Veli Ağbaba hangi adaya tepki gösterdi?

İki gün önce CHP, MYK toplantısında belirli adayları belirlemek için toplanmıştı. Belirlenen 102 aday Parti Meclisi'ne sunulmuş ve 102 aday Parti Meclisi'nden geçip açıklanmıştı. İşte bu MYK toplantısında Veli Ağbaba Malatya'nın bir ilçesinin adayına tepki gösterdi.

İki gün önce CHP, MYK toplantısında belirli adayları belirlemek için toplanmıştı. Belirlenen 102 aday Parti Meclisi’ne sunulmuş ve 102 aday Parti Meclisi’nden geçip açıklanmıştı.

Konuyla ilgili Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya “CHP MYK’da Mersin depremi! Kuyucuoğlu girdi, Seçer çıktı” başlıklı köşe yazısının bir bölümünde Veli Ağbaba’nın MYK’da göstermiş olduğu tepkiyi yazdı.

Aynen şu ifadelere yer verdi Sarıkaya:

“Toplantıda Malatya’nın bir ilçesine yönelik tercihle ilgili olarak Veli Ağababa’nın tepkisi dışında diğer adayların hepsi oy birliği ile kabul edildi ve liste Parti Meclisi’ne (PM) yollandı.”

Yazıdan anlaşılacağı üzere Veli Ağbaba, CHP MYK’sının belirlediği bir ilçe adayına tepki göstermiş. Muharrem Sarıkaya’nın yazısında sadece bu cümle geçiyor ama Parti Meclisi’ne gönderilen isim listesini Sözcü gazetesi yayınlamıştı.

Parti Meclisi’ne gönderilen iller arasında Malatya yoktu. MYK'nın tercih ettiği ama Veli Ağbaba'nın tepki gösterdiği ilçe açıklanmadı. Malatya ile ilgili son Parti Meclisi'nde hiçbir aday açıklanmadı.

CHP şu ana kadar 7 ilçenin adaylarını açıklamış 6 ilçenin adaylarını açıklamamıştı.

MYK’nın tercih ettiği ama Veli Ağbaba’nın tepki gösterdiği aday kim?

CHP’nin açıklamadığı ilçeleri şu şekilde:

Battalgazi, Pütürge, Kale, Yeşilyurt, Arapgir ve Darende ilçeleri daha açıklanmadı.

Veli Ağbaba’nın kime tepki gösterdiğini bilmiyoruz ama soruyoruz:

Veli Ağbaba hangi CHP adayına tepki gösterdi?

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme