayan ve şu anda tüm daire başkanlarının bağlandığı hatta şu anda KÜLTÜR A.Ş’nin genel müdürü olduğu söylenen Fatih Kerimoğlu bence Gürkan’dan daha etkili.

Kendisinin de bulunduğu toplantıda Başkan Gürkan’ın açık talimatı olduğu halde Kerimoğlu’nun dahli olduğu söyleniyor bu işçilerin geri alınmamasında.

Hatta çok kızmış bu arkadaşlar niye basına gitti, diye…

O zamanlar biraz bize de sallamış ki önemli değil!

Önemli olan 20’şer yıllık çalıştığı kurumdan bir şekilde çıkışı yapılanların geri işe alınmasıdır.

Fatih Kerimoğlu, haksızlığa uğradığı için basına gitmiş insanlara kızmasın.

Bi gün Kerimoğlu’nun da tarafsız basına ihtiyacı olacaktır.

Ayrıca bir aydır yeni duyumlar alıyorum.

Büyükşehir’de “mobbing” ile Malatya’ya hizmet edemezsiniz!

Herkesi bir kişiye bağlayıp aba altından sopa gösterirseniz kendi atadığınız genel müdür dahi istifa eder.

O kadar gözününüz körelir ki yerine her şeyin sorumlusu danışmanı getirirsiniz!

Bir başkanı içerisi sevmiyorsa dışarısı zaten teknik olarak sevemez!

Raylı sistem de getirsen Öznur Çalık getirdi derler içeriden!

Başkan Gürkan önce 6 bin çalışanının başkanı olmalı…

Disiplin olmazsa olmazdır ama mobbing ile kimseyi kendinize sevdiremezsiniz!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 11
elazığlı 13 Ağustos 2020 11:42

mahir bey bir kerede halkın görüşü alsanız yani bir kamera bir mikrofon alıp röportaj yapsanız ne olur şimdi covid 19 var diye endileşebilirsiniz ama malatyayı gerçekten seviyorsanız bu ili yapmalısınız

osman 13 Ağustos 2020 10:56

lütfen bir anket yapın belediye içinde. kendi belediyesinde selahattin gürkan yüzde 10 oy alamaz.

Malatya sevdalısı 13 Ağustos 2020 06:05

Bir yorumcu kendisinin bile inanmadığı (ki; inanmış olsa soyismini ve ne iş yaptığını açıkça yazardı.) bazı övgülerle büyükşehir belediye başkanını TANRISI İLAN EDİP SECDE etmediği kalmış. Eskiden saraylarda dallavuklar vardı. Padişahın bütün yaptıklarını allandıra ballandıra över ve kimsenin dalkavukluk yapmasına fırsat verilmez di. Şimdi ise dalkavukluğun bini bir para yanıda soytarılık da eşantiyon, tabi bu tip kapıkullarının nerelerden nemalandıklarını bilmiyoruz. Allah'ım aklımızı koru...

Hasan 13 Ağustos 2020 01:03

Selahattin Gürkanı seveceksiniz. Ya adabıyla seveceksiniz yada içten hasedinizden kudururken dışınızdan seviyor gibi görüneceksiniz. Neler yazarsanız yazın, neler söylerseniz söyleyin fark etmez. Güneş balçıkla sıvanmaz. Doğru adamı sözlerinizle ne kadar karalarsanız karalayın eğri gösteremezsiniz. Selahattin Gürkan gerek vizyonu ile, gerek yaptığı icraatleri ile, gerek projeleri ile gerekse de ekibi ile Malatya'nın gördüğü belkide göreceği en iyi belediye başkanıdır. Görüyorsunuz 1.5 ayda yaptıklarını. Maaşınızı mı kesti? Haklıdır! İşten mi attı? Haklıdır! Sürgün mü yediniz? Haklıdır! Fikrinizi önemsemiyor mu? Emin olun haklıdır. Malatya Büyükşehir Belediyesinde ne kadar kambur varsa hepsini rüzgarda savrulan yapraklar gibi süpürdü. Geriye parıldayan bir Büyükşehir Belediyesi kaldı. Bunu biz Malatyalılara yaşattığı için binlerce şükür. Kısaca Selahattin Gürkan'ın yaptıklarına hızınız yetmez. Yapacaklarına vizyonunuz yetmez. Bildiklerine ömrünüz yetmez. Tecrübesine bilginiz yetmez. Ve en önemlisi yöneticiliğine çapınız yetmez. Varın gelin eleştirmeyi bırakın. Açın gözlerinizi Malatya semalarında parlayan bu adamı görün, destekleyin, yardımcı olun. Daha iyisi yüz yıl geçse gelmez.

Malatya sevdalısı 13 Ağustos 2020 00:39

Yüreğinize sağlık Mahir bey haklının ve mazlumun yanında olmak insanı bir erdemdir. Büyükşehir belediye başkanının yaptığı zulme sessiz kalanlar (AKP milletvekililleri ve il başkanlığı) da en az zulmü işleyen kadar suçludurlar.

Ümit 12 Ağustos 2020 19:42

Malatya'da iki avukat arkadaş var çok yetenekliler. Birini tanıyorsun diğerinin de özgeçmişi şöyle: Av. M. Umut YALÇIN, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olarak 2002 yılından itibaren Malatya’da birçok ulusal ölçekte çalışan firmanın avukatlığını yerine getirmektedir. Aynı zamanda Adalet Bakanlığı’na bağlı olarak; arabulucu, uzlaştırmacı ve bilirkişilik faaliyetleri ile de ilgilenen Av. M. Umut YALÇIN; Özel Güvenlik Ltd. Şti.’nin de kurucu ve ortağıdır. Türk Kızılay Genel Merkez Yönetiminde Denetleme Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürmekte olup aynı zamanda Malatya Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Üyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kurul Üyesi, İnönü Üniversitesi Etik Kurul Üyesi, Yeşilyurt Belediyesi İnsan Hakları Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Av. M. Umut YALÇIN, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde Hukuk İhtisas Komisyonu’na başkanlık etmekle birlikte İmar ve Bayındırılık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesidir.

Kerim 12 Ağustos 2020 19:39

Mahir Bey bir adam hem özel bürosunda avukat hem belediyede danışman hem bir şirkette genel müdür olabilir mi? Belediye aleyhinde dava takip edip bir de ordan para kazanabilir mi?

Ekrem 12 Ağustos 2020 19:36

Kibir abidelerini kim sever ki?

Malatyalı 12 Ağustos 2020 18:49

Mahir bey bu söyledikleriniz eğer doğruysa, bütün işler Fatih Kerimoğlunun yetkisine bırakılmışsa belediyenin genel sekreteri, genel sekreter yardımcıları, Şirket Genel Müdürleri ve daire başkanları hangi sıfatla o koltukları meşgul ediyor?

Çalışan 12 Ağustos 2020 16:57

Bu habere sadece gülüyorum:)

ahmet 12 Ağustos 2020 15:46

Mahir bey öncelikle tarafsız gazetecilik yaptığınız için şahsınıza ve kaysı habere teşekkür ederim malatya belediyesinde herkes daire başkanlarından yardımcıları birim müdürlerine kadar hepsi söz vermelerine rağmen sözlerini tutmadılar allah yanlarına bırakmasın inşallah

Yazarın Diğer Yazıları