Vali Aydın Baruş'un yoğun günü

Vali Aydın Baruş ziyaretlerine devam ediyor. Dün Sayın Baruş İnönü Üniversitesi, 2. Ordu Komutanlığı, Film Festival sponsor ödülleri gecesi ve Uluslararası İbnü'l Arabi ve İnsanlığın Hakikati Arayışı Sempozyumu'na katıldı.

Valiler Kararnamesiyle Malatya Valiliğine atanan Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a iade-i ziyarette bulundu.
Rektörlük binasında gerçekleşen ziyarette, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Rektör Yardımcıları yer aldı.
Ziyaret sorası Vali Baruş,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kızılay ile birlikte İnönü Üniversitesi rektörlük binası giriş katında yer alan İnönü Müzesinde İsmet İnönü’ye ait özel eşyalar, fotoğraflar ve belgelerden oluşan koleksiyonu ve  İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde bulunan Turgut Özal Müzesi’ni ziyaret ederek Özal’a ait kişisel eşyalar, fotoğraflar ve belgelerden oluşan koleksiyonu inceleyerek bilgiler aldı. Vali Baruş müze anı defterini imzalamasının ardından buradan ayrıldı.

 

Vali Aydın Baruş, "8. Malatya Uluslararası Film Festivali” ne sponsor olan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim töreninde katıldı. Yaptığı konuşmasında, film festivalinin kamu ve sivil toplum kuruluşlarının da desteklediğini belirterek, festivale katkı sunanlara teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Baruş ve Başkan Polat'ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, senarist Mesut Uçakan, festival direktörü Suat Koçer ve Malatya eski Valisi Ulvi Saran festivale destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verdi.

 

Aynı gün ziyaretlerine devam eden Vali Aydın Baruş, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “Uluslararası İbnü’l Arabi ve İnsanlığın Hakikati Arayışı Sempozyumu” na katıldı.

Malatya Valiliği ve İnönü Üniversitesi ile birlikte 15-16 Kasım 2018 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası İbnü’l Arabi ve İnsanlığın Hakikati Arayışı Sempozyumu” na Vali Aydın Baruş, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karaman, Ulusal ve Uluslararası Üniversitelerden Akademisyenler, resmi kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın olunmasının ardından Öğretim Görevlisi Sait Bosat’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Dekan Karaman ve Rektör Kızılay’ın açılış konuşmalarının ardından Vali Baruş yaptığı konuşmasında, “Çok değerli misafirler bir şehrin hayatının, bir ülkenin hatta bir medeniyet dünyasının hayatının anlam kazanması için ilmi tartışmalar, ilmi etütler ve o medeniyetin düşünce dünyasının devamlı devinim halinde olması çok önemlidir. Fikri olarak gelişime açık olmayan, tartışmayan, konuşmayan, analiz yapmayan anlayışlar ilerlemeye de kapalıdır. Bu anlamda İbnü’l Arabi sempozyumunun şehrimizin fikir hayatına, ülkemizin düşünce hayatına çok önemli katkıları olacağını belirtmek istiyorum Bu organizasyonun tertip edilmesinde önceki Sayın Valimizin katkıları çok değerli, bizler de elimizden geldiğince göreve başladığımızdan beri bu sempozyuma katkı vermeye çalıştık, dedi.

Yine aynı gün Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanlığını ziyaret etti.
Karargâh girişinde 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Temel ve 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hançeri Sayat tarafından karşılanan Vali Aydın Baruş, Komutanlık Şeref Defterini imzalayarak, ziyaretin anısına Orgeneral Temel ile fotoğraf çektirdi.
Vali Baruş, Orgeneral Temel'in makamında bir süre görüştüler.   


 

Bakmadan Geçme