Vali Toprak, Türk Polis Teşkilatının 172. yılını kutladı

Malatya Valisi Mustafa Topraki Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Malatya Valisi Mustafa Topraki Türk Polis Teşkilatının 172. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Toprak, Ülkemizin huzur, sükûn, güvenlik, asayiş ve düzenini sağlamakla görevli olan Türk Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yıldönümünü kutlamanın engin mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını ifade ederek, Polis Teşkilatının kanun ve mevzuatların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde Aziz Milletimizin can ve mal güvenliğinin sağlanması ve toplumsal asayişin muhafaza edilmesi için gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalıştığını kaydetti.

Türk Polis Teşkilatının gelişen teknolojiyle eş zamanlı olarak sürekli kendini yenileyen, emniyet ve güvenlik alanındaki tüm gelişmeleri yakından takip ederek suç ve suçlularla mücadelede üstün başarılar elde ettiğini dile getiren Vali Toprak, "Aziz Türk Milleti'nin geçmişten günümüze gurur vesilesi olmuştur. Necip Milletimizin ihtiyaç ve taleplerine mukabelede bulunurken insan haklarına saygıyı, hukukun üstünlüğünü ve demokrasinin gereklerini hakkaniyetle gözeten Türk Polis Teşkilatı’nın daima artan bir başarı grafiğiyle hizmetlerine devam edeceğinden şüphemiz yoktur" dedi.

Malatya Vali Toprak kutlama mesajında 15 Temmuz darbe girişiminde şehadet şerbeti içen Kahraman Polislerimize de vurgu yaparak, "Bizler biliyoruz ki yıkıcı ve bölücü şer odaklarının karşısında cansiperane bir şekilde mücadele eden emniyet ve güvenlik güçlerimiz oldukça, Cennet Ülkemiz üzerinde plan yapan hiç kimse umduğuna nail olamayacaktır. 15 Temmuz ihanet kalkışmasının eli kanlı maşalarına karşı Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı başta olmak üzere Emniyet Teşkilatımızın saldırıya uğrayan çeşitli hizmet binalarında şahadet şerbeti içen Kahraman Polislerimiz, tabancasını çekip tek başına teröristlerin üzerine yürüyerek büyük bir terör olayını engellerken şehitlikle şereflenen tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz gibi Fethi SEKİN kardeşimizde bunun en bariz ve abidevi örnekleridir. Kahraman Türk Polisimizin, belindeki silahını, üzerindeki üniformasını ve sahip olduğu yetkileri Yüce Türk Milleti'nin emanetleri olarak bildiğine ve Oğuz Kağan'dan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e kadar uzanan Kahraman Atalarına layık bir Vatan Evladı olmanın şuuruyla görev yaptığına inanç ve itimadımız tamdır. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; Türk Polis Teşkilatımızın 172. kuruluş yıldönümünü ve Kahraman Polislerimizin Polis Haftası’nı kutluyor, şahadet şerbetini içen ve ebediyete intikal eden emniyet teşkilatı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, teşkilatımızın malûl ve gazi olan personeline sağlık ve esenlikler temenni ediyor, bu kutsal görevlerinde Emniyet Teşkilatımızın bütün mensuplarına üstün başarılar ve çalışmalar dilerken aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve güzel günler temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme