Mahir Temur

Belediye'de sıradan bir gün!

Mahir Temur

Belediye Başkanı çok sinirliydi.

Etrafındakilere o kadar çok bağırıyordu ki tüm kattaki çalışanlar tedirgin olmuştu.

Herkes “acaba Başkan kime bağırıyor?” diye konuşuyordu.

Tam olarak neye ve kime bağırdığını çözemeyen bazı çalışanlar olayı çözmek için kapısı açık olan makam odasına doğru usul usul ilerlemeye başladılar.

“Sen nasıl bunu bana sormadan yaparsın” cümlesini duyan bazı çalışanlar olayın ne ile ilgili olduğunu halen anlamamıştı.

İçerde, Karnıyarık Yetiştirme ve Yayma Cemiyeti Başkanı, Esnaflar Kapatılsın Daimi Dernek Başkanı, Kömbecilerden Sorumlu Devlet Başkanı ve Başkan’ın yardımcıları vardı.

Makamın en zula yerinde ise Kültürsüzlük Daire Başkanı oturuyordu.

Usul usul makama doğru ilerleyen bazı çalışanları Başkan’ın Danışmanın Danışmanı gördü.

“Hayırdır gençler” diye seslendi.

Başkan’ın Danışmanının Danışmanı’nın yanında Danışmanın Danışmanının Genel Sekreteri vardı.

“Bi şey mi oldu gençler” diye seslendi.

“Yooo, sesler duyduk. Ne oldu diye merak ettik” dedi bir çalışan.

Diğer çalışan “Başkan kime bağırıyor?” diye sorunca Danışmanın Danışmanının Genel Sekreteri “Sana ne, size ne” diye hemen tersledi.

Danışmanın Danışmanının Genel Sekreteri’nin tersi çok kötüydü.

Zaten Danışmanın Danışmanı’nın da yüzü hemen düştü ve biraz yüksek sesle “Hadi işinize bakın” deyip bazı çalışanları uzaklaştırdı oradan.

Bu sesleri duyan Başkanın Koruma Müdürünün Sağ Kolu, hemen oracıkta bazı çalışanların kimliklerini istedi.

Sıkıla sıkıla kimliklerini Koruma Müdürünün Sağ Kolu’na veren bazı çalışanlar yanlarına doğru gelen Belediye Encümeni Daimi Danışmanı’nı görünce korkuları arttı.

Sert bi ifadeyle “Bunlar burada ne geziyor” diye sordu.

Koruma Müdürünün Sağ Kolu, “Ona bakıyorum. Şüpheli geldiler bana” dedi.

Tam o sırada makam odasından hızlı adımlarla dışarı çıkan Başkan, bazı çalışanları, Koruma Müdürünün Sağ Kolu’nu, Belediye Encümeni Daimi Danışmanı’nı, Danışmanın Danışmanını, Danışmanın Danışmanının Genel Sekreterini gördü.

“Hepiniz ne yapıyorsunuz burada?” diye sorunca her bir ağızdan bir ses çıktı.

Aynı anda 7 farklı ses duyan Başkan, “Sizin göreviniz nedir?” diye ikinci soruyu sormaz mı?

İlk soruda detone olan ekip ikinci soru karşısında sessizleri oynadı.

Mal mal Başkan’a bakıyorlardı.

Tam bu sırada Başkanın Defterini Tutan Kalem Müdürü Başkan’a doğru seslenince sorulan soru da, verilmeyen cevap da unutuldu.

Başkan ise oradan ayrılırken “Bunlar ne iş yapıyor acaba” diye içinden düşünüyordu.

Aslında bu düşünce tüm şehrin düşüncesiydi!

Kimlikleri alınan bazı çalışanların akıbetinin ne olduğunu Belediye’de bilen yok.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 17
Akif özbildirici 19 Kasım 2020 12:38

Bir daha belediyeye gittiğiniz de bağırma sesi duyarsanız hemen Seyrani ye haber verin çünkü Seyrani heryerde herkese mavi boncuk dağıtarak ben senin aranı Başkan la düzeltirim diyor adam gayet iddalı bu konuda bu kadar yazı yazmayın Mahir bey hemen Seyrani ye haber gönderin

Sedat 18 Kasım 2020 12:29

Bütün yazdıkların yalan. Ben biliyorum belediyede çalışıyorum. Böyle daire başkanları danışmanlar falan filan yok. Var ama yok. Sadece BAŞKAN var. Gerisi SELAHATTİN sayesinde doğmuş büyümüş okumuş ve belediyede görev verilmiş elemanlar. Amerika taraflarindan kendini Darende tarafindaki bir yere yamayan tek amacı kendini tez elden Ankara'ya atmak gibi bir amacı olan danışman gibi bir yalaka ve profesyonel yalancı bir mahlukat var. YAZI ÖYLE ETKİLİ Kİ, İKİ CÜMLE YAZAMDIM :)

Zükzettin 18 Kasım 2020 01:48

Yakınnda basın müdürlüğü teklifi alırsan sok olma

Battalgazi 17 Kasım 2020 22:47

Selahattin Gürkan ettiği yeter artık. Yazıklar olsun. Yakında padişahlığını ilan ederse şaşırmayın. Mahir bey sizden başka memleti için cesurca yazan bir kişi daha yok. Başarılar diliyorum

Malatya Sevdalısı 17 Kasım 2020 22:43

Mahir bey ağzınıza sağlık, sizler bu cesaretinizle destan yazıyorsunuz!! Keşke tüm gazeteci ve yazarlar sizin gibi korkusuzca mesleğinin hakkını verse.. Selahattin Gürkanın işi bu saatten sonra bitmiştir. Boş geldi boş gitti. Malatyamız adına üzülüyoruz. Selahattin Gürkan Battalgazi belediyesindeyken ne yaptıki büyükşehirdede yapsın! Liyakat hiç bukadar yere düşmemişti.

Belediye 17 Kasım 2020 22:33

Tüm çalışanlar mutsuz.Bizler ekmek derdiyle susuyoruz.Belediye diye bir kurum kalmadı.Başkanın sağı solu yağcılarla dolu. Ekibi yok.Hepsi uydurma sorunlarla eskiyle uğraşıyor hala. İnanın herkes önceki dönemi ve Ekibi mumla arıyor. Heyecan vardı,saygı ve sevgi vardı.Çalışanlar mutluydu. Şimdi belediye depremde yıkıldı sanki.Üzülüyoruz. Ama kazan patladı patlayacak. Bu böyle gitmez. Kim baş ,kim ayak belli değil.

Yaşar 17 Kasım 2020 19:53

Bağırıp çağırma ve küfür belediyenin rutini artık. Onda şüphe yok ama başkanın haberi yoktu ifadesi yanlış. Başkandan habersiz kimse bir kuruşluk iş yapamaz bunu herkes bilir.

Fatte 17 Kasım 2020 19:47

Mahmut bey yorum süper en iyi belediye başkanı oyuncusu :)) her açıdan anlam katmak mümkün

MİTOMANİ 17 Kasım 2020 18:51

mithat bey "ş"kim şahin mi yoksa

mahmut 17 Kasım 2020 18:47

kültürden bihaber hayatında film izlememiş izlediyse de bu film rambo XXIIV ayarında olan adamlar festival yaparsa sonu ancak bu olur. festival de bir de en iyi belediye başkanı oyuncusu ödülü verilecekmiş alacak kişi malum herhalde ödülü de müzedeki köşesine koyduracakmış ama maalesef iptal oldu seneye artık

mithat 17 Kasım 2020 18:40

başkanın başdanışmanının danışmanına bu yıl en iyi oyuncu ödülünü ş'ye verelim talimatından sonra bunlar yaşanmış galiba :)

yadigar 17 Kasım 2020 17:12

mahir bey, bu yazıyı anlayanlar çok güzel anladı. daha güzel anlatılamazdı. ancak benim düşünceme göre, başkanın herşeyden ama herşeyden haberi var, en ufak olaylar dahi başkanın bilgisi dahilinde olduğunu düşünüyorum.

osman 17 Kasım 2020 17:10

abi süpersin yaaa. yeminle kahkaha attım. o kadar cuk oturuyor ki.. engin ardıç, yılmaz özdil'den daha sanatsal olmuş vallahi

Yasaklı yazar 17 Kasım 2020 16:29

Seni gidi kalemşör seni

Mustafa 17 Kasım 2020 14:22

danışmanın danışmanın genel sekreterini merak ettim.. çok güldüm

Ahmet 17 Kasım 2020 13:41

Bir belediyenin durumunu bu kadar güzel anlatan başka yazı varmıdırı acaba??? Gülmekten yerlere yattım

On 17 Kasım 2020 13:33

On üzerinden on veriyorum. Umarım okuyanlar anlar yazıyı.

Yazarın Diğer Yazıları