Mahir Temur

Ağbaba: Mehmet Çınar buna da cevap versin

Mahir Temur

Dün Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile bir röportaj yaptım. 

Kafamdaki soruları sormaya çalıştım.

Hatta bugün Başkan Çınar ile yapmış olduğum röportajın değerlendirmesini yapacaktım.

Ama CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba bugün aradı beni.

Söyleyeceklerinin olduğunu söyledi.

Mehmet Çınar ile yapmış olduğunuz röportajı okuduğunu ve cevap vermek istediğini söyledi.

Başladı anlatmaya Veli Ağbaba…

“İnsan kaçakçılığı meselesi Mehmet Çınar’ın anlattığı gibi ise zavallı Mehmet Çınar’a, diyebilirim. Belediyeyi götürseler haberi olmayacak garibimin” diye başladı söze Veli Ağbaba.

Ağbaba devam etti.

“Bekir Karakuş dernek buldu diyor. Bekir Bey Ali Ayrancı’yı bana getirdi diyor. Sen Belediye Başkanısın, insan bakmaz mı? O listeye bakıp anlamamak mümkün değil. Bir tane Malatyalı yok. Projeye bakıyorsun, Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek isminde. Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek için Malatya’dan veya Yeşilyurt’tan insanlarımızı götürürsün” dedi Ağbaba.

Ortada tamamen bir şebeke var tamamen bir çete var diyen Ağbaba, “Allah Yeşilyurt Belediyesi’ne yardım etsin. Yeşilyurt Belediyesi nasıl yönetiliyor anlamak mümkün değil” dedi.

Ali Ayrancı ve Ersin Kilit’in para bağlantısına da değindi Ağbaba.

Şu şekilde devam etti…

“Burada bir para ilişkisi var. Almanya ayağında Ersin Kilit var. Bingöl ayağında Mehmet Çınar’ın tanıdığı Ali Ayrancı var.” deyince…

Yeşilyurt Belediyesi’nin bu para ayağında olduğunu mu söylüyorsunuz diye sordum.

Ağbaba, “Burada bir para ilişkisi var. Mehmet Çınar mı aldı, başka biri mi aldı bilemem. Ama kimse kimseyi bedava Almanya’ya götürmez. Akçakiraz Belediye Başkanı itiraf etti. Ben kamyon aldım dedi. Eğer sen bu ilişkiyi fark edemiyorsan zavallısın o zaman. Böyle bir organizasyondan haberim yok diyorsun. Olay aylarca önce olmasına rağmen 7 Nisan’da meclis üyelerimiz soru önergesi verince, elinizde belge-bilgi varsa konuşun, diyorsun. Doğru dürüst cevap dahi vermiyorsun. Cevap vermeyip CHP’li komisyon üye sayısını düşürüyorsun. Suçlu olmayan biri niye bunu yapsın?” dedi.

Ağbaba yeni bir iddia daha ortaya attı telefonda konuşurken.

Yeşilyurt Belediyesi’nin bu Almanya gezisinin bir kez değil iki kez olduğunu söyledi.

“Bu gündeme gelen insan kaçakçılığı olayı Eylül 2020 yılında yapıldı. 2020’nin şubat ayında da Yeşilyurt Belediyesi insan kaçakçılığı olayına alet oldu mu, olmadı mı? Sormak istiyorum Mehmet Çınar’a.” dedi Ağbaba.

Ayrıca Başkan Yardımcıları Bekir Karakuş ve Şahin Özer’in uçakla gidip geldiğini ve diğerlerinin otobüsle gittiğini ve hiç karşılaşmadıklarını geziden hemen sonra Mehmet Çınar’ın öğrenmesi sonrasında niye kuşkulanmadığını da belirtti Ağbaba.

“Bu kadar saflık olmaz. Saflıktan öte başka bir durum var burada” dedi.

Ağbaba, Mehmet Çınar’ın Yeşil Topsöğüt Konutları ile ilgili size açıkladıklarının da yanlış olduğunu söyledi. Burada da bir saptırma var dedi.

Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni hizmet binasını kim yapıyor, diye sorunca bana..

Yeşil Topsöğüt Konutları’nı yapan firmayla aynı dedim.

Devam etti Ağbaba…

“Bir kere Dura Yapı’nın ortağının ihale yasağı var. Bunu herkes bilsin. Dura Yapı açık ihale usulü ile değil davet usulü ile bu işleri aldı. Malatya’da müteahhit yok mu Mehmet Çınar? Malatya’da kıtlık mı var Kocaeli’den müteahhit ithal ediyorsun? Hem Yeşil Topsöğüt Konutlarını hem de Yeşilyurt Belediyesi’nin yeni binasını aynı firmaya veriyorsun. Burada bir kuşku yok mu? Niye aynı firmaya davet usulüyle iş veriyorsun Mehmet Çınar?”

Çınarlar Beton’un Dura Yapı’ya verdiği gaz beton olayına da değindi Ağbaba.

“Ben diyorum ki bir belediye başkanı kendi firmasından malzeme alması etik değildir. Hadi diyelim ki gaz betonda Malatya’da tek firma. Hazır betonda da mı tek firma? Belediye tesislerine hazır beton neden Çınarlardan alınıyor?"

Ve yeni iddialarına devam etti Ağbaba…

“Tecde’de Yeşilyurt Konakları hangi milletvekillerine satıldı? Hangi belediye meclis üyelerine sattılar hangi bürokratlara sattılar? Orada yaklaşık Yeşilyurt Belediyesi’nin 200 milyon zararı var. O villalar 375 bin lira ile 600 bin lira arası satıldı. Şu anda oranın değeri 2-2,5 milyon lira değerinde. Mehmet Çınar buna da bir cevap versin. Herhalde bundan haberi vardır” diye çok iddialı bir soru yöneltti Ağbaba.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın Veli Ağbaba ile ilgili önce kamuoyuna yaptığı açıklamaya ve sonrasında bendenize yaptığı söyleşide söylediklerine de cevap verdi Ağbaba.

“Ağbaba’nın satışı düştü demiş. Aile şirketimizin gaz beton sattığını dahi bilmiyordum. Eğer çok merak etmişse bırakalım satışı. Kimse gaz beton sattığımızı dahi bilmez. Kendisi biliyor bunu, ciddi bir konu değil bu” dedi Ağbaba.

Bizim bütün işimiz gücümüz Malatya’dadır. Ticaretimiz Malatya’da, mezarımız Malatya’da, köyümüz Malatya’da, her şeyimiz Malatya’dadır diye bu konu ile ilgili söze başlayan Ağbaba şu şekilde devam etti:

“Biz Malatya’yı aşkla seviyoruz. 1974’ten beri ticaretle uğraşıyoruz. 47 yıldan beri sağcıya da, solcuya da herkesle ticari ilişkimiz olmuştur. Malatya’da kimse dürüstlüğümüzle ilgili laf söylemez. Siyasi görüşümüz ile ilgili laf söyleyebilirler ama dürüstlüğümüz ile ilgili Allah’ın bir kulu laf söyleyemez. Ağabeyimin Tekirdağ’da sadece bir arazi alışı var. Sanki milyonluk bir araziymiş gibi bu konuyu gündeme getirmeyi anlamadım. Tekirdağ’da arsa almak suç mu? Benim bütün yaşamım Malatya’dadır. Vekilliğimiz bitince de gelip döneceğim yer Malatya’dır” dedi.

Başkan Çınar, yaptığım röportajda Ağbaba’nın otelini gündeme getirmişti. Bu konu ile ilgili çok sert konuştu Ağbaba…

“Kaçak otelin hesabını verecekmişim. Sen bunu söylerken hiç utanmadın mı? Bir belediye başkanı olarak yüzün kızarmıyor mu? Önce o otelin yüz katı olan Çakır Tepe’deki Ahmet Çakır’a soracaksın. Benim ismimden dolayı AK Parti’nin Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyesi’nin kindarlığından dolayı 10 yıldan beri yatıyor. Malatya Belediyesi’nin bir tezgahı sonucu bu şekilde. 80 tane inşaat var ama tek duran inşaat Veli Ağbaba’nın inşaatı. Burada Hacı Uğur Polat’ın da parmağı var, Ahmet Çakır’ın da parmağı var. Yeşilyurt Belediyesi’ni 10 yıldır yönetenlerin de parmağı var. Benim ki yolsuzluk mu?” diye söyleyince…

Siz o otelin kaçak olduğunu düşünmüyor musunuz, diye sorunca…

“Anlatayım. 10 yıldır orasının çürümesi için uğraşıyorlar. Kaçaksa Mehmet Çınar gel yık. Belediye Başkanısın, kaçaksa gel yık. Mahir Bey 80 tane bu şekilde dosya var. Tek durdurulan inşaat burası. Niye? Çünkü Veli Ağbaba CHP’li… Fahri Kayahan’da ruhsat almayan onlarca inşaat var. Ne oldu? Çalışmayan ruhsat almayan bir tane inşaat var mı? Artı bu otelin yarısı Almanya’da yaşayan bir akrabamın. Bunu dahi kimseye söyleyemiyoruz. Ortada bir yolsuzluk yok. Ben olay ortaya çıktığı zaman belediye başkanlarına çağrı yaptım. Gelin kimin kaçağı varsa yıkalım, dedim. 10 yıldan beri süründürüyorlar” dedi.

Son olarak Ağbaba, “Benim kimsenin ailesiyle bir problemim yok. O da benim ailemi tanıyor ben de onun ailesini tanıyorum. Ama bir belediye başkanıysan attığın imzanın sorumluluğunu taşıyacaksın. Ben bunları söylüyorum.” dedi son olarak Veli Ağbaba.

***

Noktasına dokunmadan Veli Ağbaba’nın cevap hakkını vermeye çalıştım.

Yaklaşık 20 dakika telefonda konuştuk ve bu 20 dakikada 3-4 manşet verdi.

Mehmet Çınar ile ilgili ciddi iddialarda bulundu.

Değerlendirmeyi başka yazıya yaparız.

https://twitter.com/mahirtemur

Yorumlar 6
Söyleyene bak hele 04 Mayıs 2021 15:39

Lafa bakarım laf mı diye? Bakıyorum laf değil hırs. Söyleyene bakıyorum birşey göremiyorum. Kendini iyice rezil etti bu vekil. Telefonla cevap vermesi hırsından. Sakin ol delikanlı. Freni patlamış kamyon misali. Vah Malatyam vekile bak.

Büyükşehir 04 Mayıs 2021 11:59

Bir büyükşehir çalışanı olarak Selahattin Gürkan geldiğinden beri ne maaas ne sigorta ne mesai alabiliyoruz pandemi 657 memura yok maskiye yok sadece melide var Koltuk derdine düşmüş daire başkanları üyesinin telefonuna bile bakmayan sendiaka başkani yöneticiler su mübarek günde Allah sizede ekemege muhtaç etsin insalalh çocuklarınizdan çıkar

Bahri 04 Mayıs 2021 04:32

Bigün büyükşehir de makamda oturuyoruz , dost meclisinde selahattin başkanımız şu cümleyi söyledi, keremcani cinar in yanından kaydirirsak cinar biter dedi,dediği oldu.yuzyilin başkanı yine ongorusu ile bizi mestetti.gecen yıl projelerini kıskanan bizim selahattin başkan şimdi odada bbc' de yesilyurtu görünce gülmekten oluyor

Sorgucu 04 Mayıs 2021 00:59

mehmet çınara şu soruları soruyorum 1.sen olaylar kapanmisken yine röportaj yaparak ne siyaset güttün merak içindeyim? 2.hic birseyden haberin yokmuş gibi yaparak nasıl bir tarz oluşturuyorsun 3.şehir ici çukurlar ve yollardan araba geçemiyor yanlış yaptığın ihalenin hesabını ne zaman vereceksin..cukurderede oturuyorum muhtarı arıyorum muhtar asfalt makinası bakimda diyor.ama yeğenim sizde çalışıyo yanlış ihale yaptılar amca diyor, bu neyin nesi ? 4.gedik villalarinda millete haciz gönderdin bu ay teslim etmen lazım nasıl bi yol izleyeceksin ?

Sadi 04 Mayıs 2021 00:25

Otel sorununu Selahattin Gürkan ile çözebilir bence. Veli Agbaba herkese laf söyler ama Selahattın Gürkan'a asla laf söylemez. Neden acaba... Bilen varsa söylesin...

Ali 03 Mayıs 2021 20:50

Hiç kimse kusura bakmasın. Ömrümde CHP ye oy vermedim. Malatya da ağababa partisi beğenilmeyebilir ama ticaretine dürüstlüğüne laf söyleyeni ilk defa Çınar olarak duydum. Bu süreçte Ağbaba katbekat temiz. Hem Çınardan hemde Ak partili belediyelere mal veren diğer 2 vekilden . Hatta 3 vekilden . Ağbaba akpartili velileri çap olarak cebinden çıkarır. Dürüstlük yiğitlik olarakta cebinden çıkarır. En önemli kusuru CHP de olması. Hoş CHP de değişiyor artık.

Yazarın Diğer Yazıları