Mahir Temur

Ahmet Çakır: 'Bıraksan daha hayırlı olur'

Mahir Temur

Dün “Adil Gevrek istifa ediyor mu?” haberimizden sonra AK Parti Malatya milletvekili Ahmet Çakır beni aradı. 

Ahmet Çakır haricinde tüm vekillerin, belediye başkanlarının ve Malatya kamuoyunun Adil Gevrek’in istifa etmesini istediğini ama halen Ahmet Çakır’ın niye Adil Gevrek’i yanında durduğunu yazmıştım.
Ve şu soruyu sormuştuk haberimizde:

-16 milyon TL Yeni Malatyaspor Kulubü’ne bağışlayan Büyükşehir Belediye Başkanı, Yeşilyurt Belediye Başkanı ve Battalgazi Belediye Başkanı ile beraber Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Malatya kamuoyu ve Yeni Malatyaspor Divan Kurulu Adil Gevrek’in istifasını istiyorsa Ahmet Çakır halen Adil Gevrek’in kalmasını neden istiyor?

Ahmet Çakır açık bir şekilde Adil Gevrek’in yanında durmadığını söyledi. Divan Kurulu Başkanlığından ve üyeliğinden istifa etmesinin sebebinin bu söylediğiniz algının değişmesi için istifa ettiğini söyledi.

Şu anda olağanüstü bir kongreye gitme kararını siz de savunuyor musunuz, soruma şu cevabı verdi Çakır:

“Kanaatim şu: Kamuoyuna bakarak söylüyorum. Futbol camiasına bakarak söylüyorum. Malatya’nın önde gelen siyasetçi, idareci ve yöneticilere bakarak söylüyorum. Hepsinde bir değişim isteği var. Herkes görüyor. Adil Gevrek’in yarım dönemi haricinde başarılı görüyorum. Emeği geçmiştir. Ama bu saatten sonra Adil Gevrek’e bırak demem doğru olmaz”

Adil Gevrek ile görüştünüz mü, diye sorduğumda;

“Adil Gevrek’e dost olarak söyledim. Yıpranmaman gerekir. Şu havaya bakınca kendi adına da Yeni Malatyaspor adına da bıraksan daha hayırlı olur, dedim. Bu benim şahsi görüşüm. Takdir şahısların. Bir adaya nasıl aday olma diyemeyeceğimiz gibi burada da takdir Adil Gevrek’indir. Bize düşen de adaylara bakarak hangi adayın daha faydalı olduğunu fikir olarak söyleyebiliriz. Yönetimi, idaresi, kaynağını görerek bir fikir beyan edebiliriz. Bütün bunları söylerken tamamen dışarıda kalmak kaydıyla burada hem divan üyeliğini bıraktım hem de başkanlığı bıraktım.”

Bu oluşan algıdan mı bıraktınız, soruma ise şu cevabı verdi Ahmet Çakır:

“Bu Malatya’nın takımı olsun, belediyenin takımı olmasın diye inanılmaz derecede istememize rağmen belediyenin takımı algısını atamadık. Bu süreçte de divan başkanlığını da bırakmamın sebebi bu” 

Ama Adil Gevrek’i desteklediğiniz algısı var Malatya’da. Bu doğru değil, diyorsunuz galiba dediğimde…

“Aslında delegelerin bizim dönemimizde yazıldığı söyleniyor. Şimdi sorsanız 5 delege say, sayamam. Şu anda Yeni Malatyaspor’a kim başkan olursa onun yanında olacağız. Ve ona destek olacağız. Ama hiç kimseye de gel sen ol, olma dememiz bu saatten sonra olmaz. Ki öyle bir yetkimiz de yok. Şu anda Adil Gevrek bıraksa, başarılı bir başkan olarak bırakmış olur. Yıpranmadan bırakmış olur. İki şampiyonluk, UEFA ligine kalınması iyi başarılardır. En azından Malatya’ya güzel hizmetleri olmuş bir başkanın bu saatten sonra yıpranacağını düşünüyorum”

Bu saatten sonra Adil Gevrek’e bir desteğimin olmadığını söylüyorsunuz dediğimde…

Ahmet Çakır şunları söyledi:

“Yıllarca belediye takımı algısını yok etmek için bir çabamız varsa şu anda da sadece bir Malatyaspor taraftarı olarak bir desteğimiz olur. Bulunduğumuz konum gereği Malatyaspor’un ne zaman bizim desteğimize ihtiyacı varsa bir talep varsa burada bir destek olacağız. Onun haricinde bizim her hangi bir arkadaşımızın yanında durmamız veya olsun dememiz doğru değil. Ben çünkü Divan Başkanı değilim divan üyesi dahi değilim. Takıma yön veren yönetimi belli eden algısından dolayı bu süreçte istifa ettik. Ama bu saatten sonra şekil almada, yön vermede öncülük etmemiz ve açıktan fikir dahi beyan etmemizin gerçekten doğru bulmuyorum. Bize bir görev düşüyorsa, bu kaynak noktasında olur başka noktalarda olur her zaman orda olacağımızı ifade ediyoruz ama her hangi bir arkadaşımızın olmaması veya olması konusunda tavsiye niteliğinde konuşmamızın doğru olduğunu düşünmüyorum”

 

**

Ahmet Çakır ile yaklaşık 15 dakika telefonda konuştum. Genel hatlarıyla yukarıda yazdıklarımı söyledi.
Bu telefon konuşmasında aldığım izlenim şu:

Ahmet Çakır’ın siyasi hayatına baktığın zaman naif bir insan olduğunu görürsün.

Kırıcı veya çok sert açıklamalar yapmamıştır siyasi hayatı boyunca.

Başkan Gürkan ile atışmalarına dahi baktığında bunu görüyoruz.

Bu dipnottan sonra bence Ahmet Çakır da açık bir şekilde Adil Gevrek’in gitmesinden yana.

Ama üslendiği konum gereği yani Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olmadığı için açık bir şekilde fikrini deklare etmemiş.

Bir dost sohbetinde Adil Gevrek’e “bıraksan daha iyi olur” dahi demiş.

Ama ne yanında ne cephesinde durmak istemiyor çünkü kendisi üzerinde oluşan bir algı var.

O yüzden Divan’dan istifa etmiş.

Kısacası şunu net ifade edelim:

Malatya’da Veli Ağbaba haricinde Adil Gevrek kalsın diyen bir siyasetçi, “sonradan gurme basın” haricinde Adil Gevrek kalsın diyen bir gazeteci, birkaç taraftar haricinde Adil Gevrek kalsın diyen bir taraftar grubu Malatya’da yok.

İddia ediyorum, Adil Gevrek’i başkan olması için teklif eden Cemal Turgut dahi Adil Gevrek kalsın, demiyordur!

Başkan Gevrek, herhalde Hikmet Karaman’ın Adil Gevrek gitmelidir açıklaması yapmasını bekliyor!

NOT: CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba Yeni Malatyaspor ile ilgili açıklama yapmadığı için “Veli Ağbaba haricinde” dedim. Bi zahmet Malatyaspor ile ilgili açıklama yaparsa fikrini öğrenebiliriz. Zahmet olacak ama!

AHMET KÖSE

Salı günü Yeni Malatyaspor Başkanlığına adaylığını açıklayan Ahmet Köse basın toplantısı yapıyor.

Muhtemelen gitmeyeceğim “sonradan gurme basın” yüzünden.

Ama edindiğim bilgileri aktarayım şimdiden.

-Salı günü güçlü bir yönetimin açıklanacağı bekleniyor.

-Sürpriz bir teknik direktörün açıklanacağı bekleniyor.

-Yaklaşık 100 milyon değerinde sponsorlar da dâhil bir kaynağın açıklanacağı bekleniyor.

-Toplantının yemekli olmasını öğrenen “sonradan gurme basının” o toplantıda hazır ve nazır olması bekleniyor!

Mahir Temur'u Twitter'da takip et!

Yorumlar 1
osman 10 Ağustos 2020 11:50

ahmet çakır büyükşehir belediye başkanı olsaydı, malatyspor bu durumlara düşmezdi.

Yazarın Diğer Yazıları