Mahir Temur

Başkan Gürkan hikâye anlattı!

Mahir Temur

Geçen hafta sonu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan şehrimizin iki kanalı ER TV ve VUSLAT TV’nin ortak yayınına katıldı. 

Bülent Yalvaç ve Hülya Kaya’nın sorular sorduğu yaklaşık 3 saatlik program her anlamda hayal kırıklığıydı.

İlk sorunun Sayıştay raporu ile başladığı ve sonrasında Başkan Gürkan’ın kitap önerisi ile devam ettiği ve genel hatlarıyla “hikaye” anlatıldığı bir program oldu.
İroni yapmıyorum;

Başkan Gürkan program boyunca “hikaye” anlattı.

Dedelerin torunlara anlattığı “hikâyelere” benzer anlatılar yaptı.

Hiçbir soruya daha doğrusu yumuşak sorulan hiçbir soruya net bir cevap vermedi.

Mesela Sayıştay raporu sorusuna Başkan Gürkan bize bir müfettişin nasıl olmasını anlatmaya kalkıştı.
Raporun içeriğinde 16 bulgu sorulmadığı için Büyükşehir Belediyesi’nin aslında haklı olduğu durumlar dahi net anlatılamadı!

Ve bir algı yaratmaya kalkıştı Başkan Gürkan maalesef!

2019 yılının ilk 4 ayı Hacı Uğur Polat dönemine ait.

Sayıştay raporunda yer alan 16 hatanın kaçı 2019 yılının ilk aylarına ait, diye bi soru sorulsa belki bu yapılmak istenen algı ortadan kalkabilirdi ama gerçeği aramak kimin umurunda!

Mesela Mimarlar Odası’nın yaptığı açıklama sorusu…

Bir Belediye Başkanı Mimarlar Odası ile Tabipler Odası’nı, Baro’yu nasıl birbirine benzetir?
Ayrıca diyelim ki Mimarlar Odası’nın çizdiği proje beğenilmedi…

Malatya’daki tüm mimarların çok kötü olduğu algısını vermenin bir belediye başkanına ne gibi bir fayda sağlar?

Merak ediyorum aslında…

Gazeteci arkadaşlarımız niye o firmayı sormadı?

Aslında işin en kritik yeri burası değil mi?

Battalgazi’den beri bu firmaya iş veriliyor ve Ahmet Çakır döneminde de iş verilmiş bu firmaya.
Bülent Abi lütfen kızmasın ama 3 saatlik bir programda tecrübeli bir gazeteci niye sürekli Başkan Gürkan’ı düzeltmek için uğraşsın!

Gerçekten anlamıyorum!

Bu düzeyde gidecekse bir program niye ortak yayın yapıyorsunuz?

Belediye ile ilgili o kadar soru ve sorun varken Sultansuyu Harası ile ilgili Başkan Gürkan’a soru sorulmasını düşünüyorum.

Vallahi de billahi de anlam veremiyorum!

“Bu bir reklam faaliyetidir” altyazısı ile çıkmadığınıza göre en azından sorduğunuz sorulara bir bakın.
İzleyicinin nasıl düşüneceğini bir düşünün…

Büyükşehir Belediyesi’nde 2 bin 200 işçinin sorunu ER TV ve VUSLAT TV’nin sorunu olmayabilir ama en azından HAK-İŞ ile ilgili bir soru sorulamaz mıydı?

Geriye dönük haklarını alamayan 2 bin 200 işçinin haklarını kim savunacak?

Ayın yarısında kayıt dışı çalıştırılan işçilerin haklarını kim savunacak?

Battalgazi Tapu Kadastro Müdürü mü yoksa kamu görevi yaptığını düşünen gazeteciler mi?

Dilek’in yolunun yapılmasını anlatacaksa Başkan Gürkan niye ortak yayın için uğraşıldı?

Aslında yazmayacaktım ve bu soruları sormayacaktım ama her zamanki gibi dayanamadım!

Kusura bakmayın, kendi kendime soruyorum işte…

Kaynak: BUSABAH Gazetesi

Yorumlar 9
Adlaet 07 Ocak 2021 22:50

Adalet hak hukuk yokolmuş, işçi isyan ediyor intihar teşebbüsü oluyor üzeri hemen kapanıyor ak partiden hiç kimseden ses çıkmıyor sendika başkanı daire başkanları sus pus olmuş abdesi namazı kimseye bırakmazlar ama adaletten bahsederler Allah bunları soracak size işçinin maaşını kes sigortasını kes ayda 30 gün çalıştırıp 15 gün sigortalı göster hiç kimse görmuyor vekiller nerdesiniz haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır ,ilahi adalet benim hakkımı yiyen sesini çıkarmayan kim varsa hesap gubu hesaplasacaz

Elazığlı 01 Ocak 2021 09:13

Çok karışık işler dönmüyor aslında hep aynı hikaye anlatılıyor. Sonuç piyasa başarısızlığı olacak yine ????

Yaşar Cemal 30 Aralık 2020 16:50

2019'un 4 ayı değil 3 ayı Hacı Uğur'undu. O aylarda da kendisinin aday olmadığı belli olduğu ve Selahattin kendisine ültimatom verdiği için ciddi hiçbir iş yapılmadı. Selahattin'in adaylığı 24 Kasım'da açıklanınca, bu tarihten sonraki işlerinizi alımlarınızı sorgularım diye haber gönderdi. Dolayısıyla 2018'in sonu ve 2019'un tamamı Gürkan'ındır.

Özgen 30 Aralık 2020 09:24

Pilot hikayesi çok güzeldi. Senin bir hizmetin diğerlerinin beş yılına bedel diyen vekili de çok merak ettim. Sen ben bu işi anlayamayız. Anlamak için pilot ya da bakan olmamız lazım o da zor.

İsmail 30 Aralık 2020 08:30

Büyükşehirde zaten olan biten,yapılan eden bir şey yok.Sadece personele fırça,geçmişi kötüleme ve hikaye var. Yapılmayanları,olmayan işleri hikaye gibi anlatma. Bizde dinliyor gibi yapıyoruz. Yuvarlanıp gidiyoruz işte.

Ömer 29 Aralık 2020 19:30

Ne yani şimdi 2 sene önce belediyede maaşlar kredi çekilerek ödenmedi mi? Esenlik şirketinin borçlarından dolayı dükkanları alınmadı mı? Sayıştayın yazdığı dükkan ve yerler verilmedi mi? Önüne gelene superbler(şoförü ile ) , octavialar, en alt kademeye de c elysee yada 301 verilmedi mi?Motas karttan yazılımla yapılan videoları unuttunuz mu? Daha çok şeyi de hatırlayın. Kimler hikaye kimler masal anlatıyor belli

ali 29 Aralık 2020 19:09

Soruları hazırlayanla cevapları veren aynı kişiler olunca durum böyle oluyor tabi. Ortada çıkar ilişkisi olunca 40 değil 60 yıllık gazeteci olsan da değişen bir şey olmaz. Bu programlar ve bu gazeteci görünümlü her dönemin adamları popüler oldukları müddetçe malatya bir adım ileri gidemez. Bakın isterseniz Malatya 2 yıl öncesine göre her anlamda ileri mi gidiyor geri mi? Bu başkan ve bu tip gazetecilerle 2 yıl sonra da aynı yerinde sayar. sizi tebrik ediyorum mahir bey. ne zamana kadar doğruları yazarsınız onu da bilmiyorum. vazgeçmeyin nolur. selametle..

İdris 29 Aralık 2020 18:55

Bu işin duayen efendileri başkanın özen gösterdiği kanallarda yayına çıkıyorsa, sorularda başkanın istedigi doğrultuda olur tabi. Hayır başkanın tabiriyle bir pilot yatırımları görüyor söylüyorda, bu duayenler o yatırımlardan soru çıkaramıyor mu? Biraz o meşhur pilotu örnek alın beyler.

Malatyanın Muhtarı 29 Aralık 2020 18:27

Sor sor Mahir abi, bu yaşına kadar öğrenemediği gazateceliği belki bu yaştan sonra öğrenir, hem öyle başkana böyle programcı lazım, yiyorsa seni çıkarsınlar başkanın karşısına

Yazarın Diğer Yazıları