Ahmet Küçükşahin

Talimatla Allah'a Yalvarınca Dileklerimiz Gerçekleşir mi?

Ahmet Küçükşahin

Yaklaşık bir haftadır yatsı ezanından sonra cami hoparlöründen 10 dakikaya yakın bir süre ile yaşamımızı sınırlayan virüsün ortadan kalkması için dualar okunmakta, Allah’a yalvarılmakta ve zikirler çekilmektedir. 

Yaptığım araştırmalarda bu duaların bütün camilerden yapıldığı yönündedir. 

Cami hoparlöründen yapılan duaları ve zikirleri dinlerken aklıma şunlar geliyor: 

Birincisi, bu dua, zikir ve yakarışların ücretli devlet memuru olan imamlar tarafından yapıldığı, 

İkincisi, parası devlet tarafından ödenen imamların talimatla yaptıkları yakarışların Allah katında makbul olup olmayacağı,

Üçüncüsü, yapılan dualara rağmen virüsün yayılma hızının azalma göstermediği ve günden güne artmakta olduğu gerçeği,

Dördüncüsü, günden güne artarak yayılan virüsün, Allah katında dualarımızın kabul olmadığını veya yapılan işlemin yanlış olduğunu gösterdiğidir.

Yukarıda değindiğim konuları, düşünen insanların tamamının şahit olduğu kanaatindeyim. 
Bizim devleti yönetenlerden beklentimiz (Cumhurbaşkanı, atanmış bakanlar, valiler, belediye başkanları…), bize gerçeği olduğu gibi anlatmaları, hiçbir şeyi gizlememeleri ve alınması gereken toplumsal yaptırımları net bir şekilde söylemeleridir. 

Bilim insanlarımızdan beklentilerimiz, alınması gereken bilimsel ve mutlaka uymamız gereken kuralları bize açıklamaları, korona virüsüne karşı aşıyı bir an önce bulmalarıdır. 

İmamlardan beklentilerimiz, “biz imanlı insanlarız bize virüs işlemez”, “biz abdest alıyoruz bize bir şey olmaz” gibi anlamsız sözlerle cahilliklerini ifade eden ve ortada dolaşan vatandaşların evlerine kapanmalarına yardımcı olmak olmalıdır. 

İçinde bulunduğumuz anlarda hepimiz, Amerika, Almanya, Çin gibi ülkelerden aşısının bulunduğuna dair gelecek müjdeli haberi bekliyoruz. 

‘Keşke bu beklentimiz kendi ülkemizin bilim insanlarından olsaydı’ diye düşünüyorum. 

Ülkeyi yönetmek, günü kurtarmakla değil, geleceği planlamakla olur. Geçmiş çok kötüydü diyerek iktidara gelenler, beklentilerimizi dışarıda aramamıza neden olmaktadırlar. 

Ülkemizde hızla yayılmakta olan korona virüsü, bir gerçeği daha ortaya koydu ki, Allah katında duaların kabulü dahi bilimle olmaktadır. Ülke duayla değil, bilimle yönetilmelidir. 

Her türlü virüsten korunmak, daha saygın, daha refah yaşayabilmek için “Eğer bir gün benim sözlerim bilime ters düşerse bilimi seçin” diyen Mustafa Kemal Atatürk zihniyetini ülkemize egemen kılmak olmalıdır. 

Yazarın Diğer Yazıları