Vali Baruş ve eşinden anlamlı ziyaret

Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, Yeşilyurt İlçesi Yakınca Mahallesinde bulunan  İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Turgut Özal Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret ettiler.

Orta ve ağır dereceli öğrencilerin eğitim aldığı okulları ziyaret eden Vali Aydın Baruş, okulu gezerek çocukların durumu hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. Özel eğitim alan çocuklara yakın ilgi gösteren Vali Baruş ve eşi Nagihan Baruş, sınıfları tek tek gezerek çocuklarla yakından ilgilendi. Her öğrenciye sıcak ilgi gösteren Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, çocukların özel eğitim gördüğü müzik, mobilya, yiyecek içecek hizmetleri, el sanatları gibi becerilerin kazandırıldığı derslikler ve atölyeleri gezerek çocuklarla yaptıkları etkinlikler hakkında sohbet edip yaptıkları eserleri incelediler.

Ziyarette Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye şampiyonalarında derece ve altın madalyaları olan ve özel eğitim gören Batuhan Aslan misafirlerine müzik ziyafeti sundu. Özel eğitim gören çocuklarımızın toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Vali Baruş, "Fedakâr öğretmenlerimiz yakın ilgilerini öğrencilere göstererek, bir aile gibi olduklarını ortaya koymaktadır. Bu özverili çalışmalar sonucu, çocuklarımız kendilerine yetecek derecede yaşam becerileri kazanarak kişisel gelişim ve ilerlemelerine katkı sağlamaktadır" dedi.

Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş’un gerçekleştirdiği ziyaretlerde Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Milli Eğitim Müdür Ali Tatlı, Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay,  İbni Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü H. Ahmet Geçen, Turgut Özal Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Erkan Şimşek ve öğretmenler hazır bulundular.

 

Bakmadan Geçme