Vuslat TV niye kapanıyor?

Bugün saat 16:43'te vuslathaber.com'dan, Vuslat TV, Vuslat gazetesi ve Selam Radyo'nun kapanacağını izleyicilerine bildiren Selam Medya, Türk yayın tarihinde belki de bir ilke imza atıyor.

Bugün saat 16:43’te vuslathaber.com’dan, Vuslat TV, Vuslat gazetesi ve Selam Radyo'nun kapanacağını izleyicilerine bildiren Selam Medya, Türk yayın tarihinde belki de bir ilke imza atıyor.

28 Şubat’ın mağdurlarından Fahri Memur’un imtiyaz sahibi olduğu ve Malatya’nın ilk uyduda yayınlanan kanalı sloganıyla 19 Temmuz 2010’da yayın hayatına başlayan Vuslat TV bu gece kararıyor. Gece saat 00.00’da yayın hayatına son veren Vuslat TV kapanacağını sadece 7 saat önce duyurması belki de Türk basın tarihine geçmiş oldu.

1993 yılında Radyo Selam ile yayın hayatına başlayan Selam Medya, son olarak bünyesine 28 Şubat 2017’de Vuslat Gazetesi’ni eklemişti. Vuslat Gazetesi yarın yani 21 Aralık 2019 günü son sayısıyla veda ediyor.

Vuslat TV’nin kapanacağı sürekli basın kulislerinde konuşulurken ve hatta satışı ile ilgili bilgiler havada uçuşurken ve çok kısa bir zaman önce Hacı Uğur Polat’ın ekibinden Yeşilyurt Belediyesi Basın Müdürlüğü ve sonra Büyükşehir Belediyesi basın müdürlüğü görevinde bulunmuş Lütfi İnan’ı transfer etmişken çalışanlarının dahi bugün öğrendiği VUSLAT TV niye kapanıyor?

Aldığımız bilgilere göre Fahri Memur’un kapatma kararını ortaklarıyla beraber dün aldığı ve bugün de çalışanlara bildirdiği ve yine saat 16:43’te de Malatya kamuoyuna duyurulduğunu öğrendik.

Yaklaşık 30 basın emekçisinin yarın işsiz kaldığını belirtmekle beraber, 31 Aralık’a kadar Selam Medya’nın çalışanlarının özlük haklarının devam edeceği ve 31 Aralık günü çalışanların çıkışları yapılacağını belirtmek isteriz.

Kapanma sebebinin tamamen maddi sebeplerden olduğu ve bu maddi sebeplerden dolayı biriken borçlar yüzünden satış işlemlerinin yapılamadığı öğrendiğimiz bilgiler arasında. Yakın zamanda bir iş adamının Vuslat TV’yi satın alması için Fahri Memur ile görüştüğü ama Vuslat TV’nin TÜRKSAT’a yüklü borcundan dolayı bu satışın gerçekleşmediği iddia edildi.

Kısacası yarın itibariyle Malatya’da bir televizyon bir gazete bir radyo kapanmış olacak. Geçtiğimiz yıllarda Türkiyem TV’nin de kapandığını hesaba katarsak Malatya’da sadece bir televizyon hayatına devam edebiliyor.

Vuslat TV’de çalışan basın emekçilerine geçmiş olsun diyoruz. Basının gitgide önemini kaybettiği bir şehirde Selam Medya çalışanlarına bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz.

Mahir Temur - Kayısı Haber

Yorumlar 1
MEHMET 21 Aralık 2019 12:54

Malatya için üzücü bir gelişme. Böylesi bir televizyonu bu sona hazırlayanlara lanet olsun. İnşallah çalışanların hakları verilecektir.

Bakmadan Geçme