Mahir Temur

Belediye'nin bir hizmeti daha!

Mahir Temur

Dün öğlen saatlerinde telefonuma Anadolu’yu Anayurt yapan Destan şehrin genelde “iş yapamayan” Battalgazi Belediyesi’nin basın ekibi tarafından “Muhtar Evi” açılış töreni haberi düşünce önce tebessüm ettim.

Haberi okuyunca ve üstüne bu haberin videosunu da izleyince kahkaha attım.

Hadi niye kahkaha attığımı yazayım ki belki siz de neşelenirsiniz…

Şehrin göbeğinde çatışmaların olduğu, can güvenliğimizin dahi garantisi olmadığı şu günlerde pazarı en azından neşeli geçirelim istedim.

Vallahi de billahi de Battalgazi Belediyesi’ni, 1970’li yıllarda Hakkâri’de geçen Vizontele filmindeki Belediye’ye benzetiyorum uzun zamandır.

2000 yılında çekilen ve Türk sinemasında kült film olarak nitelenen Vizontele’yi Başkan Güder de Battalgazi Belediyesi de sürekli bize yaşatıyor.

Vizontele’deki Belediye Başkanı’nın “Belediyemizin bir hizmeti daha” sloganıyla dillere pelesenk olan bu repliği dün yaşadım.

Malatya’nın Sarıcıoğlu mahallesinin Muhtar Evi sorununu çözmüşler.

Haber şu şekilde başlıyor:

“Battalgazi Belediyesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla Sarıcıoğlu Mahallesine kazandırılan ‘Muhtar Evi’  düzenlenen törenle hizmete açıldı.”

800 bin nüfusa hizmet eden Malatya Büyükşehir Belediyesi ile 300 bin nüfusa hizmet eden Battalgazi Belediyesi “konsorsiyum” kurmuşlar ve 50 metrekarelik bir muhtar evi inşa etmişler!

Cümlenin sonuna “muhtar evi” demeseler galiba Hasırcılar mahallesinde “baraj” kuruyorlar zannedersin!

Cümlenin sonunda “muhtar evi” yazmışlar ama fotoğraflara baktığınız zaman hadi “baraj” ağır olur ama en azından “Metro açılış töreni” zannediyorsun!

Şu fotoğraflara bakın lütfen:

 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mesut Samanlı, İYİ Parti İl Başkanı Hakan Yılmaz…

Bitmedi daha…

AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, bazı siyasi partilerin yardımcıları, bazı STK başkanları, çoğu Meclis Üyesi, kalabalık birim müdürleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katılmış Metro açılışına!

İYİ Parti İl Başkanı ile MHP İl Başkanı’nı biz Kuzey Çevre Yolu’nun 1.Etabı açılırken dahi yan yana görmedik!

Toplam maliyeti 1 milyar 128 milyon lira olan Kuzey Çevre Yolu’nun 1. Etabı 400 milyon liraya mal olmuştu ama bazı isimleri yan yana görememiştik!

Mesela Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın “Metro Açılış Töreni’nde”, pardon “muhtar evi açılış törenindeki” konuşmasını izledim, inanamadım!

Biz 3 belediye başkanımızın aynı karede fotoğraflarını gazeteciler olarak kullanmak istesek 1 saat uğraşmak lazım bulmak için.

Malatya için küçük ama “birlik” için büyük bir adım olmuş!

İşin bir diğer tuhaf yanı ise Battalgazi Belediyesi tarafından gönderilen “açılış haberinde” teknik olarak bir hata yapılmış!

Genelde Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın çok dikkat ettiği “sıralama hatası” yapılmış bültende.

“Battalgazi Belediyesi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklığıyla” diye başlıyor bülten.

Muhtemelen Battalgazi Belediyesi bu muhtar evini yapmak istemiş.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise bu “muhtar evi” yapım işini duyunca, “Bunlar bir muhtar evi dahi yapamaz. Yardımcı olalım” demiştir.

Projenin sahibi Battalgazi Belediyesi olduğu için bültende ön sırada yer almıştır!

Bence bundan sonra Battalgazi Belediyesi yapacak “hizmetlerini” Büyükşehir Belediyesi’nin her hangi bir şirketinin yalnızca girebileceği bir ihaleyle yapsın.

Mesela bu son açılan muhtar evi gibi diğer muhtar evlerini BELSOS alsın, başka bir park ihalesini MOTAŞ alsın, Babalar Günü etkinliğini ise Kültür A.Ş alsın!

Arkadaş hangi yılda yaşıyoruz!

Bir belediye bu kadar film sahnesi gibi bir açılış programı yapabilir mi?

Yazıyı, muhtara verilen plaketi veya muhtarın belediye başkanlarına verdiği plaket fotoğrafı ile bitireyim.

Mizah yapmaya gerek var mı?

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 11
Cüneyt 26 Haziran 2022 05:46

Bu Battalgazi belediyesinin hizmet binasına bakın. Sonra çıkıp Battalgazinin sokaklarında arabayla gezin gülme krizine girersiniz.???????????? Yazık Malatyayı çiftliğe çevirmişler. İş ehline verilmeli sevgili Malatyalılar. Yeniden Refah kadroları acilen göreve gelmeli.

Üniversiteli 20 Haziran 2022 13:12

Şehirde gördüğümüz iki parti var YENİDEN REFAH PARTİSİ ve diğerleri. Yerel seçimlerde Belediyeleri inşallah Refah Partisi kazanır.

SELAHATTİN GÜRKAN 20 Haziran 2022 13:09

KARDEŞİM SEÇMESEYDİNİZ !

Mustafa 20 Haziran 2022 13:01

Dikkatimi bir şey çekti, Malatya siyasetinde gündem belirleyen, çok önemli bir yere sahip olan, Yeniden Refah Partisi İl başkanı Bilal Yıldırım burada yok yine doğru zamanda yanlış yerde olmayarak Bilal Yıldırım, Rüştünü ispatlamıştır. Sahip çıkmak lazım, desteklemek lazım

Murat bal 20 Haziran 2022 00:04

Uzun zamandır memlekete birşey yapılmadığının farkında mısıniz?

Kenan 19 Haziran 2022 20:06

Abi farkındaysan İYİ Parti'nin il başkanı muhalefet değilde Selahattin başkanın danışmanı gibi. Çok tepki alıyor aslında farkında değil. Mesela belediye çalışanlarının toplu iş sözleşmesi zam olayını sen , Timur İNCE ve Yeniden Refah partisi il başkanı dışında kimse üzerine gitmiyor.

Galip 19 Haziran 2022 17:37

Yav meşhur oda başkanı var ya esip gürleyen, yeğeni Battalgazi Belediyesi'nin aracıyla Fink atıp geziyor. Hangi birimde , amiri kim. Hiç mi hesap soramıyorlar.

Muhteşem Eser 19 Haziran 2022 17:30

Mahir abi Selahattin Başkan bu haberini görse kalp krizi geçirir nedenine gelince neden 50 m2’yi 500 m2 göstermediniz diye abi allah senin ne muradın varsa versin gerçekleri yazan tek gazeteci şunuda söyleyelim muhtar evini Battalgazi yapmamış duyumlara göre Selahattin başkanın Önderliğinde yapılmış bu büyük yatırım

BATTTALGAZİ 19 Haziran 2022 16:58

Osman bey Battalgazi’de büyük bir hayal kırıklığı.Ortada hiç bir şey yok. Yaptığı şeylerde bu türden ufak işler. Bir müdürün açacağı tadilat işi sonuçta .Vali beyide çağırmışlardır mutlaka.Yazık bu şehre. Çapsızlık kol geziyor. Bir dahaki seçimde üçüde olmayacak.

Dursun 19 Haziran 2022 15:38

İşin daha komiği o bina yıllar önce yapıldı, şimdi sadece bir odası Muhtar Odasi olarak düzenlendi. Hepsi bu kadar.

Ali 19 Haziran 2022 15:26

Malesef Malatya bunları haketmiyor. Battalgazi de oturan biri olarak 80 li yollardayız gibi...

Yazarın Diğer Yazıları