Mahir Temur

BUSABAH Gazetesi

Mahir Temur

BUSABAH gazetesinin klasik hale gelmiş geleneksel buluşması yine çok renkli geçti.

Aslında BUSABAH gazetesi çok çok eski olmamasına rağmen bir okul görevi görmesi, bi şekilde BUSABAH’ta çalışıp da sonra aynı şekilde kendini halen BUSABAH ailesinde görmesi bence çok önemli bir gelişme.

BUSABAH gazetesinin sahibi Mehmet Aydın abimizin ise “okul müdürü” gibi kurumundan ayrılmış çalışanlarına bakış açısı ise örnek alınacak bir davranış bence.

(Mehmet Aydın)

Daha 10’uncu yılını kutlamayan bir gazetenin İletişim Fakültesi gibi memlekete gazeteci yetiştirmesi ve halen o okuldan mezun olmuş gibi bir araya gelebilmesi Malatya’da pek rastlanan bir durum değil.

BUSABAH gazetesinin bende çok ayrı bir yeri var.

Kişisel gelişimime çok katkısı olduğunu bildiğim BUSABAH gazetesinin yeri çok ayrıdır ama Mehmet Aydın abimizin bir gün olsun yazdığım yazılar ile ilgili bir konuşma yapmaması ve bunu sürekli dillendirip bizi özgürce çalıştırması ise Malatya basınında çok görülen bir durum değildir.

Haber merkezinin özgürce çalıştığı nadir basın kurumlarındandır BUSABAH gazetesi.

 

İşte bu mantalitede olan bir ailenin buluşması gerçekleşti.

 

Gazetenin ilk yazı işleri müdürü de oradaydı, daha önce köşe yazarlığı yapmış da…

Daha önce gazetenin dağıtımını yapmış arkadaşımız da oradaydı editörlük yapmış arkadaşımız da oradaydı.

Şehir dışında yaşayanlar hariç bi şekilde BUSABAH’ta yolu kesişen herkes oradaydı.

Bol bol Yeni Malatyaspor’u konuştuk.

(Adil Kınık)

Bi ara Adil Kınık abimizle Babalar Günü’nde Adil Abi’ye attığım fotoğrafı konuştuk.

Alttaki fotoğrafta açık renk takım elbise giyen Adil Abi’nin rahmetli öğretmen babası. 1980’lerde çekilen bu fotoğrafta çizmeli olan ise dedem. Eskiye dair “baba dostu” diye tabir edilen bu fotoyu dakikalarca konuştuk.

*

Şenol Karaduman abimizin anılarını anlatması ise geceye renk katmıştı.

Şu Malatya’da kimlerle çalışmadı ki Şenol Abi…

Ne anılar ne anılar…

(Şenol Karaduman)

Aziz Yiğit abimizin Yeni Malatyaspor’un düşmemesi ile ilgili matematiksel yorumu, Mehmet Türel’in rakipler ile ilgili analizi ve Adil Kınık’ın bakış açısıyla beraber Fatih Avcı’nın Süper Lig yorumu aslında BUSABAH ailesinin fikirsel olarak farklı düşünüp aynı ortak paydada toplanabilmesinin önemini bir daha gösterdi.

 

“Mahir çok malzeme çıktı sana” diye espri yapan Aziz Abi’ye bazılarını yazamam dedim.

Gülüştük tabii…

Mehmet Türel’e seslenerek “Aramızın bozuk olduğunu söyleyenler var, gel fotoğraf çektirelim” teklifime gülerek karşılık verip fotoğraf çektirdik.

(Mehmet Türel)

 

Bu kareden sonra Fatih Avcı ile Mehmet Türel’i aynı kareye sokup fotoğraf çektirtmem ise benim açımdan gazetecilik başarısı diyebilirim. :) 

 

Her ne kadar tek kelime konuşmasalar da aynı fotoğraf karesinde olmaları önemliydi benim için.

*

Gecenin en renkli siması ise bence VUSLAT TV’nin yeni sahibi Selahattin Bayrak’tı.

Hadi yine bir gazetecilik yapıp yeni bir bilgi vereyim.

Meşale’nin televizyonu diye bilinen VUSLAT TV 21 Aralık 2019 tarihinde yayın hayatını sonlandırmıştı.

Ferhat Canbey 4 Ocak 2020 günü VUSLAT TV’yi aldığını duyurduktan yaklaşık 5 ay sonra BAYRAK TV’nin sahibi Selahattin Bayrak, VUSLAT TV’nin yüzde 50’sine ortak olmuştu. Dün Sayın Bayrak’tan öğrendim ki VUSLAT TV’nin tamamını almış. Kısacası Malatya’nın yeni Aydın Doğan’ı galiba Selahattin Bayrak. Hayırlı olsun Malatya’ya…

 

(Selahattin Bayrak)

*

Bi ara Sevgili Fatih Avcı ile bulunduğumuz ortamdan uzaklaşıp nerede daha güzel bir fotoğraf çektireceğimizi bulmaya çalışırken şu fotoğraf oluştu.

(Fatih Avcı)

 

Fatih Avcı’nın bilinen meziyetleri dışında farklı tecrübeleri de vardır. Mesela yıllardır kullandığım köşe fotoğrafının mucidi Fatih’dir. Sevgili Ömer Ali Delibaş’ın objektifinden çıkmıştır ama fikir Fatih Avcı’nındır.

BUSABAH’ın mevcut çalışanlarının fotoğraf çektiğini görünce daldım içlerine. Mutlu Sarıgül’ün “Ne işin var bu karede Mahir” söylemine sert bir bakış atmama fırsat vermeyen Yazı İşleri Müdürü Türkan Yıldız’ın benim adıma savunmaya geçmesi Mutlu’yu benim hışmımdan kurtardı(!) Beni mutlu eden bu hadiseden sonra Mehmet Aydın abimizi kareye davet etmem ise tüm ekibi mutlu etti.

 

**

 

Gazeteci Ali Aladağ abimiz gibi sürekli kendi fotoğraflarımı paylaştığımı düşünmeyin.

Güzel bir gecede yaşanılan güzel sohbetleri fotoğraflarla ölümsüzleştirmek istedim.

Biraz da bu güzel geceyi anlatmak istedim.

Yarın yine kavgamıza devam ederiz.

Derdimiz Malatya çünkü…

Yazarın Diğer Yazıları