Yapımcı ve Yönetmen Mehmet Ali Özpolat için memleketinde mevlit okutuldu

Yaklaşık 97 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden yapımcı ve Yönetmen Mehmet Ali Özpolat için mevlit okutuldu.

Yaklaşık 97 gün önce geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden yapımcı ve Yönetmen Mehmet Ali Özpolat için mevlit okutuldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya milletvekili aday da olan Yapımcı yönetmen Mehmet Ali Özpolat, 27 mayıs günü geçirdiği kalp kirizi nedeniyle yaşamınıyı yitirmişti. Darendeli Özpolat, hemşehrileri tarafından unutulmadı. İlçede düzenlen Mevlit-i şerif programı ile Özpolat anıldı. Mevlid programı Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Gelenleri kapıda karşılayan Mehmet Ali Özpolat’ın oğlu Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Çağrı Özpolat, kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Özpolat, “Türk dünyasında yaptığı belgesellerle tanınan Darende sevdalısı rahmetli babam Mehmet Ali Özpolat ruhuna sevenleri ile birlikte dua etmek için Mevlid-i Şerif okuttuk. Babam gibi Vatan sevdalılarının adını yaşatmak ve gelecek nesillere anlatmak istiyoruz” dedi.

Yapımcı ve yönetmen Mehmet Ali özpolat için okutulan mevlid-i şerife Milliyetçi Haraket Partisi İlçe başkanı Hasan Şentürk ve yöneticiler, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ali Gök ve Belediye meclis üyeleri Orhan Ormancı, Muharrem Apan, Petrol Ofisi eski genel müdürü Mehmet Gültekin ve çok sayıda davetli katıldı.

27 mayıs günü Darende geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kayıp eden Mehmet Ali Özpolat 1976 yılında TRT de prodüktör olarak göreve başladı.TRT’nin çeşitli kademelerinde görev yapan Özpolat,TRT Avrasya kanalında hem yöneticilik hem programcılık görevini yürüttü.TRT’nin Türkmenistan temsilcisi olarak bir süre görev yapan Özpolat bir çok belgesel filmlerinin yönetmenliğini yapmıştı.

Bakmadan Geçme