Mahir Temur

Battalgazi Belediyesi ne yapıyor?

Mahir Temur

31 Mart seçimlerinden sonra Osman Güder bildiğiniz üzere AK Parti’den Battalgazi Belediye Başkanı seçildi.

Aradan geçen süre 2 yıl 2 ay…

Peki bu 26 aydan sonra Battalgazi Belediyesi ile ilgili bir analiz yapmak istesek tek tek ne yazarız?

Koskoca 26 ay sonrasında “Maaşları ödüyoruz ya” diye bir cevap gelirse hiç şaşırmam!

Tek tek yazalım:

-Battalgazi Belediyesi çalışanların maaşlarını ödüyor.

-Çöpleri nizami topluyor.

-Park ve bahçelerin eksiklerini tamamlıyor.

-Her gün mahalle gezileri yapılıyor.

-Sosyal medyada her Cuma “Cumanız mübarek olsun” deniyor.

-Belediye binasına girişte HES kodu isteniyor.

Atladığım bir şey var mı?

Ha pardon, birde Şehit Fevzi Mahallesi’nde “riskli bölge” ilan edilmesinde büyük katkısı olup sonra gelen tüm şikâyetleri bakanlığa atan ve yılan hikayesine dönüşen bu olayda sanki Şehit Fevzi Mahallesi muhtarlığı gibi “Bizim elimizde bir şey yok. Her şey Ankara’da bitiyor” dercesine bir tutum içindeydiler.

Mahalle sakinlerinin, ne değer tespitleri ne de yer tespitleri ile ilgili daha ellerinde tek resmi yazı olmamasına rağmen “risk bölge” konusunda övünmeye gelince başı çekip sıkıntıya geçince “sus pus” olan Battalgazi Belediyesi daha dün yine basına bir “böbürlenme” bülteni attı.

Battalgazi’de kentsel dönüşüm milat olacakmış!

Başkan Osman Güder, “24 Ocak depreminin ardından Şehit Fevzi Mahallemizdeki 110 dönümlük alan, Cumhurbaşkanımızın da imzasıyla Riskli Alan ilan edildi. Bu zamana kadar Battalgazi’mizde yapılması planlanan dönüşüm çalışması, 2 Temmuz’da yapılacak olan ihalenin ardından Şehit Fevzi mahallemizde başlayacak” demiş.

İnşallah!

Bu kadar zaman geçti, bu kadar haber yapıldı, bu kadar mağduriyetler yazıldı.

İnşallah bir an önce o mahalleliler yeni evlerine bir an önce geçerler.

Ama şu bir gerçek ki…

Battalgazi Belediyesi bu süreci maalesef iyi yönetemedi!

Depremi fırsata çeviren Battalgazi Belediyesi’nin bu “riskli alan” olayının ta başında iyi bir şey yaptıklarını ve çevreyolu altı diyebileceğimiz alana bir dönüşüm içerisine girdikleri için tebrik etmiştim.

Ama bu kadar zaman geçmesine rağmen o bölgedeki insanların mağduriyetlerini görmeyip bakanlıktan gelen haberi paylaşıp “böbürlenmek” belediyecilik değil maalesef!

26 ay sonrasında Osman Güder ve ekibinin ne yaptığını düşünüyorum.

Battalgazi Belediyesi’nden arkadaşlar “sen görmüyorsun” diye bir cevap verebilir.

Ben de görmüyorum, sokaktaki vatandaşlar da görmüyor!

Çünkü elle tutulur “riskli alan” haricinde bir şey yok gibi…

Zaten Battalgazi Belediyesi’nde sadece gönderilen bültenlere bakın yine anlarsınız!

Bugün mesela 20 birim müdürlüğünde görevli tüm personellere test yapılacakmış bültenini tüm basına atmışlar!

Şu belediyeciliğin kalitesine bakın!

20 birim müdürlüğüne bağlı tüm personellere PCR testi yapılacağını gururla Malatyalılara duyuran Battalgazi Belediyesi’ne bir soru sormak istiyorum.

Şirket Genel Müdürünüzü niye görevden aldınız?

Yerine kim geçti?

Mesela resmi internet sitenizde Battalgazi İnşaat kısmında “İçerik bulunulamadı” notu niye önümüze çıkıyor?

 

Önemli değil…

En azından 20 birim müdürlüğüne bağlı tüm personelin PCR test sonuçlarını bülten atmayı unutmayın!

Şunu bir kez daha ifade edeyim…

“Battalgazi Belediyesi yatıyor” algısı tüm Malatya’ya yerleşmiş gibi…

Bu algıyı yazdığım için bana kızabilirsiniz ama bu algıyı kızdıklarınız değil siz oluşturdunuz!

Battalgazi Belediyesi ne yapıyor diye bir soru karşısında girişlerde HES kodu sorgusu ve Covid testi kesin yapıyor, diyebiliyorum!

Sağlıklı günler dilerim.

https://twitter.com/mahirtemur

Mahir Temur'u TELEGRAM'da takip et!

Yorumlar 12
Mehmet 27 Mayıs 2021 23:25

Sayın temur ağzınıza kaleminize sağlık o belediye gerçekten uyuyor çünkü uyuyan müdürden geçilmiyor bir şey yapmadıklarını başkanda biliyor vatandaşda biliyor uykuda uyanamayacaklar uyandıklarında iş işten veçmiş llacak sayin temur bir daha ağzına sağlık sen gerçekleri yszmışsın ama anlamazlar müdürlerin keyfini kaçırmışsın başkana duyrulur.

2000LER 26 Mayıs 2021 13:45

Haksızlık etmeyin lütfen. Battalgazi Belediyesi’nin günlük olarak “Bu günkü nöbetçi eczaneler” paylaşımını nasıl gözardı edersiniz????

Burhan 25 Mayıs 2021 12:28

Sanırım belediye çalışanları çok kızmış!!!!! Burada yorum kısmına anlatacaklarına keşke malatyaya anlatsalar!!!

YAPMA GÖZÜNE KURBAN 25 Mayıs 2021 12:24

BİLGİLENMENİZ AÇISINDAN SÖYLÜYORUM. HANİ GAZETECİSİNİZ YA. HANİ ARAŞTIRIYORSUNUZ YA. HANİ TARAFSIZSINIZ YA. SADECE HES KODU İLE GİRİŞ DEĞİL, İLÇEDEKİ İMAR SORUNU ÇÖZÜLDÜ, 200 MİLYON CİVARINDA YOL YATIRIMI YAPTI, 25 MİLYONLUK GENÇLİK YATIRIMI, 25 MİLYONLUK ARAÇ ALIMI, GELİNCİK VE YIBO DEPREM KONUTLARIYLA OLUŞTURULAN ALT MERKEZLER, DERME DERESİ PROJESİ, YEŞİLÇAM SOSYAL TESİS, GES YATIRIMI, SEMT KÜTÜPHANESİ, KENTSEL DÖNÜŞÜM, YÜZEN ADA PROJESİ, MAKİNE PARK, SERA PARK. BUNLAR AKLIMIZA GELENLER. SİZDE BİRAZ ARAŞTIRIN BULURSUNUZ.

Tamer Ilikçi 25 Mayıs 2021 08:38

Duvara toslamışsın Mahir

Tuncay D. 25 Mayıs 2021 08:33

Mahir bey tamamen bir algı yazısı olmuş bence. Hakkını yememiş öldürmüşsunuz. Herşeyi geçsek bile adam Battalgazi in imar sorununu çözdü yaa. Siyasilerin sırt dönmesine rağmen ki sizde yazmistiniz adam kentsel dönüşüm ile çevreyolu altı tabirini ortada kaldiriyo. Hadi herşeyi geçtik adam samimi bee. İstirham ediyorum acimasiz olduğunuzu kabul edin.

Sevgi Sarıkaya 24 Mayıs 2021 20:59

102 milyonluk borç 80 milyona düşürüldü. Bir yandan yatırım yapmak bir yandan borç ödemek kolay olmasa gerek. Bunu da yazabilirsin. O ki gazetecisin ya... Hizmeti Allah rızası için yapan Osman Güder başkanımızın sonuna kadar destekçisiyiz. Onlar gözleri vardır görmezler kulakları var duymazlar. Allah dünyalıkları için ahiretini yakanların müstehakını versin.

Sadi 24 Mayıs 2021 19:36

Şehit Fevzi Mahallesindeki projeyi Battalgzi İlçe Başkanı Basri Kahveci yaptı. Her şeyiyle ilgilendi. Kavga etti yalvardı ikna etti inandı yaptı. Müthiş tespitler Mahir Bey. Şirket Genel Müdürlwrinden birine atadıkları adam kendi yerini idare edemeyip belediyeye kapak attı. Mesela Kültür müdürlüğü ne yapıyor? Basın yayın zaten boş. Müdürleri boş. Mesela Sosyal Yardım işleri ne yapıyor Bu dediklerim belediyelerin en önemli müdürlükleri. Ama ortatada bişey yok. Proje yok. Çalışma yok. Temizlik yok. Yeni yeşil alan yok Yok Yok Yok

Ela bozdemir 24 Mayıs 2021 19:23

Yılların kanayan yarası imarı bir dönem bitmeden hayata geçirmek

Sevda 24 Mayıs 2021 18:11

İmar sorununu çözdü.(2 bin 455 hektarlık kısmının çalışması tamamlandi. Gelincik tepesi ve YİBO deprem konutları Çınar Park Rekresyon projesi Derme Deresi Islahı (13 Milyonluk Yatırım) 40 Bin Aile Hayır çarşısından yararlandi. Gençlere yatırımlar,genel yol çalışmaları .. Beydağı semt kütüphanesi... dahası da var bunlar yapılanların bir kısmı . Battalgazi Belediyesi çalışıyor uyuyan sizsiniz gözlerinizi açın...

Harun 24 Mayıs 2021 17:45

1 katrilyonluk sadece Battalgazi bölgesine devletin yatırımını çekmek kolay iş mi sence. Ankara'dan hizmetleri getirmek ve milletin duasını almak kolay işmi.

Zeynep 24 Mayıs 2021 17:43

En basitinden sadece emülsiyon tesisini kurarak artık Battalgazi Belediyesi asfalt seriminin ? nini kendi imkanlarıyla yapıyor. Sadece sini ihale ediyor. Varın ekonomik olarak gerisini siz düşünün

Yazarın Diğer Yazıları