Mahir Temur

Alaca İnşaat

Mahir Temur

İnanın bu Alaca İnşaat ile ilgili iddiaları duyunca ve sonra mağdurlarla konuşunca kendimi 1990’larda yaşıyorum zannettim.

Olayı biraz özetlemek istiyorum.

2015 yılında başlıyor bu olay aslında.

Neredeyse 7 yıldır hakkını arayan mağdurlar var.

Bilinen 150 mağdur var ama konuştuğum avukat 200’den fazla mağdurun olabileceğini söyledi.

Bu davaya bakan 11 avukat var mesela.

Şu anda Malatya’da üç farklı bölgede yapılan 3 yapıdan bahsediliyor.

Ve aynı daire birden fazla insana satılmış.

Emekli ikramiyesini kaptıran da var, öğretim görevlisi olan da var, milli sporcu olan da var.

Mesela İnönü Üniversitesi’nde dekan olan var mağdurların içinde.

Şu anda gözaltında olan Alaca soyadlı şahsın mağdurlarından biri kendisinin sınıf öğretmeniymiş!

Adam ilkokul öğretmenini dolandırmış!

Biriktirdiği parayı ev alma hayaliyle kaptıranların bir bölümü şu anda kiralık evde oturuyormuş.

5 kardeşin ortak olduğu bir şirketten bahsediyoruz.

2015’ten sonra önce bir kardeş ayrılıyor şirketten sonra 2 kardeş ayrılıyor ve nihayetinde iki gün önce gözaltına alınan 2 kardeş sadece şirket ortağı gözüküyor.

Olay sadece Alaca İnşaat değil alt şirketlerin hatta paravan şirketlerin olduğu iddia ediliyor.

Şu anda şirket ortağı iki kardeş haricinde Alaca İnşaat’ın muhasebecisi ve kardeşlerin şoförü olduğu söylenen çalışanlar da tutuklu.

Bu muhasebecinin mağdurları arayıp taksitlerini vermesi için sürekli aramalar yaptığı iddia ediliyor

Toplam 17 şüpheliden bahsediliyor.

6 ay önce Malatya Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatıyor ve iki gün önce ise gözaltına almalar yaşandı.

Olay daha mahkeme aşamasına gelmediği için soruşturmada gizlilik kararı var.

Bazı detayları burada aktaramıyorum ama yıl olmuş 2021 biz halen 90’larda sıkça yaşadığımız aynı dairenin birden fazla kişiye satılmasını konuşuyoruz.

Bu kadar insanı; doktorundan profesörüne, öğretmeninden emekli astsubayına varıncaya kadar çoğu sektördeki insanı 90’lardaki ucuz dolandırıcılık yöntemiyle dolandırmak bu kadar kolay olmamalı.

İnanın ben hayret ediyorum.

Bu çağda halen çok şaşırıyorum.

20 milyonluk bir vurgundan bahsediyoruz.

Sadece 150-200 insanı dolandırarak 20 milyonun cebe atıldığı bir şehirde devletin, belediyelerin veya kolluk kuvvetlerinin bir önlemi olması gerektiğini düşünüyorsun.

Üstüne 7 yıl boyunca mücadele veriyorsun soruşturma başlatılması için!

Akıl alır gibi değil!

Alaca İnşaat Malatya’da yıllardır faaliyet gösteren bir şirket.

Şu anda gözaltında olan iki kardeşin de kardeşi olarak bildiğimiz ve yakın zamanda Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı olarak atanan Av. Raşit Alaca’nın da sessiz kalması enteresan.

Hem mağdurlarla hem de mağdurların avukatlarıyla konuştum.

Raşit Alaca'nın 2019’a kadar Alaca İnşaat’ın ortağı olduğunu söylediler.

2015’te başlayan sıkıntılarda ortakmış!

Üstüne şirketin avukatlığını da yapıyormuş.

2019’dan sonra ortaklıktan ayrılıyor ama avukatlığa devam ediyor.

Daha sonra şirketin avukatlığından da ayrılıyor.

Şu anda bir siyasi partinin il başkanı…

Bence bir an önce Raşit Alaca’nın basın açıklaması yapması lazım.

2015 ile 2021 yılları arasında Alaca İnşaat’ın ortağıysa bir an önce o koltuktan istifa etmesi gerekir.

2015’ten sonra bu şirketle bir bağlantısı yoksa dahi açıklama yapması elzemdir.

*

Kısacası 7 yıllık bir mağduriyeti özetlemeye çalıştım.

Yeni bilgiler geldikçe yazacağım.

https://twitter.com/mahirtemur
 

Yorumlar 70
ALACA MAĞDURLARI 26 Haziran 2021 01:35

Bostanbaşı 3. Etap mağduruyum öncelikle teşekkür ederim. Burada sadece bu mağduriyetin suçlusu Alaca inşaat değil bunlara imza yetkisi veren bunlara çanak tutan arza sahipleri nerede ve ayrıca ipotekli olduğu bilinen tapu veren tapu dairelerin nerede suyap olarak karşımıza çıkan muhasebeci nerede oturma ruhsatı olmayan evler den sorumlu belediye nerede soruyorum tek Alaca inşaat mı suçlu yoksa bunlara göz yumanlarmı ?????????????

Magdur A 25 Haziran 2021 12:16

Belki parayı verdiklerinde çocuklarıma birçok şey alabilecegim ama ya insana güveni onu alabilecek miyim?

Magdur A 25 Haziran 2021 12:07

Size çok teşekkür ederiz bizim gibi mağdurların yanında olduğunuz ve bu haberi yaptığınız için.Allah in adaleti şasmaz inşaallah hepsi cezalarını çeker paramı verseler bile bize ve ailelerimize yasattiklarini ancak yaşayan bilir biz sadece paramizi değil insana olan güvenimizi kaybettik .Çocuklarımin bile psikolojisi bozuldu evde 6 yıldır bu insanlarının bizi nasıl mağdur ettiğini dinliyorlar baba paramizi alırsak bize ne alacaksın diyorlar bunları yazarken bile gözlerim doluyor Yüce Türk adaletine güveniyorum.

Hasan 22 Haziran 2021 20:39

Alparslan Alacanin ses kayıdı savcılığa sunulmuş tu o hala dışarda geziyor şikayet yok hakkında tüm kasa o Mamak'ta inşaat yapıyor dolandırılan paralarla

ALACA İNŞAATIN MAĞDURİYET ÇEŞİTLERİ 21 Haziran 2021 22:21

2: İkinci Alaca İnşaat mağdurları Aşağı çöşnükte üç bloklu bir sitenin iki bloğunu yapıp bir bloğun tüm dairesini satmalarına rağmen temel atıp öğle bıraktılar. Yıllarca bunlar 2015 yılından beri bitirmelerini bekliyorlar. N e paralarını alabiliyorlar nede daireleri bitiyor.

ALACA İNŞAATIN MAĞDURİYET ÇEŞİTLERİ 21 Haziran 2021 22:21

1: Alaca İnşaatın birinci mağdurları Şirket başlayacağı projeye önce toplam anlaşılan daire fiyatı ücretin üçte biri ücreti peşin alıp anlaşılan tarihten itibaren mağdurun gücüne göre aylık taksitler alarak bir yıl sonra daireyi teslim edeceğini vaat ederek sözleşme imzalar. Ve artık mağdur kafesi girmiş oluyor. Şirket artık sorumluluğunu yerine getirmez bu bir yıllık süre uzar ve mağdurlar ödemelerine devam eder çünkü sözleşmede taksitler aksatılınca şirket tek taraflı sözleşmeyi fes eder. Mağdurlar dövüz altın vb bozdurdukları için ve ödemeleri dört eşit taksitte geri alacakları ve taksit aralığı ve süresi belli olmadığı için çaresizlikten eli kolu bağlı bekler. Ücretini istemede vermiyorlar. İki yılın sonunda Sorumlu olan kardeşlerden olan kişi ortadan kaybolur. Mağdurlar ulaşamaz olur. El altında şirketi diğer kardeşe devreder. Yeni kardeş devreye girer mağdurları toplar bu fiyata bu daire olmaz ortada bir cenaze var şirket bunu kaldıramaz ben şahsi servetimi ortaya koyacam sizlerde fedakarlık yapın, ve biz hesap yaptık daire başı o günkü fiyat ekstra herkes 100000 tl verecek. Kabul etmeyenler verin paramızı deyince para yok ne zaman vereceksiniz oda belli değil artık bunların daireleri satılıyor. Mahkemeye gitseniz dahi önceden onun önlemini almışlar. Ya şirketin içini boşaltmışlar yada bankalara 4500trilyon mal ipotek verip 100 bin tl bırakıp icradan o malların satılmasını engelliyorlar. Çünkü ilk açacaklı banka. Bir başka önlem ilk sıraya kendi yakınlarına bilerek borçlanıp sıraya koydukları söyleniyor. İstediği fiyatı verenlerin Tapularını veriyorlar ama mağduriyet bitmiyor. Belli bir süre sonra bu kardeşte kendi muhasebesini yapan ÖMER D. Muhasebesini yaptığı başka bir firmaya eksra ücret vermeyenlerin dairelerini bu kardeş firmaya kalan işleri bitirmesi karşılığında veriyor. Bu sefer bu firma yöneticileri devreye giriyor tapusu olmayanları inşaata sokmuyor . Tapusu olanları bu sefer bunlar çağırıyor artık burayı biz devraldık bir ay içinde bitireceğiz ama kalan işleri bitirmemiz için ekstra 50 bin tl vereceksiniz. Biz kendi imkânlarımızla yapmak istiyoruz diyenleri inşaata sokamayız elektirik bizim şantiyede sorumluluk bizde müsaade edemeyiz. Bizin daire kalsın diyenlere de bir ay içinde bitmese biz oturma ruhsatı alacağız bitirmeyenlerin dairelerini karar alıp satacağız. Mağdurlar mecbur veriyor. Tam bir deli Domrul düzeni bunlar benim yaşadığım şahit olduğum olaylar. Bu olaylar Alaca İnşaatın yaptığı Bostanbaşı 3. Etbında yaşandı. Burada dairesi başkasına satılanda var. Alaca inşaata anlaştığı fiyata ekstra 100 bin tl verip tapusunu alıp sonra başka firmaya verilmesinden dolayı adı geçen Günerler İnşaata Tapu aldıktan sonra ekstra 50 bin tl veren mağdurlar mevcuttur.

ALACA İNŞAATIN MAĞDURİYET ÇEŞİTLERİ 21 Haziran 2021 22:20

4. Dördüncü Alaca inşaat mağdurları ödemelerine devam edip her şeyden habersiz olanlar bunların daireleri başkalarına satılmıştır. Farkına varınca ne paralarını alabiliyorlar nede mevcutta evleri var.

ALACA İNŞAATIN MAĞDURİYET ÇEŞİTLERİ 21 Haziran 2021 22:20

3. Üçüncü Alaca İnşaat mağdurları yine Aşağı çöşnükte bir bloğun kaba inşaatını bitirip yıllarla öyle bırakmaları. Mağdurlar baktı olmuyor tüm ödeme ve tapularını almalarına karşı bitmedi. Mağdurlar kendi aralarında toplanıp 150 bin civarı ücretle kendi imkanlarıyla yaptılar.

ALACA İNŞAATIN MAĞDURİYET ÇEŞİTLERİ 21 Haziran 2021 22:19

Alaca İnşaat bir projeye başlayacağı zaman önce o arsaya Alaca İnşaat tabelası götürüp asar. Ama vatandaş Malatya da yapılan tüm inşaatları Alacaca İnşaat yapıyor. Zannediyor. İlk yıllarda güven verip Daire teslim ettiği için malatyada bir itibarı ve güvenleri vardı. 2015 Yılından sonra Alaca İnşat tabelası asıp Bir kardeşin sorumluluğunda işe başlayıp satabildiği kadar konut satıyor .Sözler veriyor. Sonra bu kardeş firmanın farklı bir semtteki inşaatına sorumlu olarak gidiyor. Diğer kardeş geliyor bu şekilde sürekli şirket ortakların payı ve sorumlu müdür ve yetkili değiştirilerek insanlar mağdur ediliyor. Son yıllarda mağdur sayısı çoğalınca farklı semtlerden ziyade firmanın İzmir ve İstanbul etapları Arasında kardeşler yer değiştirdi. Oradaki kardeş buraya geldi. Buradaki sorumlu kardeş sorumlu olarak İzmir veya İstanbul gitti. Vatandaş Bu oyunu bilmiyor. Uyanınca yakasını kaptırmıştır çırpındıkça çırpınıyor. Yedi yıldır mağduriyeti böyle oluşuyor. Bu saatten sonra ekstra ücrette istiyorlar, daire sinide satıyorlar, istediklerini kabul ettiriyorlar. Çünkü hazırladıkları sözleşme vatandaşın mağduriyetine zemin hazırlıyor ayrılmak isteyen mağdurların parasını üç yıl sonra belirsiz dört taksitle vereceklerini söylüyorlar. Mahkemeye gidecekleri hiç umursamıyorlar kendince önlem aldıkları için kazansan dahi paranı tahsil edemiyorsun. Bu zulümleri böyle hep devam etti. Taki dolandırıcılık davasında şikâyetçilerin şikâyetçi olmaları ve savcının dava açıp iki kardeşin tutuklanmasına kadar. Malatya basını sesimizi duyurdu. Allah zalimin zülmünü yanına bırakmasın.

Alaca Mağdurları 21 Haziran 2021 01:47

Teşekkür ederim sesimiz olduğunuz için 7 yıllırdır duyuyaramadık sesimizi bu insanlar ancak kendilerini açındırıp saf saf hep ödeme yaptım yarım kilo altın 80 bin TL ye kadar nakit para ödedim tapu zamanında ortadan kayboldular. Biz sizi arayacağız dediler meğer evimi malzemeciye satmışlar.

Alaca inşaat beş şirket ortağı 20 Haziran 2021 23:01

Alaca inşaat kurulurken Beş kardeş Ortak kuruyor şirketi. Sonradan peyder per üç kardeş ayrılıyor. Bu beş kardeş kimler acaba şirket veya o dönem şirketin avukatı topluma bu beş kardeşi isimleri ile birlikte açıklamalıdır. Toplumun bunu bilmeye hakkı var

Alaca mağduru 20 Haziran 2021 20:06

Mağduriyetinizi dile getirip bizlere destek olduğunuz için çok teşekkür ederim 5 yıldır ne dairemiz teslim edildi ne paramız ödendi

Bu işin siyaset neresinde?? 20 Haziran 2021 12:43

Öncelikle cesur kalemi özden dolayı tebrik ederim.Rasit ALACA bir açıklama yapıp sizi ve savcıyı suçlamış güya savcı mağdurların ifadesini almamış bir yıldır savcı 80den fazla mağdurun ifadesini aldı.Ayrica evet suç henüz mahkeme tarafından tescillendi ama bu işin insanı ve ahlaki açıdan adı dolandırıcılıktir.Bir dairenin 2-3 kişiye satılmasınin adı nedir Raşit bey?ayrıca bostanbasinda alaca inşaatın muhasebecisi in yakın arkadaşı olan gunerler inşaata devredilmesi olayı araştırılmalı arsa sahibinin bu olaydaki sorumlulukları araştırılmalı ikinci üçüncü şahıslara tapular verilirken arsa sahibi betoncular neden insanların hakkını yedi sorulmalı sorulacak ve temizlenecek çok şey var.Simdi bunun siyasetle partiyle ne alakası var insanların emeği yarını çalınmış soruyorum siyaset neresinde??

Elit yaşam6 alaca inşaat mağduru 19 Haziran 2021 23:07

Allah Mahir beyden binlerce defa razı olsun. İnşaalllah yüce rabbim hakkımızı almamıza yardım eder.

BülentK. 19 Haziran 2021 23:05

Evimi sattım alaca inşaattan daire alabilmek için . Ama maalesef dairem başkasına satılmış. Babada aynı daireyi sözleşme yapmış başkasınada benden önce aynı daireyi sözleşme yapmış fakat o kişi tapusunu aldığı halde aynı daireyi bana nasıl sözleşme yapıp satıyor anlamış değilim. Adalet yerini bulacaktır. Türk adaletine inanıyorum

DilekK. 19 Haziran 2021 23:02

Annem bunlar yüzünden hasta oldu tüm birikimleri gitti. 7 yıldır dairesini alacağı günü beklerken alaca inşaat firması yetkililerine bir türlü ulaşamadık. Tele cvp vermediler . İnşallah adalet yerini bulacaktır

Alaca inşaat 44 19 Haziran 2021 21:55

Faruk Alacadan bostanbaşı 3. Etaptan 3+1 daire icin sözleşme yaptim ve zamanında tüm odemelrimi yaptim son taksit tapuyu almak için uğrayıp vermeyi düşündüm ki beni oyalayıp dairemi başkasına satmayı planlarken dava açtım 6 yıl olacak ve 3 yıldır davam sürüyor sesimizi sizin sayenizden duyurabildik gerçekten çok sağolun kapısını çaldığımız siyasilerimiz bizi önemsemediler yüce Allah ve sonra Türk Adaletine güveniyoruz

Sesimizi yetkililer duysun !!!! 19 Haziran 2021 21:48

2016 yılindan beri alaca inşaat bostanbaşı 3. Etap mağduruyum maddi manevi zor durumdayız artik adalet bizden yana olsun inşallah sesimizi duyuran siz kayısı haber ve köşe yazarı Mahir beye çok teşekkür ederim

Sesimizi yetkililer duysun !!!! 19 Haziran 2021 21:46

2016 yılindan beri alaca inşaat bostanbaşı 3. Etap mağduruyum maddi manevi zor durumdayız artik adalet bizden yana olsun inşallah sesimizi duyuran siz kayısı haber ve köşe yazarı Mahir beye çok teşekkür ederim

Elit Yaşam 3. etap 19 Haziran 2021 21:26

Mağduriyetimizi dile getirdiğiniz için teşekkür ederiz. İnşaat 4 yıldır yapılmadı paramızı iade etmiyorlar

Neredesiniz nedir bu sessizlik?? 19 Haziran 2021 01:22

Mahir beyin ağzına sağlık çok ama çok güzel özetlemiş konuyu butür insanların cezasını hem hukuken hemde ilahi olarak çekeceklerini düşünüyorum.Ama böylesine önemli bir konunun Halkın temsilcisi olarak meydanlarda dolaşan ve her seçim zamanı açılışları kaçırmayan vekiller veya siyasi yapılar nerede neden Malatya'nın sorunu olan bu dolandırıcılık vakasına sezsiz?Malatya'nın tek cesur kalemi Mahir Temur kardesimizmi(görünen öyleymiş helal olsun)yani STK'lar nerede Türk eğitim sen daireleri sıkıntılı bir şekilde teslim edildi onlar neden sezsiz yani soru soru soru bakalım Adalet nasıl tecelli edecek göreceğiz.

Elit yaşam mağduru 18 Haziran 2021 19:05

Bizler çosnukte Elit yaşam etabında ev aldık. Tüm ödemenizi yapıp Tapumuzu aldık. Ama yine mağdur oldun. Hergun biri geliyor burayı bizede sattılar diye Tapu elimizde olduğu için diğerleri mağdur oldu. Bizde evi yarım bırakıp gittikleri için 150000tl ücret verip iç işlerini yapip ancak oturabildik. Bizi mağdur ettiler Allah indan bulsunlar inşallah

Uğur 18 Haziran 2021 14:21

O kadar insan mağdur ettiniz. Allah da sizi mağdur etsin..

Muzaffer 18 Haziran 2021 14:16

Babalarida bunların yaptıklarına rıza gostermedi demekki adam kafasına sıkmıştı bir ay önce Alllahin adaleti şaşmaz daha neler yaşayacaklar bekleyip göreceğiz.

Kasap hanımefendiye cevap 18 Haziran 2021 13:56

Mahir hocam çok teşekkür ederim mağdurların sesi olduğunuz için... Çok güzel özetlemişsiniz hatta eksik bile kalmış yazdıklarınız... Avukatın bahsettiği sayı bilinen mağdurlar... Adalet er yada geç tecelli edecektir... Ben sabırla bekliyorum hakkımızı alacağız inşallah mağdurlar olarak

ALACA MAĞDUR 18 Haziran 2021 13:27

Dairem için hala para ödemeye devam ederken meğer dairem önce başkasına satılmış. Saf saf ödeme yapmaya devam ediyordum 2015 ten beri evimin hayalini kuruyordum. . Beni gibi çok mağdur var. İnşallah adalet yerini bulacaktır Mahir beyin kaleminden cikanlarda inşallah yerini bulacaktır...

Way way way 18 Haziran 2021 12:13

Okuyunca çok şaşırdım bu devirde de aynen mahir kardeşin dediği gibi 90lari yaşatmislar ve ellerini kollarını sallayarak gezmisler hatt biri bir siyasi partiye başkan olmuş????inşallah adalet yerini bulur ama geç gelen adalet adalet değildir insanların hayallerini umutlarını geleceklerini çalmışlar yazık ve şuana kadar gündem olmamalarına tuhaf.Bukadar insanı dolandırmak kandırmak ucbes kişi ile değildir bence altından bir şebeke çıkacak ve caycisindan müdürüne herkesi kapsayan bir tutuklamalar başlıyacak.İzleyip görelim.Ama olan yine gariban halka olacak gibi inşallah yanilirim!!!

Siyasi partiler sahip cikmaliiiii!!!! 18 Haziran 2021 12:08

Malatya'nın adı boylebir dolandırıcılık olayı ile anılacak halk perişan edilecek ve bölge ve ülke siyasetinde etkili bir konuma sahip Malatya'nın birtane milletvekili bu konu hakkında konuşmayacak!!!bukadarmi sahipsiz bir il oldu Malatya.Yazik hem insanların emeğine hemde bukadar Cabaya yazık.Üstad mahir beyin yüreğine sağlık yarısını bırakın yarısını çeyreğini milletin vekilleri den bekliyoruz.Halka mazluma sahip çıkın ki sandikda bu halkda size sahip çıksın!!!!

Tek şirket değil arsa sahipleride araştırılmalı!!! 18 Haziran 2021 11:57

Operasyonu duyduğumuzda çok sevindik 6yildir verilen mücadelede nihayet bir aslan yürekli savcı sesimizi duydu fakat nöbetçi mahkeme enaz şirket sahipleri kadar suçlu muhasebecileri ve paravan şirket sahibi olanları kayni ve paralarini akladigi şirket ortağını serbest bırakmış umarım herkes cezasını çeker çünkü gariban halk yıllarca çok çekti.Arsa sahipleri olayı bile bile bunlarla işbirliği içinde ya tapuları 3.sahislara verdi yada mağdur insanların yapılarına el koyup birnevi hırsızlığa ortaklık eti.Nasilki adalet yerini bulacak da kıymetli yazarımız Mahir beyin kaleminden cikanlarda inşallah yerini bulacaktır.Malatyanin 7millet vekili var bu konuya inşallah duyarsız kalmazlar..

İbrahim halil Karakeçi 18 Haziran 2021 10:16

Kaleminize sağlık. Geciken adalet, adalet değildir.

Elif 18 Haziran 2021 10:13

Mahir Temur beyin konumuzu ele aldığı İçin Allah razı olsun. Dolandırıldık resmen . Dairem için hala para ödemeye devam ederken meğer dairem 1 tül önce başkasına satılmış. Saf saf ödeme yapmaya devam ediyordum 2014 ten beri evimin hayalini kuruyordum. Maalesef yaşım62 . Beni gibi çok mağdur var. İnşallah adalet yerini bulacaktır

İlknur 18 Haziran 2021 10:07

Tek derdimiz hakkımızı almak bu inşaat firmasından.annem iki katlı evini sattı bunlardan bi daire alabilmek için ama maalesef hep oyalandık hep oyalamalarına rağmen herseferinde saf gibi sözlerine inandık yok bayramdan sonra yok Ramazan’dan sonra yok arsayı satcaz paranızı öderiz gibisinden tam 3 yol böyle oyalandık.Allah Mahir Temur dan razı olsun. Allah sayın değerli Savcı lardan devletimizden razı olsun. Tutuklanmaları belki onları icraata geçirir. Derdimiz hakkımızı almak . İnşallah mağdurların mağduriyeti giderilir

ALACA MAĞDURLARI DUYUN 18 Haziran 2021 09:59

Alacalar selam verdiklerini dahi mağdur etmişlerdir. Her şeyleri yalan mahkemeye gidiyorsun haklı çıkınca alacağını talsin edemiyesin diye şirketin içini boşaltmışlar. Birinci alacaklı bankalar 4500000 tl malları bankaya ipotek edip kredi çekmişler 100-200 tl bırakıp ödemeyi bilerek bitirmiyorlar banka ipoteği kaldırmasın malları satılmaya. Ayrıca mağdurlar erkendenicrada sıraya girmesin diye yakın çevresine borçlanıp onlar gidip icrada sıraya giriyor. gerçek mağdurlar icrada arkasırada eli kolu bağlı bekliyor.

Fatih 18 Haziran 2021 09:57

Öncelikle mahir beyi tebrik etmek istiyorum olayı çok güzel bir şekilde özetlemiş ve anlatmış. Açıklamalarda gizlilik kararını bozacak en ufak bir yanlışlık yok. Mağdurlar kanunlara, hırsızlar Kanunlardaki açıklıklara sarılarak kendilerini kurtarmaya çalışırlar. Allah haklının yanındadır, adalet en kısa zamanda tecelli edecektir inşallah

Ahmet 18 Haziran 2021 09:51

Bu kardeşime çok teşekkür ederim böyle doğru yazıları gündeme getirdiği

Hacı bayram gür 18 Haziran 2021 09:46

İsmi zikredilen avukat beni şirkete çağırdı kardeşi nevzat,ta yanındaydı diğer ortaklarımız burda değil diğer ortaklarım ile görüşeyim senin paranı ödeyeceğiz demişti yanılmıyordam 2017 sonlarıydı. Bir süre sonra aradım cevap vermedi. Bende kendisine mesaj attım. Hala o mesaj bende duruyor

Hekimhan 18 Haziran 2021 09:45

Günümüz en çok dürüst olması gereken kurumların başında gazeteciler gelmektedir mahir bey hakikatli bir insan tsk ederim kendisine ne yapmalıydı bu duruma sessiz mi kalmalıydı o kadar insan mağdur olmuş hakları yenmiş bunu yapanlar hesap vermeyecek mi burda karşı görüşte yazı yazan ... kişi yada kişiler nasıl bu haksızlığa karşı çıkmazlar benim güzel ülkemi cirkinlestiren insanlardan sonuna kadar hakkımızı alana kadar davacıyız bu dünyada da hak dünyada da davacıyım bu hesap hukuk çerçevesinde sorulacak bunun için her türlü demokratik yol kullanılacak her türlü hukuki yol kullanılacak yazıklar olsun bu insanları elestirmek yerine onları hala masum göstermeye çalışanlara hak hukuk gibi kavramların ne anlama geldiğini bilmeyen insanalr herşeyi yapar ben bu mücadelede emeği geçen herkesi kutluyorum saygilarimi arzediyorum mahir bey işiniz gücünüz rast gelsin helal olsun dilerim daha guzel yerlerde görürüz sizleri ve sizin gibi kaliteli yazarları gazetecileri

Mağdur 18 Haziran 2021 09:43

Kaleminize saglik Mahir bey az bile yazmişsınız 2016 100.000 TL peşinat verdim bostanbaşi 4 etap temeli bile atılmadı O zaman euro 3 TL idi 30 bin euro verdim Şimdiki parayla 300,000 TL yapıyor

Geleceğimi çaldılar!!! 18 Haziran 2021 09:42

Benim tek hayalim tek birikimi bu dolandırıcılara kaptırdım yıllardır umutlarımı yarinlarimi çaldılar Allah'ın ve devletimizin adaletine güveniyorum İnşallah bizlere yasattiklari sıkıntıları fazlasıyla çekerler artık paramida istemiyorum zehir olsun onlara onlarda hapiste curusunler çocukları torunları dolandırıcı lakabıyla anilsinlar sizede teşekkür ederim malatyadaki tek yürekli objektif kalem sizmissiniz.????????????????

Mağdur 18 Haziran 2021 09:36

Mahir bey ,yaşanan bu elim hadiseyi harika bir şekilde yorumlamış.Maalesef bu tarz olumsuz hadiseler son bulmuyor.Yillarca tüm birikimini verip ev sahibi olmak isteyen fakir insanlar hep zarar görüyor.Mahir bey sesimiz olduğunuz için sizi yürekten kutlarım.Allah adildir.Adaleti işleyecek inş......

HACİ BAYRAM GÜR 18 Haziran 2021 09:36

Bende mağdurlarfan biriyim onlar bir hesap içine girmişler ama ADALET ŞAŞMAZ ÖZELLİKLEDE. ALLAH,IN ADALETİ HİÇ ŞAŞMAZ.

Muhasebeciler ve dayıları neden serbest? 18 Haziran 2021 04:15

Öncelikle sıcak gündeme dair yazınız için sizi kutlarım çok ama çok güzel bir yazı olmuş eksiği olmuş fazlası olmamış...Bu firmanın muhasebeciligini yapan ve herturlu kılıfa uyduran kendi aile dostunu kandırıp çocuklarına evine haram lokmalar sokan kişi serbest bırakılmış neden?adalet firma sahipleri için tecelli edecek elbette ama bunların paravanligini ve hertürlu işlerini yapanlarda cezalandırılmalı araştırma derinlesirse karşılıklı olarak dolandiciligin gerçekleştiği bölgelerden biri olan bostanbaşindaki inşaatın eldegismesinde arsa sahipleri ve bu muhasebeci in yakın arkadaşının olduğu anlaşılacaktır.Göz altına alınıp serbest bırakılan Abdullah alacanin kayni aynı zamanda paravan şirket ve muhasebeci in is ortagi olan kaybın malvarliklari araştırılmalı bu değirmenin suyunun dolandırılan insanlardan geldiği anlaşılacaktır.Ayrica şirketin sürekli el değişmesinde yardımcı olan çalışanlarında bu adaletten nasibini alması lazım kimsenin yaptığı yanına kar kalmamali.Magdur insanlar çoğu parasından zaten vazgeçmiş çünkü 4-5yil önce 150-200tlye alınan daireler şuanda 500-600olmus paraları pul olmuş zaten ama yapılan yanlışın cezasını bunların çekmesi için her plartfomda ayakta durmaya çalışılacaktır. Mahir bey gibi cesur ve keskin kalemlere teşekkür ederim inşallah Adalet yerini bulacaktır...

Hanimiş kasabimmmm 18 Haziran 2021 02:06

Bastiraaa bastiraaaaa ismi zikredilen diye sormuşsun ya kasapppcimm ben sana cevap vereyim o ismi zikredilen şahıs 2019yilina kadar şirkette hissedar ayrıca magdurlarda ortada Mahir kardeşim söz hakkı tanımış buyursun açıklama yapsın senin gibi maşalara gerek kalmadan dimi ama.Canim ksabim benim hanimisss kasabın cici kasabimm...Neyse sayın mahir bey sizi kutlarım adalete ve sizin gibi objektif ve tarafsız kardeşlerimize güveniyoruz Mutlaka adalet yerini bulacaktır.

Sadece malatyami? 18 Haziran 2021 01:35

Öncelikle bir Malatyalı olarak boylebir haberle gündeme gelmek incitti beni ama toplumun ve mağdurların söylediklerini dinledikten sonra yüreğini ortaya koyup objektif bir haber anlayışıyla bu yazıyı yazan kardeşimi tebrik etmek istedim.Yil olmuş2021 ve hala tosuncuk gibi vakalar son bulmuyor malesef.Acaba bu hukuk sisteminin boşluğunu yoksa dolandırıcılığı meslek edinmiş Kerim ustaligimi bilemiyorum ama şu bir gerçek ki yazık.İnsanlarin emeklerinin çalınması hele hele şu zor günlerde bir liranın bile önemli olduğu zamanda.Allah mağdurların yardımcısı olsun.Duyduguma göre bu firma İzmir ve Ankara'da da sıkıntılarla dolu bir firma imiş.İnsallah mağdurların mağduriyeti giderilir ve adalet yerini bulur.Yok bunlarinda çaldıkları yanlarına kar kalacaksa bu güzelim ülkeye yazık.Birde kasap diye biri yorum yazmış sorular sormuş yayın yasağı falan demiş araştırmadan bahsetmiş ben haberci olmama rağmen İzmir'de de bu firmanın ikili satışları olduğunu öğrendim simdii amacıniz mağdurları veya mağdurların sorununu dile getiren yürekli gazetecilerimi susturmak yoksa apaçık bir evi iki üç kişiye satan firmayimi aklamaya çalışmak?Yazıkki alenen ortada yapılan bir yanlışı savunacak yorum yapabilecek kadar vicdansız haramı-helali bilmeyenlerle çocuklarına haram lokma yediren insanlarla sehirdeyim.Tebrik ederim Mahir bey yazınızda dolayi.İnsallah adalet yerini bulur.

Mağdurlar 18 Haziran 2021 00:05

Annem bu insanlar yüzünden kanser hastası oldu . Çok şükür şimdi iyi . Dilerim ki mühebbet hapiste yatarlar.Tesekkür ediyoruz sesimiz olduğunuz için

Hayaller!!!hırsızlar!!! 17 Haziran 2021 23:33

Yıllarca çalışıp kit kanaat geçinip sicakbir yuva sahibi olmak istersin sonra bir şebeke çıkar herşeyimi altüst eder ama Adaleti kılıcı ve yazarların kalemi karşısında çaresiz kalırsın kasap kardeşimizin çaresizliği de böyle bişey olsa gerek.Mahir bey sizi tebrik ediyorum mağdurların sesine kulak verip karşı tarafa söz hakkı tanıyarak objektif ve dürüst haber yaptığınızı birkezdaha kanıtladıniz.Kasap ve böyle hayvancılıkla uğraşan insanlara cevabı yapılan yorumlar vermiş zaten.Gerci meslektaşımız olduğunu söylemiş ama zannetmiyorum hiçbir dürüst yazar hırsızlardan yana olmaz.Maddi olanı cesur yürekli savcı ve siz usta kalemler,manen mağdurların çektiklerini Allah elbette soracaktır.Sizi kutlarım????????????

Adalet tecelli edecek 17 Haziran 2021 22:55

Mahir beyi tebrik ediyorum tarafsız ve apaçık kaleminden dolayı saygıyla ayakta alkışlıyorum. Bu firma ve ailesi Malatya'da çok Ocak söndürdü inşallah şimdi kendi çocukları torunları bu kara lekeyle yaşayacak.kasap isimli satın alınmış insanlar ciksada mağdurlardan ziyade hırsızlardan yana utanmadan yazı yazsada adalet tecelli edecektir.Hem insanların yarınların calacaksiniz hemde piskinpiskin konuşacaksıniz.Birde dürüst insanlara dürüst yayından bahsedeceksiniz merak ediyorum KASAP kardeş kuyruk acinizmi varmı hırsızların ismine ve mağdurların sayısına takildiniz?Yoksa siz alacaklarda misiniz?yada karın tokluğuna ayak işlerini yaptırdıkları galericiler den misiniz?

Gerçek kasap 17 Haziran 2021 22:47

Fare kasabimisin nesin inan bana mahir beyin ismini zikrettiği avukat bile bile mağdurlarla alay etti soru fare kasabı ismi zikredilen avukat bu şirketin avukatlığını ve yöneticiliğini yapmışmi yapmamışmi ?

Adalet bekleyen 17 Haziran 2021 22:39

Kasap rumuzu kullanan şahıs yazarın yazdıklarına takılmış yok sayılar farklıymış evet sayılar çok farklı fakat sayı 150 veya 200,250,300............500......1000 olsa ne farkeder Alaca yetkililerin insanları mağdur etmediği anlamına mı gelir isterse sayı 1 kişi olsun sayının 0 ( sıfır) olmadığını görememek ne acı kul hakkı değilmi

Kasaba cevap 17 Haziran 2021 22:17

Sen satilikbi insanmisin yoksa sendeki hirsizsin sana niye battı isimlerin deşifre olması sende yoksa bu kadın pis işlerini yapan galericimisin yoksa kafecimi e dün basın açıklamasında da oradaymissinya orada konuşulanlara mahirberin yazdıkları arasında hiç fark yok madem bukadar zorrru na gitmiş dün orada konusaydinya erkek insanların paralarını alacaksınız bide pişkin pişkin utanmadan şöyle böyle diyeceksiniz adamlar sulalece dolandırıcılığa meyil etmiss ilkkez bir cesur savciii yapması gerekeni yapmıştır mahir bey gibi insanlarda yazması gerekenleri yazmisti

NK 17 Haziran 2021 22:13

Nihayet Malatyamizdada gerçekleri gören anlayan ve kalemleriyle yanlışa yanlış diyen tarafının sadece doğrudan yana olduğunu görmeyi çok beklediğimiz basın mensupları başımızın tacısınız herşey için çok sağolun.

Magdur 17 Haziran 2021 22:13

Kasab bey Türk Eğitim sen sendikasının dört yıl vadeli üyelerine Alaca inşaat tarafından yaptırdığı evlere ev sahipleri taşınınca sözleşmeden olmamasına rağmen peşin hepsini istedi verenlerin Tapusunu teslim etti. Vermeyenler in tapusunu kasada bekletip vermedi. Üyeler ödemelerini bitirip tapu isteyince uyaladilar. Bu sürede başkalarına ait tapuları alıp bankalarda kredi çektiler.cektigi kredi yi odemediler. Banka evleri icradan sağlığa çıkarınca mağdurlar alacanin burcunu ödeyip dairelerini satılmakta kurtardılar. Bunlar mağdur sayılmıyor sesi çıkmıyor

Alaca inşaat magduru 17 Haziran 2021 22:05

Kasap rumuzlu yazan her kimse bu kadar mağdurun farkında degil kimse iftira atmıyor her şey kanıtlı ve davamızda da cok haklıyız Mahir beyin yazdiklari sonuna kadar dogru Allah kendilerinden razı olsun inşallah Adalet tecelli edecek

Kahraman 17 Haziran 2021 22:04

Mahir bey tsk ederim gerçekten çok acı içler acısı bu kadar insani mağdur edeceksin ve hiç bisey olmamış gibi gezeceksin bu kadar yetimin hakkını yiyeceksin hiç utanmayacaksın bu kadar emekçinin emeğini çalacaksın gözlerini kapatacaksın inş allah bu işin sorumluları bunun bedelini öder emeği geçen herkese saygilarimi sunuyorum

Alaca mağduru 17 Haziran 2021 21:56

Değerli Mahir Temur kaleminize saglik biz magduralarin durumunu o kadar güzel özetlemişsinizki yüreğinize saglik kaleminiz her daim doğruları yazmayı nasip etsin 6 yıldır maddi manevi cok yıprandık emin olun sayı daha fazla inşallah biz Türk Adaletine güveniyoruz haksızlığa uğrayan herkes hakkını alsin hic bir suç cezasız kalmasın saygılar size

Alaca mağduru 17 Haziran 2021 21:54

Değerli Mahir Temur kaleminize saglik biz magduralarin durumunu o kadar güzel özetlemişsinizki yüreğinize saglik kaleminiz her daim doğruları yazmayı nasip etsin 6 yıldır maddi manevi cok yıprandık emin olun sayı daha fazla inşallah biz Türk Adaletine güveniyoruz haksızlığa uğrayan herkes hakkını alsin hic bir suç cezasız kalmasın saygılar size

Alacazede 17 Haziran 2021 21:44

Sevgili kasap rumuzlu arkadaş. Yazarın anlattigi biraki fazlayi eksik bile söylemiş.magdurlarin sayısı 200 sende fazla. Bahsi geçen 75 sayısı dairesini birden fazla kişiye satılan . Hala savcılığa gitmeyen çok kişi var. Bunun dışında evi yarım bırakılan 100 kişi. Alacaklı hacizden 120 kişi vs. Siz olaya yabancısı iz heralde Yazar arkadaşa teşekkürler ilgisinden doolayi

Mağdur 17 Haziran 2021 21:37

Çok teşekkür ederiz mahir bey .

Mağdur 17 Haziran 2021 21:31

Tebrikler. Yine büyük bir haksızlığı yazmış, mağdurlardan yana olmuşsunuz kaleminize sağlık elleriniz dert görmesin mahir bey .

Fethi 17 Haziran 2021 21:26

Basın açıklaması na imkan bulup gelenlerdir. 1. Mağdurlar para verip ne parasını nede tapusunu alan mağdurları. 2. Mağdur Tapusunu alıp ona rahmen iki anlaştığı fiyata ekstra ücret veren mağdurlar 3. Mağdur daire karşılığı iş yapan işçi veya malzeme veren esnaf mağdurları. 4. Eğer mağdur sayısı bilinmek isteniyor da Malatya adliyesinde Alaca inşaat açılan dava sayısına ve ıcra dairesindeki Alaca inşaat firmasına icra kaldiranlarin sayısında ogrenilebilir

Kasap’a cevap 17 Haziran 2021 21:25

Kasap isimli kardeşim bir ALACA mağduru olarak yazıyorum. Mahir beyin yazdıklarının eksiği var fazlası yok. Bilip bilmeden yorum yapma!

Sema 17 Haziran 2021 21:22

Sonuna kadar doğruları kaleme almıs. Yazarımız, sayın kasap adıyla yazan kişiye cevaben, bir tane mağdur avukatı yok yazar isim vermek zprunda da değil gizlilik kararı ile ilgili gidin kanunu bir kez daha okuyun basına sansür anayasamızda yok. Ve gazetecilik mesleğine hakaret etmeyin, onlarca etap var sayısı net belirli olmayan bir çok mağdur var bizde süreç içinde gorduk.

Namık 17 Haziran 2021 20:48

Kralsın abi.. Bu dolandırıcıların yaptıkları yanlarına kalmamalı.. Beter olsunlar

Kasap 17 Haziran 2021 19:59

Şimdi sayın meslektaş orada bastıra bastıra isim kullanmışsın mağdurlarla görüştüm avukatlarıyla görüştüm demişsin. Peki sana birinci sorum 1. Dün mağdurların avukatı basın açıklaması yapıyor 100-150 kişi diyor peki sen hangi avukat ile görüştün ki sana 200 den fazla dedi bu avukat. Ya dünkü basın açıklaması yapan avukat yalan söylüyor yada sana bu yazıyı yazdıranlar. 2. Mağdurlar ve avukatları ile görüşüp bu haberi yaptığını söylüyorsun peki ismini bahsettiğin avukat ile hiç görüşüp sordun mu ? 3. Gizlilik kararı olan bir dosya ile alakalı ulusal medya isim kullanmaz iken sen nasıl isim kullanıyorsun? 4. Gazetecilik mesleği satılık bir meslek midir? Yoksa doğruların belgeleri ile ortaya konulduğu bir meslekmidir?

İyiki varsın 17 Haziran 2021 17:24

iyi ki varsın Mahir Temur sen yazda duymayanı Allah bilsin kendi mı bian onların yerine koydum Allah sabır versin umarım paralarını alırlar

Talat Selçuk 17 Haziran 2021 16:06

Mükemmel bir yazı, mağdurlardan biri olarak size çok teşekkür ederim.

Mağdur 17 Haziran 2021 16:01

Mahir bey kaç yıldır uğraşıyoruz. İnşallah hepsi cezasını bulur.Bizde paramızı geri alırız.

Fethi 17 Haziran 2021 15:08

Kaleminize sağlık mağduriyetimiz ancak bu kadar anlatılabilirdi. Çok Teşekkür ederim.

Ali 17 Haziran 2021 14:29

Çok teşekkür ederiz Mahir bey

Cenk Aslan 17 Haziran 2021 14:19

Tebrikler. Yine büyük bir haksızlığı yazmış, mağdurlardan yana olmuşsunuz. Gerçekten yazık. Sahipsiz malatya sahipsiz vatandaş. BU ŞİRKETTE YÖNETİMDE YER ALAN HER KES BU İŞİ BİLEREK YAPMIŞTIR.

Yazarın Diğer Yazıları