Ahmet Küçükşahin

Müslüman Noel kutlar mı?

Ahmet Küçükşahin

Bugün 31 Aralık 2018, yarın 01 Ocak 2019...

Yani yarından başlamak üzere 365 gün zaman 2019 ile ifade edilecektir. 

O kadar önemli mi? Bana göre değil.

Yarın sabah bir şey değişecek mi?

Bana göre değişmeyecek.

Bunun için eğlenmeye gerek var mı?

Bana göre yok.

Yarın sabah bir yıl büyümüş mü olacağız?

Bana göre hayır. 

Ancak...

İnsanlar eğlenmek için bir vesile ararlar. Bu vesile bazen bir düğün, bazen bir başarının kutlanması, bazen bir bayram günü vb. olabilir.

Televizyonda duymuştum: Adamın birisi “bizim orada kapı gıcırtısına dahi kalkar oynarız” diyordu. Hoşuma gitmişti.

Eğer amaç eğlenmek ise vesile “kapı gıcırtısı”dır. 

Son yıllarda, mevcut siyasi ortamdan istifade ederek “Müslüman Noel kutlamaz” diye paylaşımlar ve afişler sergilenmeye başladı. 

Bu sözler tam bir cehalet örneğidir. 

Böyle bir paylaşım veya afiş görüldüğünde insanların aklından geçirmesi gereken düşüncenin “Bu ne cehalet!” veya “Bu cahiller neyi amaçlıyor?” tarzında bir şey olmalıdır. 

Zira Noel ile yılbaşının yakından uzaktan ilgisi bulunmamaktadır. 

Noel (Christmas), 25 Aralıkta Hz. İsa’nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan bayramıdır ve bizim dini bayramlarımızda olduğu gibi resmi tatildir. 

Noel ile yılbaşı arasındaki tek bağ, Hıristiyan ülkelerde Noel vesilesiyle oluşturulan resmi tatilin yılbaşını da içine almasıdır. 

 “Müslüman Noel kutlamaz” diyenlerin asıl amacı, eğlenmek istemeyen veya eğlenme imkanı bulamayan insanlarımızı diğer kesimle karşı karşıya getirmektir. Yani bölücülüktür ve bu bölücülük üzerinden kendilerine pirim sağlamak, oy sağlamaktır. 

Keşke herkesin imkanları olsa da, sadece bu akşam değil, belirli periyotlarla bir araya gelip hem eğlenip deşarj olsalar, hem de bu eğlenme esnasında dostluklarını, arkadaşlıklarını ve aile bağlarını güçlendirebilseler. 

İyi eğlenceler ve mutlu yıllar diliyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları