Mahir Temur

Bu kadar da olmaz ki!

Mahir Temur

Bu mübarek günlerde bazı haberleri görünce bu kadarı da olmaz, diyorum!

Bir siyasetçiyi sevmeyebilirsiniz!

Hatta sevmediğiniz o siyasetçinin bir tane bile iyi haberini vermeden o siyasetçinin açığını ararken zorlama bir haber yapmak basın etik kurallarının neresinde?

Sevdiğinizi göklere çıkarırken sevmediğinizin açığını bulmuş büyük gazeteci edalarıyla haber yapanları görünce her seferinde bu kadarı da olmaz, diyorum.

Burada isim vermeye gerek yok çünkü bu aralar çokça “Bu kadarı da olmaz” diyorum.

Rahmetli Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümünde MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun Vuslat TV’de bir cümlesini alıp sanki Milletvekili Fendoğlu’nun ülkede bir Kürt sorunu varmış dediği algısını haber yapmanın karşısında ne denir ki?

Programı izlemesem ben de haberi okuyunca bu şekilde düşünürdüm!

1980 Türkiye’sini anlatan Fendoğlu, programda PKK’nın terör örgütü olduğunu, asıl amacının Türk-Kürt ayrışmasını hedeflediklerini ve Hamit Fendoğlu’nun şehit olduğu dönemi anlattı programın bir bölümünde.

“Hamido’yu şehit ettiler ama Malatya istenilen sonucu vermedi” diye açık bir cümlesi varken Mehmet Fendoğlu’nun aynı programda bu şekilde bir zorlama haber yapmanın manasını düşünüyorum.

Hadi Mehmet Fendoğlu’yu sevmiyorsunuz…

Bari rahmetli Hamido’nun anısına saygı duyun arkadaş!

Haberi yapan arkadaşa bir tavsiyede bulunayım:

Niyetini değil gerçekleri yaz!

Mehmet Fendoğlu’na yapılan eleştiri sonrası bir yazı yazmıyorum.

Rahmetli amcasının ölüm yıldönümünde bir açık bulmuş gibi olmayan bir durumu olmuş gibi gösterdiğiniz için kalem oynatıyorum.

Yoksa kimi eleştirirseniz eleştirin, bana ne!

Ama niyetinizi haber görünümüne büründürmeyin kardeşim!

Çünkü çok sırıtıyor!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 2
Hüseyin 21 Nisan 2021 11:49

yerinde bir tesbit tebrik ederim mahir bey habercilik adı altında nefret ve kin haberi yapan sözde gazeteci

Fatih 19 Nisan 2021 21:25

Hamido'yu kimin şehit ettiği ile ilgili Wikipedia'daki bilgiler ilginç: Bombanın kim veya hangi kuruluş tarafından gönderildiği hakkında görüş birliği olmamakla birlikte, ilerleyen günlerde gazetelerin yayınladığı haberlere göre araştırmacılar bombaların ancak Ankara Nükleer Araştırma Merkezi'nde üretilebileceğini açıklamış ve bu kurumda arama yapılmıştır. Tesiste çalışan Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Muharrem Şemsek ve birkaç kişi gözaltına alınmış, Nükleer Araştırma Merkezi de bir süre için kapatılmıştır. Şemsek ve diğer tutuklular daha sonra serbest bırakılmıştır. MHP'li yetkililer bombanın sağcı gruplar tarafından gönderildiği iddiasını yalanlamış ve bombanın komünist gruplar tarafından yollandığını iddia etmiştir.

Yazarın Diğer Yazıları