Vali Toprak tarihi ve kültürel mirasları inceledi

Vali Mustafa Toprak, Diyanet Kültür Merkezi, Beşkonaklar Etnografya Müzesi ve Geleneksel Malatya Evi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak, kentte bulunan bazı tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Beşkonaklar Etnografya Müzesi ve Geleneksel Malatya Evinin oluşumunda, eserlerin derlenip, toplanmasında ve sergilenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederek teşekkür eden Vali Toprak sergilenen eserleri tek tek inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.

Malatyalıların geçmiş değerlerini yaşayarak geleceğe aktarmaları yönünde de önemli bir katkı sağlayacak olan müze ve evin her Malatyalı tarafından mutlaka gezilip görülmesi gerektiğini ifade eden Toprak, "Aile ve Dini Rehberlik Bürosu nasıl Türk aile yapısına katkı sağlıyorsa buranın da farklı yönlerde olumlu katkı sağlayacaktır" dedi.

Müze kapısı önünde karşılaştığı çocuklarla sohbet eden Vali Toprak iki arkadaştan birinin Türk diğerinin Suriyeli olduğunu öğrendiğinde, “Geçmişten gelen değerlerimiz o gün olduğu gibi bu günde halen yaşatılıyor, dostluklar, arkadaşlıklar, misafirperverlikler şu an örneğinde de gördüğümüz gibi halen sürdürülüyor, temennimiz bu şekilde sürmesi ve bu amaçla değerlerimizi yaşatıp geleceğe aktarmaktır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme