Ahmet Küçükşahin

Türkiye'deki Suriyeliler

Ahmet Küçükşahin

Yaşanan bir mağduriyet sonrasında Türkiye’ye geçici olarak kabul edildiğini düşündüğümüz Suriyeliler, ülkemiz için ve bizler için tehlike sinyalleri veriyor. 3-4 yıl önce “olabilir” dediklerimiz bugün oluyor. Bugün ise, ileride olabilir dediklerimizin olacağı açıktır.

Mutlaka önlem alınması gerekmektedir. 

Bana göre önlem, kulağından tutup ülkesine göndermektir. Hakkında şikayet olan, suça bulaşmış, toplumun düzenini bozan, ortalıkta dilenen ve de özellikle 18-35 yaş arası erkekler derhal ülkelerine gönderilmelidir. Tahammül gücümüz kalmadı. 

Toplumumuz “devletimiz kabul etti ise bir bildiği vardır” mantığı ile hareket ediyor ve tolerans gösteriyor. Artık anlaşıldı ki, devletimizin de bir bildiği yokmuş. 

İstanbul’un Başakşehir gibi bazı semptlerinde kendimizi azınlıkta gibi hissediyoruz. Zaten onlar da ev sahibi gibi davranıyorlar. Kısa bir süre sonra dağdan gelip, bağdakini kovalayacaklar. Görüntü odur. 

Suriyelilere bana göre daha toleranslı davranan bir arkadaşım Pazar günü vapurla adalardaki evine giderken yaşadığı bir olayı anlattı. Olay şöyle cereyan ediyor.

Arkadaşım evine gitmek üzere adalar vapuruna biniyor. Vapurun üst güvertesinde karşılıklı boş olan ve birisinde bir poşet olan oturma yerlerinden birisine oturuyor. Bir müddet sonra bir iki Suriyeli geliyor. “Burası bizim kalk” diyorlar. Arkadaşım da “burası boş ve ben oturuyorum” diyor. Bunun üzerine sakallı bir Suriyeli gelip kucağına oturuyor ve “dua et ki Türkiye’deyiz, Suriye’de olsaydık sen görürdün” diyor. 

Arkadaşım, vapurda bulunan güvenlik görevlisine şikayet ediyor. Güvenlik görevlisinin devreye girmesi ve arkadaşımın da olgun bir tutum alması ile olay büyümeden kapatılıyor. 

Soruyorum! 

Siz olsanız böyle bir olayda aynı olgunluğu gösterebilir misiniz?

Burası bizim vatanımız mı, Suriyelilerin vatanı mı?

Suriyeli, bayram için Suriye’ye girip çıkabiliyorsa, 4-5 yıl önceki koşullar ortadan kalkmış demektir. Neden ülkelerine gönderilmiyor?

Dünya’da kendi insanını ikinci sınıf vatandaş durumuna düşüren kaç hükümet vardır?

Türkiye’deki Suriyelileri istemiyoruz. Büyük çaplı toplumsal olaylara sebep olacakları açık olan bu insanlar bir an önce ülkelerine gönderilmelidir. Misafirlik, geçici bir süre içindir. Bunlar, evimizin bir bölümünü işgal edip evimize ortak olmak niyetindedirler.  Bunu kabullenemeyiz. 

Ayrıca gördüğüm her Suriyeli, bana, korkak ve vatanına sahip çıkamayan zavallı hissi vermektedir. Bedeli kan, gözyaşı, çile, gazi ve şehit olan bu ülkede ev sahibi olarak yaşamaya hakları bulunmamaktadır. 

Yorumlar 3
Kadir Karagöz 14 Haziran 2019 00:40

Hocam yetersiz ve iyi niyetli tespit. Ya da korkak bir açıklama olmuş. O olay çıkaran, ortalığı karıştıran iri yarı hanzolar mağduriyetten değil zaten bilinçli olarak BOP gereği oluşturulacak iç karışıklıkta kullanılmak bile isteye getirildi ve inanın büyük çoğunluğu terör alanında iyi eğitimli. Bu niyetle getirildiklerini bilmiyor olamazsınız ama tabi ki kanıtımız ve dayanağımız olmadığından yazmak ta o kadar kolay olmuyor. Uzun lafın özü; onları asla göndermezler, zamanı gelince görevlerini yapacaklar. BOP tıkır tıkır işliyor...

Mehmet Akköz 13 Haziran 2019 15:17

Doğru tespit ve yaklaşım içeren,duygularıma tercüman olan bir yazı,eline yüreğine Sağlık Ahmet Komutanım.

İbrahim Menteş 13 Haziran 2019 14:39

Tebrik ediyorum komutanım;çok bir şekilde kaleme almışınız,umarım hükümette bir an önce bir çaresini düşünür yoksa dediğimiz gibi güzel ülkemiz suriye olup çıkacak.

Yazarın Diğer Yazıları