Yaz Kur'an kursları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami ve Kur'an Kurslarında düzenlenen yaz Kur'an kursları Malatyada 221 Kur'an kursu ve 950 camide başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cami ve Kur’an Kurslarında düzenlenen yaz Kur’an kursları Malatya”da 221 Kur’an kursu ve 950 camide başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Peygamberimizin hayatı, ahlak, inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kursları başladı. Malatya Melekbaba Özgür tepe camisinde düzenlenen programa Vali Mustafa Toprak, İl Müftüsü Ümit Çimen, Yeşilyurt Kaymakam Vedat Yılmaz ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kurslar ile ilgili de bilgiler veren İl Müftüsü Ümit Çimen, "Kur’anı Kerim kurslarımız, yatılı Kur’an-ı Kerim kurslarımız, hafızlık kurslarımız, 04 -06 yaş Kur’an-ı Kerim kurslarımız, yaz kurslarımız başlamıştır. Tüm personelimiz ile birlikte en iyi şekilde bu eğitimleri verebilmek için azami gayret içerisindeyiz" diye konuştu. Vali Mustafa Toprak ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, "Hepinizi tebrik ediyorum, çalıştınız, gayret ettiniz, alın teri döktünüz ailelerinizle, öğretmenlerinizle iyi bir eğitim öğretim içerisinde bilgiyle donatıldınız" ifadelerini kullandı. Öğrencilere okuma konusunda da uyarılarda bulunan Vali Toprak, “Şüphesiz ki okuyacağız daha fazla okuyacağız bilgili olacağız ve almış olduğumuz bilgilerle birlikte gelecekte iyi meslekler sahibi olarak ülkemizi ve milletimizi en iyi bir şekilde temsi edeceğiz” şeklinde konuştu.

Vali Toprak dini eğitimi de önemine dikkat çekti.

Bakmadan Geçme