Vali Toprak, 'Geleceğin Bilim Adamları'nın sergisinde

Vali Mustafa Toprak, Biyoloji, Kimya, Fizik ve Matematik alanlarında düzenlenen '11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması'nın açılış törenine katıldı.

Vali Mustafa Toprak, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile İnönü Üniversitesi Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı tarafından Biyoloji, Kimya, Fizik ve Matematik alanlarında düzenlenen "11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Malatya Bölge Yarışması"nın açılış törenine katıldı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve kültür Merkezinde düzenlenen yarışmanın açılış törenine Vali Toprak’ın yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aldulkadir Baharçiçek, Prof. Dr. Nusret Akpolat, Prof. Dr. İbrahim Türkmen, İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Yarışmaya Malatya, Elazığ, Bingöl, Adıyaman, Tunceli, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illerinden katılan okulların stantlarını Rektör Prof. Dr. Kızılay ile birlikte gezen Vali Toprak, öğrenci ve öğretmenlerden projeleri hakkında bilgi aldı.

Stantları ziyaret sırasında Rektör Prof. Dr. Kızılay, biyoloji alanında 64, fizik alanında 100, kimya alanında 54 ve matematik alanında 114 proje başvurusunda bulunulduğunu ve toplam 332 projenin başvurusunun, farklı üniversitelerden seçilen jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirilme sonucu 50 projenin burada bölge sergisine davet edildiğini belirtti.

Buradaki yarışma kapsamında yapılacak ikinci bir değerlendirmenin ardından bölge yarışmasında dereceye giren finalistlerin Ankara'da yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazanacaklarını, yarışmanın kapanış töreninin de 20 Nisan Perşembe günü düzenleneceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kızılay, Vali Toprak’ı kapanış törenine de davet etti.

Vali Toprak, davet için Rektör Prof. Dr. Kızılay'a teşekkür ederken yarışmacı öğrencilere de başarılar dileyerek sergiden ayrıldı. 

Bakmadan Geçme