Yarışmada dereceye giren 44 kişi Kudüs'e gitti

Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen Peygamberler Şehri Kudüs'ü Anlamak konulu bilgi, kültür ve sanat yarışmasında dereceye giren öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı 44 kişilik heyet Kudüs'e gitti.

Yeşilyurt Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen “Peygamberler Şehri Kudüs’ü Anlamak” konulu bilgi, kültür ve sanat yarışmasında dereceye giren öğretmen ve öğrencilerin yer aldığı 44 kişilik heyet Kudüs’e gitti.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki hizmet binasının önünde gerçekleşen uğurlama törenine katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Dört gün sürecek Kudüs ziyareti kapsamında Mescidi Aksa başta olmak üzere dini ve tarihi mekânlar ziyaret edilecek. Ben kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Kardeşlerimizi Kudüs’e göndermek bizim için büyük bir mutluluktur. Rabbim kazasız belasız bir şekilde gidip gelmelerini nasip etsin” ifadelerini kullandı.

“Peygamberler Şehri Kudüs’ü Anlamak” konulu yarışmanın iki ayrı kategoride gerçekleştiğini dile getiren Başkan Polat, “Kudüs temalı gerçekleşen yarışmalarda resim, makale, karikatür, şiir alanlarında çok güzel eserler ortaya çıktı. Öğretmen ve öğrenci kardeşlerimizi yarışmaya katılım gösterdikleri için tebrik ediyorum. İslam Medeniyetine göre Mekke ve Medine’den sonra Kudüs üçüncü kutsal topraklardır. Kudüs’ü ziyaret edecek olan kardeşlerimiz orada üç büyük dinin eserlerini görürken, özellikle Müslümanların Kudüs’e sağladıkları katkılara şahit olacaklar” dedi. Kudüs heyetinde yer alan öğretmen ve öğrenciler ise Kudüs’ü ziyaret edecekleri için farklı bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, böyle bir imkanı kendilerine sağladığı için Başkan Polat’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları ile Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürlerinin de yer aldığı 44 kişilik Kudüs heyeti dualarla Malatya’dan ayrıldı.

Yafa’daki Mahmudiye Külliyesi ve Camisi, Sultan Abdulhamit’in yaptırdığı saat kulesi, Osmanlı Çeşmesi, Halilürrahman Camiinde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup ve Hz.Yusuf peygamberlerin kabrini ziyaret edecek olan heyet, dört gün sürecek olan gezi programında Beytlahm şehrindeki Hz. İsa’nın doğduğu yer alan Kutsal Doğuş Kilisesinde incelemelerde bulunduktan sonra Hz. Ömer Camisi, Lut Golü, Hz. Musa’nın külliyesi, Emevi döneminden kalan Hişam Sarayını gezecekler.

Bakmadan Geçme