Mahir Temur

AK Parti'nin mi Tüfenkci'nin mi?

Mahir Temur

Malatya’da çoğu siyasetçilerimizin “sözde” müjdeli haberlerini genelde Kayısı Haber’de yayınlamıyoruz.

Bazen o kadar “komik” haberler görüyorum ki yazmamak için kendimi zor tutuyorum.

Mesela AK Parti Malatya milletvekili Bülent Tüfenkci…

İki gün önce görevine yeni başlayan Devlet Demiryolları Genel Müdürü Metin Akbaş’ı ziyaret etmiş.

Hepimizin aşina olduğu ve Malatya’da sıkça gördüğümüz bir “hayırlı olsun” ziyareti…

"Göreve yeni başlayan Devlet Demiryolları Genel Müdürümüz Sayın Metin Akbaş'a gerçekleştirdiğimiz hayırlı olsun ziyaretinde Narlı - Malatya Hızlandırılmış Tren Proje Etüt İhalesinin de müjdesini aldık” demiş Tüfenkci.

Bunu yanındakilere demiyor, tüm Malatya bu “sözde” müjdeyi öğrensin diye kamuoyu ile paylaşıyor.

Dün her tarafta Bülent Tüfenkci’nin bu müjdesi vardı.

Ne mutlu Malatya’ya!

Artık Narlı’ya kadar hızlı olmayan “hızlandırılmış” tren etüt projemiz varmış!

“Ne mutlu Malatya’ya” pozu ise şu:


Genel Müdür’den ihale müjdesi alan Tüfenkci, yüzünde hafif bir tebessümle sol kolunu koltuğa dayayıp “Gürdünüz mü? Nasıl müjdeyi kaptım” dercesine bir duruş içinde.

Müjde yarışında diğer vekilleri veya Öznur Çalık’ı (!) geçtiğini düşünen Bülent Tüfenkci sanki bu ihale ile ilgili büyük uğraşlar vermiş gibi bir poz vermiş.

“Yeni görevinizde başarılar dilerim. İnşallah muvaffak olursunuz. Malatya ile ilgili bir gelişme var mı?” sorusuna verilen ihale etüt haberini yeni alan Tüfenkci “hadi bunu müjdeleyelim Malatya’ya” demiştir muhtemelen!

Odadan çıkınca “İyi ki gelmişim yoksa bu müjdeyi öğrenemeyecektim” demiştir muhtemelen!

2022’ye sayılı günler kalmışken 4 saatlik yolun 3,5 saate indirilmesi müjdesi veren Sayın Tüfenkci’ye üç soru sormak istiyorum:

BİR: Devlet Demiryolları Genel Müdürü sizi görünce mi bu “hızlandırılmış etüt ihalesine” karar verdi yoksa siz mi yeni öğrendiniz?

İKİ: Yıl olmuş 2021… Hızlı tren hayalleri ile avutulan Malatya’nın bu son “hızlandırılmış tren” projesi 19 yıllık AK Parti’nin vizyonu mu? MKYK üyeliğini yaptığı ve AK Parti vekilinin bu müjdeyi ballandıra ballandıra anlatması Tüfenkci'nin mi yoksa partinin mi vizyonu?

ÜÇ: Görevine yeni başlayan MASKİ Genel Müdürü Memet Mert’i ziyaret ettiniz mi!

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 5
İsyan 07 Ekim 2021 00:38

O kadar personel perişan alın teri emekleri elinden alındı göz göre hakları yeniyor herkes susmuş adalet yerin dibine girmiş insanlik olmuş Allah bunların hesabını sizden soracak ama şimdi çalışanlar konuşacak herkes mahkemeye veriyor hak iş sendikası ise seyrediyor çünkü hakkını arıyorsun öyle bir devir olmuski hakkini ararsan hakksizsin Allah sizleri ıslah etisn ak partililer, ben bundan sonra ak partli değilim ,,,

Ahmet 06 Ekim 2021 21:20

Bakanlık yapmış bir insan olup da profili bu kadar düşük bir siyasetçi hatırlamıyoruz. Malatya’ya kattığı proje ve başlıklar nedir diye sorsanız bölge müdürlüğü dışında bence cevap veremez. Sadece esnaf ve köy ziyaretiyle geçirilen günlerin Malatya’ya ne faydası var sayın bakan?Bütün siyasetçilerden samimiyet bekliyoruz.Artık son döneminiz de bari böyle Olun.

Mirro 06 Ekim 2021 16:11

Hızlı tren kapalı çarşının önünde kalkiyormus ama üye olursan göre biliyormussun yoksa okuz pokus puhaaaa

MEHMET 06 Ekim 2021 15:29

Bakın yine müjde vermiş vekilimiz maşallah.... Bülent TÜFEKÇİ : Malatya'mıza Eğitimde 2 müjde ! Büyükşehir Bld. Başkanımız Selahattin Gürkan ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer’den Malatya'mıza Bilim Sanat Merkezi yapılması ve M.Ali Aydınlar Anadolu Lisesi'nin fen lisesine dönüştürülmesi sözü aldık.

Mert 06 Ekim 2021 14:49

Keşke Bülent bey her göreve başlayanı ziyaret edip anında müjdeyi alsa Ayda Ortalama 10-15 Müjdeli haber Malatya’ya almış oluruz Tabi Yersen

Yazarın Diğer Yazıları