Vali Toprak, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi inşaatını inceledi

Vali Mustafa Toprak, Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesinde yapılacak olan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinin İnşaat çalışmalarının başlaması dolayısı ile inşaat alanına giderek temel kazı çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve diğer ilgililer tarafından inşaat alanında karşılanan Vali Toprak kazı çalışmalarını izleyerek İl Millî Eğitim Müdürü Tatlı’dan çalışmalar hakkında bilgi alıp okul projesini inceledi.
 
Proje üzerinde açıklamalarda bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Tatlı ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve yüklenici firma yetkilileri 13 424 M2 alan üzerine inşa edilecek okulun 500 günlük süre içerisinde tamamlanarak eğitime açılacağını ifade ettiler. Okul içerisinde eğitim atölyelerinin yanı sıra mevcut okullarda olmayan ve sadece burada olacak olan ve birebir eğitim verilecek bireysel eğitim odalarının yer alacağı belirtilerken bünyesinde ilkokulun bulunmayacağı bunun ayrıca hayat boyu öğrenme merkezinin yer aldığı Ali Kuşçu Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde yer aldığı, yeni yapılan okulun  ortaokul ve liseyi barındıracağı ve mesleki eğitim verileceği bilgileri verildi.
 
Vali Toprak incelemelerinin ardından çevrede bulunan eğitim kurumları hakkında da bilgi alarak bu bölgenin adeta bir eğitim kompleksi haline dönüştüğünü söyledi. 
 
Vali Toprak, “Ailelerimizle, Okul Yöneticileri, Eğitimcilerimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz bir irtibat içerisinde olmalarının çocuklarımızın hayata tutundurulması, Anne ve Babaların yükünün bu süre içerisinde hafifletilmesi adına iyi bir eğitim, verimli bir eğitim verilmesi gerekiyor. Bu katkı sağlanıyor olduğu takdirde okuldan eve gittiğinde çocuklarımızın özellikle gücü yüksek olan çocuklarımızın yüksek enerji gücünün düştüğünü, enerjisinin boşa çıkarıldığını görüyoruz.“ diyerek yapılacak bu okulun 100 kapasiteli olacağını, Ülkemize, İlimize ve özellikle otistik çocuklara sahip ailelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını ve bu konuda var olan ihtiyacı gidermesi temennisinde bulunarak, Hükümete, Milli Eğitim Bakanlığına, destek ve katkılarından dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı ile Milletvekillerine ve okulun ilimize kazandırılması için çaba sarf eden herkese teşekkürlerini iletti.

Bakmadan Geçme