Mahir Temur

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürkan'a ne dedi?

Mahir Temur

malatyaolay.com’dan Ali Aladağ yazmasaydı, yazmayacaktım.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’nın Başkanı Gürkan’ın omuzuna elini koyup ne dedi?” diye merak uyandıran bir başlık atıp cevabı da vermeyince hemen devreye girmek istedim!

Gazeteci büyüğümüz Ali Aladağ, “Erdoğan, omuz, el ve Gürkan” sözcüklerini kullanıp cümlenin sonuna “Ne dedi?” diye soru sorup hiçbir şey olmamış gibi kendi sorduğu soruyu cevaplamaması karşısında dayanamadım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Gürkan’a ne dedi?

Açıklıyorum.

Servis edilen fotoğraflarla tek tek açıklamak istiyorum.

Flaş flaş flaş…

Olay olay olay…

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin servis ettiği 4 fotoğraf var.

Tek tek bakalım.

İlk fotoğraf şu:

 


Görüldüğü gibi yürürken çekilen bir fotoğraf…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Gürkan’a bakmasa da kulağının Gürkan’da olduğu belli.

O kısa yürüyüş sırasında Başkan Gürkan, “Sayın Cumhurbaşkanım, Malatya’da 2 bin 700 kilometre yol yaptık. Tüm Türkiye’de belediyeler içinde rekor kırdık” demiyordur.

Yaptığı el hareketinden ve sonraki servis edilen fotoğraflardan anlaşılacağı üzere şehir dışına çıkan her Malatyalı gibi Başkan Gürkan da bir paket kayısı hediyesini anlatıyor.

“Sayın Cumhurbaşkanım, çok güzel hediyelik kayısı paketi hazırladık. Takdim etmek isteriz” diyor herhalde…

5-10 saniye sonra çekilen fotoğrafta ise…


İlk fotoğraf ile ikinci fotoğraf arasındaki benzerliği gördünüz sanırım.

Başkan Gürkan’ın el hareketi aynı…

Muhtemelen kayısı tabağının yuvarlak olması nedeniyle beden dilini kullanıyor Başkan Gürkan.

Yürürken hediyelik kayısıdan çok kısa bahseden Gürkan burada biraz daha teknik konuşuyor galiba.

“Sayın Cumhurbaşkanım, hazırlamış olduğumuz hediyelik kayısı turfanda diyeceğimiz ilk mahsulümüzdür. Malatya’nın en güzel bahçelerinden getirip hazırladık. Tek tek dalından toplayıp getirdik” demiştir muhtemelen.

(Burada İhsan Koca’ya değinmem lazım. Yüz ifadesine lütfen iyi bakın. Ben çoktandır bu kadar mahcup duran bir siyasetçi görmemiştim. “Biz de hediyelik kayısı ayarlamıştık. Keşke özel kaleme vermeseydik. Sanki elimiz boş gelmişiz gibi algılanacak” düşüncesindeyken bu ifadeyi vermiş gibi)

Paylaşılan 3. Fotoğraf da 5-10 saniye sonra çekilmiştir yine…

Ali Aladağ’ın da bastıra bastıra bahsettiği fotoğraf şu:


Burada Başkan Gürkan değil sanki Erdoğan konuşuyor gibi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan kayısı paketini gördükten sonra “Bir paket mi getirdiniz?” diye espri yapmış da Başkan Gürkan da “Hayır Sayın Cumhurbaşkanım… Bakanlara ayrı ayrı paket yaptırdık. Size hazırladığımız özel paket” demiş gibi…

Paylaşılan son fotoğraf da şu:


Bir önceki karede “Kayısıyı takdim ederken fotoğraf çekinebilir miyiz?” sorusana olumlu cevap veren Cumhurbaşkanımızla fotoğraf çekimi yapılmış gibi.

Kısacası yaklaşık bir dakika içinde gerçekleşen 4 fotoğrafın konusu kayısıydı bana göre.

En azından fotoğrafın dili bunu işaret ediyor.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 8
Sosyal medya belediyeciliği 12 Temmuz 2021 10:44

Belediye çalışanı olarak önce çalışanın hakkını yemesin Gürkan yaptığı tek iş sosyal medya belediyeciliği Allah ıslah etsin sizleri yıllardır oy verdiğimiz partiden bile soguttunuz ne vekil ne yönetici sahipsin kaldı Malatya adınız müslüman. Sizi Allah'a havale ediyorum elbet birgün sizde öleceksiniz

Fatih 12 Temmuz 2021 10:30

Ben bizzat oradaydım , Cumhurbaşkanı şey dedi “sen yüzyılın gelmiş geçmiş başkanısın,benim yerime sen geç” dedi.

HÜSEYİN 10 Temmuz 2021 09:44

Bir fotoğraf çektirebilmek için saatlerce bekle..Koz olarak “Kaysı hediye edeceğiz”de!60 saniye anca süren bir ayaküstü fotoğrafının altına “Malatya’yı istişare ettik,taleplerimizi sunduk”de! Sonra da Malatyalı inansın öylemi?Reis demedi mi size bu işleri bırakın,işinize gücünüze bakın diye?Siz de haklısınız iş yok,güç yok..Salla gitsin..Zamanınız daralıyor..

2000LER 09 Temmuz 2021 23:51

Veya “Syn Gürkan sallama lütfen 2700 km. ne demek. Ya sayı saymayı ya da ne dediğini bilmiyorsun. Gel şuna 27 km. diyelim ki insanlar da inansın” diyor ya da “Syn başkan sen ansiklopedi misin de he şeye dair görüş serdediyorsun. Senin yardımcın, daire başkanın, şube müdürlerin var, onlar bostan korkuluğu mu” diyor. Syn Koca da “Syn Cumhurbaşkanım böyle de bir belediye başkanımız var işte. Ben ne yapabilirim ki bu ademceğizle” der gibi boş boş ve biraz da mahçup bakıyor Syn. Cumhurbaşkanımıza. Orada duran halk da “Hay sizin… ulan Tayyip daha ne yapa size. Adam sizi seçtirdi e siz de hiç olmazsa onun hatırına sizi seçen halka biraz olsun hizmet edin. Boş afişlerle twitlerle syn. Cumhurbaşkanımızı kandırmayın” diyor gibi geldi bana :-)

Hasan özkan 09 Temmuz 2021 23:12

Mahir bey bence fotoğrafa yorum yazılarında değil sosyal konularda mahirsin Mahir’in maharetini harcama

Ercan Cinyol 09 Temmuz 2021 23:04

Birbirlerine neyi söyledikleri değil ama neyi söylemediklerini tahmin etmek zor değil. Reisim sizi Malatya'da ağırlarken Pandemi ve Sosyal sorunlardan dolayı kalabalık bir grup ile karşılayamadık. Reisim gün geçtikçe enflasyon artışı Elektriğe gelen Yüzde 15 Doğalgaza gelen yüzde 12 ve Ekmeğe gelen yüzde 33 zam oylarımızı düşürür gereğini yapmanızı istirham ediyorum dememiştir mesela.

Yaşar Kemal 09 Temmuz 2021 20:37

Cumhurbaşkanı diyorki; "Osman Güder kocaman iki sepet kayısı getirdi. Sen koskoca büyükşehir başkanı olarak bu tabağı mı getirdin?"

Sosyal Medya Belediyeciliği 09 Temmuz 2021 18:08

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diyor ki Sosyal Medya Belediyeciliği yapmayın, hala aynı tas aynı hamam.

Yazarın Diğer Yazıları