Vekillerin bu konuya el atması lazım 

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde çalışan ve hakları verilmeyen aynı zamanda Hak-İş Sendikasına bağlı taşeron işçilerin...

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin bünyesinde çalışan ve hakları verilmeyen aynı zamanda Hak-İş Sendikasına bağlı taşeron işçilerin durumu ve yine geçen günlerde bu haksızlıktan dolayı Belediye Binasında İntihar girişiminde bulunan işçi hakkında basına yazılı bir açıklamada bulundu. Yıldırım, AK Parti vekillerinin sessiz kalmamalarını belirtti.

Yıldırım, “Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi'nin ve Hak-İş Sendikasına bağlı işçilerin haklarının verilmemesi, %20 zam yaptık diyerek bu rakamın işçilerin maaşlarına yansıtmaması, Hükümet’in özel sektör için çıkarmış olduğu kısmi çalışma ödeneği hakkını kamu personeli olmalarına rağmen, 15 günlük sigortalı gösterip tam zamanlı çalıştırarak ve sigorta primlerinin eksik yatırılması, maaşlarının 3'te 1'ini İŞ-KUR’dan 3'te 2'sini belediyeden almaları, haklarının bir kısmını ’da Esenlik marketlerden aylık 200 liralık kartlarla ödemeye çalıştığı haberlerini hayretle, şaşkınlıkla ve üzülerek öğrendik. Her defasında halkının ve personellerinin yanında olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın ve üst düzey yöneticilerin bu konu hakkında bir adım atmaması ve işçileri mağdur ederek aynı kurumda çalışan kadrolu memurlara verilen sosyal hakların yarısını bile taşeron işçi kardeşlerimize vermemesi kabul edilemez adil olmayan bir durumdur. Korona virüs sürecinde neredeyse tüm sektörlerin ve halkın büyük bir kesiminin ekonomik dar boğazda olduğu bu dönemde milyonlarca lira reklam faturası ödeyen, milyonlarca lira protokol masrafı ödeyen ve saymakla bitirilemeyecek birçok harcamalar yapan Büyükşehir Belediyesi acaba işçilerin hakkını vermeye gelince mi tasarruf akıllarına geliyor? 30 gün kesintisiz çalıştırılan hatta virüs tedbirleri altında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağında dahi çalıştırılan bu işçilerin haklarını ödememeyi bırakın bir siyasetçiye bir Müslümana yakışıyor mu Allah aşkına? Bu insanların bakmakla yükümlü oldukları aileleri, ödemek zorunda oldukları kira ve faturaları, eğitimini sağlamak zorunda olduğu çocuklarını hiç mi düşünmüyor musunuz?” dedi.
 
“BU KONUYA EL ATMALARINI BEKLİYORUZ”

 Adaletin önemine değinen Bilal Yıldırım, “Her şeyin başı adaletle başlar, Adalet olmazsa devlet olmaz. Adalet olmazsa ekonomi olmaz. Adalet olmazsa huzur olmaz. Adalet olmazsa barış olmaz ve yaşanabilir bir Türkiye olmaz.  Bu duruma sessiz kalan siyasilerden de lütfen bu konuya müdahil olmalarını istirham ediyorum. Bu işçinin derdi neymiş demek zahmetinde bulunmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan işçinin iş haddini askıya almakla kendisine yakışmayan bir davranış sergilemiştir. Ancak Malatya’mızın her sorunu ile alakadar olduğunu, Malatya'ya yatırımlar getirdiğini, her daim halkın yanında olduğunu bütün platformlarda dile getiren, AK Parti milletvekillerimiz, Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, Ak Parti MKYK üyesi Sayın Öznur Çalık hanımefendi, Eski Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır ve Sayın Hakan Kahtalı’nın bu konuya el atmalarını bekliyoruz. Bu konuda sessiz kalınmayacaklarını, bu işçilerin haklarının savunulacağını ve bu konunun araştırılması noktasında çalışmalar başlatmaları ve kamuoyunu bilgilendirmeleri, kendilerinden en büyük beklentimizdir” diye ifade etti.

Yorumlar 1
Çalışan 17 Aralık 2020 18:09

Hakliysan hakkını ararsan haksizsin , çünkü Adalet yok ak parti hariç bütün siyasetçiler destek verdi ama iktidar partisinden bı açıklama yok olmazda zaten çünkü bana dokunmayan yılan bin yaşasın , ayda 30 gün çalıştırıp 15 gün sigortalı gösteriyor aynı işi yaptigin arkadaşımin aldığı maasin yarisini bile vermiyor işçiden tasaarruf et hakkını ararsan da ısıne gelmiyorsa istifa et istifa etmesende zaten kendi çıkarır çünkü Allah korkusu yok kimse fazla para istemiyor hakkini istiyor hakkım haram olsun,gerçek dünyada görüşürüz

Bakmadan Geçme