Ahmet Küçükşahin

Suriyeliler İçin Bir Önerim Var

Ahmet Küçükşahin

Hükümetimiz bundan dört beş yıl önce Suriyelileri ülkemize davet ederken, içinde bulundukları ortamı düşünmüş olmaları gerekir. Bu düşünce, iki ateş arasında kalan masum insanlar öldürülmesin gibi insani bir gerekçeye dayandırılmıştır.

Bizler onları misafir olarak ülkemizde barındırdığımızı düşünüyoruz. Ancak Suriyelilerin ortalıkta sergiledikleri tavırlara baktığımızda onlar ev sahibi, bizler misafir gibi görünüyoruz. 
Hepsi neşeli, hepsi gülümseyen, hepsi yüksek sesle konuşan, hepsi özgüvenli, bir çoğu özgürlüğün rüzgarıyla adeta sarhoş gibiler.

Bunlar ülkemizde kalmaya devam etmeleri durumunda, yüksek doğum oranlarıyla ülkemizin demografik, etnik ve sosyal yapısını da değiştirecek gibi görünüyorlar. 

Geçenlerde konuştuğumuz bir arkadaşım, “Allah razı olsun Suriye’de savaşı çıkaranlardan… O savaş çıkmasaydı Türkiye’ye gelemezdik” diye düşünenlerin var olduğunu ifade etti. 

Önerim, 

Bizim gençlerden daha bakımlı ve semiz Suriyeli delikanlılar, Türk vatandaşlarında olduğu gibi, zorunlu askere alınmalılar.

Bunlardan iki grup askeri birlik oluşturulmalı; bir grup inşaatçı (amele birliği), diğer grup inşaatçıların korumasını sağlayacak şekilde teşkilatlandırılmalar. 

Bunlar, Suriye’nin emniyetli bölgelerinden onarıma başlamalılar. Bizim oralarda söylendiği gibi; bunları “tosun besler gibi beslemenin” bir mantığı yoktur. 

Her karışı vatandaş kanı ile sulanmış olan ülkemizde Suriyeli gençlerin eş ve çocuklarını ve yaşlarını bir süre daha misafir edebiliriz. 

Yani misafirliğe EVET, ancak ev sahipliğine HAYIR! 

Yerel seçimlerde Suriyelileri kendi ülkelerine gönderme yönünde irade beyan eden ve kamuoyu oluşturan belediye başkan adaylarına partisine bakılmaksızın destek verilmelidir.
 

Yazarın Diğer Yazıları