Work and Travel Ücretleri

Work And Travel üniversite öğrencilerinin yaz tatillerini Amerika'da çalışarak ve gezerek değerlendirmelerine imkan veren kültürel değişim programının ismidir.

Work and Travel Ücretleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Work And Travel Nedir?

Work And Travel üniversite öğrencilerinin yaz tatillerini Amerika’da çalışarak ve gezerek değerlendirmelerine imkan veren kültürel değişim programının ismidir. Amerika Birleşik Devletleri Hariç İşleri Bakanlığı ve Muhtelif ülkelerde yetki verdiği acenteler aracılığıyla 1961 yılında uygulanmaya başlanmış ve son zamanlarda de binlerce öğrencinin hayallerini gerçekleştirmeye sürek etmektedir.

Work And Travel isimli uygulama kültürel değişlerin yanı sırada İngilizce pratik yapma olanağıda sağlıyor. En önemli olan ayrıcalıklarından biri ise rüyaların ülkesi olan Amerika’da, en tutumsal koşullarda yaşama ve çalışma imkanı vaat etmesidir. Uygulamanın bitimiyle katılımcılar bizzat ayakları üzerinde durabilen, dünyaya geniş bir yelpazeden bakabilen, mesuliyet sahibi ve öz benliğine olan inancını tazelemiş bireyler olarak ülkemize dönüş yaparlar. Her kültürel değişim programında olduğu gibi şahsi tecrübeler programın esas taşını oluşturmaktadır.

Work And Travel Müracaat Şartları

Work And Travel macerasının bir parçası olabilmek için esas şartları yerine getirmeleri yeterli olacaktır. ABD Hariç İşleri Bakanlığına göre;

  • İngilizce konuşan diğer insanlarla düzgün ileşitim kurabilme
  • Üniversitenin 4 yıllık bölümlerinde birinde haylen eğitimene devam eden
  • Üniversitenin en az bir yılını başarıyla bir şekilde tamamlamış olan
  • 18-26 yaş arası bir öğrenci olmalısın.

İngilizce seviyeleri, amel yerleştirmelerinde muavin olacak danışmanlar tarafından mülakat ile belirlenir. Hemen peşinden şartların sağlanıp sağlanmadığı ile alakadar karara varılır. Kriterler sağlansa dahi görüşme sırasında kıfayetsiz bulunan öğrenciler programa kayıt edilmez.

Work And Travel İş İlanları

Bir işte çalışmak bu programın anne unsurlarından biridir. Çalışacağınız işin en mühim özelliği program süresince giderlerinizi karşılayabilecek seviyede olmasıdır. Work And Travel amel alanları çoğunlukla her öğrencinin kısa bir eğitimle üstesinden gelebileceği sezonluk işlerden oluşmaktadır. Öte yandan acenteler aracılığı ile düzenlenen amel fuarlarına katılıp işverenler ile çehre yüze bir görüşme gerçekleştirme fırsatı da elde edebilirsiniz. Katılımcılardan sabırlı ve mülakatlar için hazırlıklı olmaları beklenir.Çalışma maratonunun bitmesi ile Work And Travel öğrencilerinin en keyif aldığı devre başka bir deyişle yolcu dönemine geçilir. Katılımcılar vizelerinde yazan nihayet tarihe kadar Amerika içinde özgürce yolcu edebilir.

Work And Travel Müracaat Tarihleri

Work And Travel müracaat tarihleri net bir biçimde ayrılmasa da erken kayıt müracaat sürecinizi direk etkileyen en mühim unsurdur. Müracaat tarihleri kabaca eylül ayında başlayıp nisan sonuna kadar sürek eder. Vize ve pasaport işlemlerini de kısa müddette halledip tayyare biletlerini erkenden alabilirler. Bu sayede belirli miktarda kar ele geçirmiş olurlar. Programa kayıtlanmanın en müsait vakitleri eylül, ekim, kasım aylarıdır. Peki Vatan dışında eğitim neler kazandırır?

Oldukça çok şahsi tecrübe elde edersiniz. Başka milletlerden insanlarla tanışmak ve kaynaşmak, bir ömür sürecek arkadaşlıklar edinmek, İngilizce dil pratiği yapmak, tamamen serbest bir şekilde yolculuk planı yapmak ve en iyisi de eğlence isteyen bazı öğrenciler için Work And Travel süper bir uygulamadır!

Work And Travel Ücreti Ne Kadar?

Work And Travel fiyatı çoğunlukla 1900-2100 dolar arasında değişir. Fiyatlandırma anlaştığınız acente ve onun bağlı çalıştığı sponsor kuruluşa göre farkındalık gösterebilir. Kayıtlanma tarihiniz de fiyat ile alakadar belirleyici bir başka etkendir.  Bu fiyatlandırma çoğunlukla danışmanlık hizmetleri, Amel seçimi, çalışma belgesinin temini gibi hizmetleri kapsar. Uçak biletleri, konaklama depozitosu ve cep harçlığı gibi ilave ücretler program ücretine iç değildir.

Öte yandan program fiyatı dışında kimi işlemlerin yürütülmesi için Amerika Birleşik Devletleri’ne de ödeme yapılması gerekir. 2019 senesi itibari ile vize müracaat fiyatı 165 dolar, öğrenci değişim vesikası olan SEVIS fiyatı ise 35 dolar olarak belirlenmiştir. Bu ücretler direk konsolosluk tarafından istenir.

1- Work and Travel Şirket Maliyetleri

Work and Travel uygulamasına dahil olabilmek için Amerika’da DS-2019 numaralı vesikayı çıkartmaya yetkili olan bir şirket ile anlaşmalı Türkiye temsilceleriyle, başka şekilde anlatacak olursak Work and Travel Şirketleri ile iletişim sağlamanız gerekiyor uygulamaya dahil olmanız için. Bu şirketlerin sizleri gönderebilmesi için yapması gerekenler şunlardır ;

  • Dosyanızın hazırlanması
  • Ds-2019 belgenizin basılmasını saglamak
  • Calışma izinlerinizi ayarlamak
  • İş ve konaklamanızı sağlamak

Türkiye’deki acentalar bu gibi asli görevleri dışında sizlere sunduğu hizmetlere göre fiyat farklılıkları göstermektedir. Firmaların fiyatları devre içerisinde farklılıklar gösterirken vasat olarak emin firmaların Work isim Travel 2017 fiyatları 1900-2200$ dolar arasında degişim göstermektedir.

2- Vize Ücreti ve Sevis Ücreti

Türkiye vatandaşı olan herkes Amerika’ya gitmeden Evvel ABD topraklarına giriş izni olarak işlev gören Amerika vizesine sahip olmalıdır. Work and Travel ögrencilerinin başvurduğu J1 türü vize basvurusu için Amerikan Konsolosluğuna ödenilmesi şart olan fiyat ise 160$‘dır. Work and Travel vizesinin yanı dizi Amerikan hükümeti Amerika’ya ayak basmak isteyen bütün ögrencilerin profilini kaydettiği SEVİS (Student Exchange Visitor Information System) hizmet bedeli olarak 35$ fiyat ödemek zorundadırlar.

Bir diğer söyleyiş ile Work and Travel uygulamasına katılmak isteyen ögrenciler J1 vizesi alabilmek için 160 dolar gibi bir parayla vize basvurusu ve 35 dolar ile de SEVİS kayıt bedeli olarak 195$ Amerikan Konsolosluğuna veya Büyükelçiliğine ödeme yapmaktadır.

3- Pasaport ve Harç Ücretleri

Vize alabilmek ve yurtdışına çıkabilmek için beynelmilel hüviyet görevi gören bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir. Bu pasaport fiyatları de hem defter fiyatı hatta yılına göre vize harç fiyatı olarak ikiye ayrılmaktadır. Ama yepyeni çıkan yasaya göre bütün 25 yaş altındaki ögrenciler bulundukları yaştan itibaren 26 yaşına girene kadar vize harç ücretinden muaf olabiliyorlar. Başka bir deyişle Work and Travel uygulamasına katılmayı düşünüyorsanız ve 25 yaşından küçükseniz sana pasaport maliyeti yalnızca defter parası olarak 87.5 TL olarak maliyetlenecektir.

4- Uçak Bileti ve Ulaşım Masrafları

Türkiye’den Amerika’ya direk uçuşların çok pahalı ve bulunmasının zor olduğunu bildiğimizden ötürü, aktarmalı ve fiyatları müsait olan ögrenci uçak biletleri hakkında bilgi vermem gerekmektedir. ABD sınırlarının genişliği ve programın geniş bir alana yayılmış olmasından ötürü net bir fiyatlama veremesem de, vasat fiyatlara değinmek istiyorum.

Türkiye’den Amerika’ya en ucuz uçak biletleri ile uçmak isteyen birisi için en ülkü lokasyon Amerika’nın Türkiye’ye yakın olan şark Yakası’na uçması gerekir. Başka bir deyişle New York, New Jersey, Boston gibi bölgelere uçacak birisi için erken rezarvasyon, çok aktarmalı bir uçuş ve iktisat sınıfı düşünüldüğü vakit vasat bulunabilcek en müsait biletler 550-750 dolar arasında olduğunu belirteyim.Orta Amerika için bu fiyatlar 650-800 dolar arasındadır.Başka bir deyişle Türkiye’den ABD’ye uçak biletleri vasat olarak 550-950 dolar arasında lokasyona göre farkındalık göstermektedir.

5- Başka Harcamalar ve Harçlık

Amerika’ya giderken dünyanın öbür ucana gittiğinizi ve ilk etapta başınıza gelebilcek rastgele bir sıkıntıda yalnız olacağınızı unutmayınız. Gittiğiniz yerde bir otelde konaklamanız, uçağı kaçırabilme ihtimaliniz yada taksi kullanabilme ihtimaliniz olduğunuda asla aklınızdan çıkarmayın. Amerika’da maaşların saatlik fiyat üzerinden hesaplanıp 2 haftada bir sana verilen çekler aracılığıyla ödendiğini bilmekte yarar Mevcut. Çünkü her ne kadar ilk maaşınızı alana kadar işvereniniz sana sağladığı konaklamadan nakit almazken (maaşınız üzerinden vergilerle birlikte kesilir.) Aş masrafları ve mümkün risk durumlarını düşünerekten cebinize belli bir miktar nakit almanızı tavsiye ederim. Ama bu parayı program maaliyeti olarak düşünmeyeniz, sizin bizzat ihtiyaclarınız doğrultusunda yanınızda taşımanız şart olan paradır.

Bakmadan Geçme