Ahmet Küçükşahin

Ölmeye Hazır Değilim!

Ahmet Küçükşahin

Türkiye olarak hepimiz 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlere odaklandık. Vatandaş olarak bizler siyasi parti temsilcilerinin ne söyleyeceğini, hangi projeleri yapacağını, hepimizin parasını nerelere harcayacağını duymak istiyoruz. 

Bizler böyle düşünüyoruz, ancak onlar başka türlü düşünüyorlar. Onların oy döneminde her türlü yalanı, vaadi, okşayıcı sözü söyleyeceğinden emin olunuz. Bunların geçerlilik süresi oylarımızı alıncaya kadar! 

Türkiye’de siyaset; “kişilerin menfaatlerinin toplamı toplumun menfaatidir” anlayışı ile oluşturulmuştur. Bizden oyumuzu isteyen kişiler için bir numaralı konu, kendi kişisel çıkarıdır. Eğer o çıkardan bizleri de nasiplendireceklerse sorun yok, oyumuzu verelim. 

Yaklaşık 12 yıldır CHP Malatya’da etkinlik gösteremiyor. Nedeni basit, “bir tane olsun benim olsun” mantığıdır. Eğer “üç tane olsun bizim olsun” diye düşünülmüş olsaydı bu iş başka türlü olurdu kanaatindeyim.

Bu sadece CHP konusu değil, bütün siyasi partiler birbirinin aynısı! Vatandaş olarak o kadar hırslanıyoruz ki, mahallemizdeki diğer partiden insanlarla görüşmüyoruz. Oysa CHP milletvekili AKP bir milletvekili ticari ortaklık yapıp paralarını kazanıyorlar. 

Geçenlerde AKP Genel Başkanı bir konuşmasında gençlere “Ölmeye hazır mıyız?” diye sormuş. Gençler ne cevap vermiş bilemiyorum. Ancak bu sözün tercümesi, “Oyunuzu sadece bana verin, benim partime verin, başkasına vermeyin” demektir. 

Tamam! Oyumuzu verdiğimiz zaman sizin partiniz yerini sağlamlaştıracak, siz Cumhurbaşkanlığına devam edeceksiniz, çocuklarınız, damatlarınız dolgun maaşlarla iş bulacaklar… İyi de bizim menfaatimiz ne olacak?

Sonuç olarak atılan naraların, söylenen yalanların, yapılan şovların tek bir amacı var. Bizlerin iradesini 5 yıllığına kiralamaktır. Kendilerine sağladıkları menfaatin yarısını bize de sağlasalar oyumuz onlara kurban olsun. Ancak öyle olmuyor. Onlar ticari ortaklıklar kurarak kendilerinin ve çocuklarının geleceğini garanti altına alırken bizlere bir yalan, iki okşayıcı söz veya yalandan bir vaat düşüyor.  

İyi düşünmemiz gerekiyor. 

Malatya geçen 5 yılda özellikle su konusunda çok çile çekti, Malatya Büyükşehir Belediyesinde yapılan yolsuzluklar ayyuka çıktı. 

Keşke hangi partiden olursa olsun düzgün ve dürüst yöneticileri seçebilsek! Eğer geçen seçimde olduğu gibi “Recep Tayyip Erdoğan” için oy istiyorum diyen varsa, bilesiniz ki, o kişi hem sahtekardır, hem de beceriksizdir. 

Bu nedenle yerel yönetim seçimlerinde kendisine güvenmeyip, başkasının gölgesine sığınan kişilere oy vermeyelim.

Yazarın Diğer Yazıları