Vali Toprak'tan, Çevik Kuvvet'e taziye ziyareti

Vali Mustafa Toprak, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne Taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Toprak, 10 Aralık gecesi İstanbul Beşiktaş'ta iki farklı noktada düzenlenen hain terör saldırılarının ardından Malatya Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulunarak burada görevli polislere baş sağlığı dileyip taziyelerini iletti.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri tarafından karşılanan Vali Toprak, Çevik kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı büroları ziyaret ederek buradaki personelle görüşüp başsağlığı diledi.

Şube Müdürünün makamına geçerek burada da Emniyet Müdürü Urhal ve Müdür Yardımcıları ile aynı bina da görev yapan Şube Müdürlerine başsağlığı dileyen Vali Toprak’a her gün Vatandaşından Esnafına, Sivil Toplum Kuruluşundan Öğrencisine kadar ilimizin değişik kesimlerinden ziyaretçilerin gelerek kendilerini ziyaret ettiğini, başsağlığı dileyerek moral verdiklerini ifade ettiler.

Bu günde Tecde Anadolu Lisesi Öğrencilerinin, Öğretmen ve İdareciler ile birlikte kendilerini ziyaret etmek amacı ile geleceklerini bildiren Çevik kuvvet Şube Müdürü’ne kendisinin de öğrencilerin ziyaretinde bulunmak istediğini belirten Vali Toprak bir süre öğrencilerin gelmesini bekledi.

Öğrencilerin gelip toplantı salonunda misafir edilerek ağırlanmasının ardından salona gelen Vali Toprak” Siz öğretmenlerimize, öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, ülkemizin bekası, birliği, beraberliği ve vatanımızın emanetini iyi bir şekilde geleceğe taşıması noktasında Emniyet Teşkilatımız, Güvenlik Birimlerimiz, Silahlı Kuvvetlerimiz, Jandarmamız, tüm Güvenlik Birimlerimiz her türlü şartta ülkemizin ve insanlarımızın güvenliğini temin etme noktasında ki çalışmalarını her türlü olumsuzluğa rağmen devam ettiriyor.

 Bu anlamda da sizin ziyaretinize konu olan özellikle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüzün genç neferleri İstanbul'da sivil vatandaşlarımızla birlikte görevli oldukları noktalar içerisinde şahadete erdiler ve hepimiz adına şehit oldular. Çünkü onlar yapmış oldukları görevleri hepimizin adına yapıyorlar, cephedeki askerimiz de, karakollardaki polisimiz de, yol üzerindeki, sokaklardaki tüm güvenliğimizi sağlayan arkadaşlarımız da hepimiz adına görev yapıyorlar.

Bu manada sizlerin özellikle bugün öğretmen ve idarecilerinizle ile birlikte burada Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğümüzü ziyaret ederek acımızı paylaşmanız Türk Emniyet Teşkilatının tüm neferlerine geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerinizi sunmanız çok önemlidir. Onun için ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizin, ülkenin birliğini beraberliğini bekasını ve hangi noktalardan geldik ve nerelere gidiyoruz un gerçeğini iyi bir şekilde bilmeniz gerekiyor ve bunu bu ziyaretinizle ortaya koydunuz, sizlere de çok teşekkür ederim, Hoş geldiniz.” dedi.

Vali Toprak, göreve hazır halde bekleyen Çevik Kuvvet Polislerine hitaben yaptığı konuşmada da “Öncelikle başımız sağ olsun, başınız sağ olsun, ülkemizin başı sağ olsun, Türk Emniyet Teşkilatımızın başı sağ olsun, Çevik Kuvvetimizin başı sağ olsun, vatandaşlarımızın başı sağ olsun, dolaysıyla 79 milyonumuzun başı sağ olsun.

İstanbul’daki çok acı olay karşısı da içimizi yaralayan olay karşısında annelerimizin, babalarımızın, kardeşlerimizin, vatan evlatlarımızın, kanlarıyla ve canlarıyla toprağa verdiğimiz o genç dimağlarımızın acısını hissedenlerin, hepsinin o olumsuzluk karşısındaki dimdik duruşlarını alkışlamak gerekiyor.

Bir taraftan acımızı paylaşırken, bir taraftan da dik ve onurlu duruşumuzu, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bekasını sürdürme adına her türlü zor şartta dahi, biz yine de Vatanın savunması, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlama noktasında ki kararlılığımızı devam ettiriyoruz, tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarımızı da kutlamak istiyorum, yani sizleri kutlamak istiyorum. Sizler adına oradaki şehit olan kahraman evlatlarımızın ailelerine sabırlar diliyorum ve göstermiş oldukları metanet ve ferasetten dolayı da kutluyorum.

Sizler de eminim ki, hepimiz gibi geçmişten emanet aldığımız, Kurtuluş Savaşı'nda, Balkan Harbi'nde, İstiklal mücadelesinde, Çanakkale Harbinde, Milli Mücadelede canını ve kanını bu aziz mübarek Türkiye Cumhuriyeti topraklarına döken o askerlerimizin, Vatan evlatlarımızın aynı ruhunu taşıyarak, yüzyıl sonra bile olsa aynı olumsuzlukları ve ihanetleri hortlatmak isteyenlere karşı içerde ve dışarıda aynı kararlılıkla mücadelemizi devam ettireceğimizi bilmelerini istiyorsunuz.

Bu dik duruşun sizlerle birlikte anlamlı olduğunu biliyoruz, bizler her türlü travma, acı ve iç yıkıma karşın bu vatan için kanımızı ve canımızı seve seve feda ederiz gibi anlayışınızın her birinizde olduğunu da görmekten şeref duyuyorum. Onun için biz geleceğe daha aydınlık bakıyoruz, geleceğimize bugünden olduğundan daha fazla ümitle bakıyoruz. Bu ümitle bakışımız yegâne sebebi de siz Emniyet teşkilatımızın ve güvenlik birimlerimizin dik duruşu, onurlu duruşudur. Emniyet Teşkilatının değerli neferlerine Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına, Devletimiz adına şükranlarımı ve taziyelerimi iletiyorum. Başımız sağ olsun, Emniyet Teşkilatımızın başı sağ olsun, şahadete eren tüm arkadaşlarımızın, ailelerinin, milletimizin başı sağ olsun. Geleceğimiz daha güzel olsun, Allah hepinizi sağlık, sıhhat, huzur ve sevdiklerinizle birlikte güzelliklerle var etsin.” dedi.

Çevik Kuvvet Polisleri de Vali Toprak’a ziyaretlerinden dolayı minnet ve şükranlarını ifade ederek “Biz güçlü bir devletiz, güçlü bir milletiz ve milletimizle birlikte güçlü bir teşkilatız. Bu ülkenin birliğine ve bütünlüğüne kast eden hain terör örgütleri asla amaçlarına ulaşamayacak ve hak ettikleri cezayı alacaklardır” dediler.

Yorumlar 13

Bakmadan Geçme