'Uygulanan şiddet sadece bedenlere zarar vermiyor'

Malatya'da  İYİ Partili Kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günününde Kadına Yönelik Şiddeti kınadı...

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde  İYİ Parti Malatya kadın politikaları başkanlığı ekipleri İYİ Parti üye kayıt standında vatandaşlara kadına şiddete hayır broşürü dağıtıp, kadına yönelik şiddeti kınadılar.

Broşür dağıtımına İYİ Parti Malatya Kadın Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Miray Demir Demirtaş, parti üyeleri ve CHP Kadın Kolları yönetimi de katıldı.

Kadına şiddet utançtır, diyen Demirtaş, "Şiddete hayır. Bugün ve bundan sonraki 25 Kasım'larda kadının sesini haykırma ve duyurma günüdür. Bugün, dünyanın her köşesinde eşinden, babasından, öğretmeninden, nişanlısından şiddet gören, tecavüze uğrayıp haksız yere taşlanarak öldürülen, namus cinayetleri sonucunda yaşamını yitiren yüzlerce kadına yönelik uygulanan şiddetle mücadele günüdür" dedi.

Kadına şiddetin sadece Türkiye’de değil Dünya’nın her köşesinde yaşanır hale geldiğini vurgulayan İYİ Partili Demirtaş, "Dünyanın her yerinde bombalar altında bir anne ve çocuk ölüyor. Uygulanan şiddet sadece bedenlere zarar vermekle kalmıyor aynı zamanda kadınlarımızın özgüvenini, direnme gücünü, hak arama isteğini zayıflatıyor. Ülkemizde her üç kadından birinin fiziksel şiddet gördüğü, hayatı boyunca eşinden en az bir kez fiziksel şiddet görmüş kadınların oranının Türkiye genelinde en az yüzde 35 olduğu tahmin edilmektedir. Eşinden ayrılan kadınların yüzde 78'i fiziksel şiddete maruz kalmaktadır. Sadece geçtiğimiz yıl yüzlerce kadın boşanmak istedikleri için eşleri tarafından öldürüldü. İnşallah bu acı olaylar en aza iner" diye ifade etti.

Miray Demir Demirtaş sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Annelerimiz de bir kadın olduğuna göre his dünyamızın en değerli varlıkları da annelerimizdir. Anne sözünü duyunca aklımızdan çok kalbimiz çalışır. Bana sevgiyi tek kelime ile anlat deseler kesinlikle annem derim."

Bakmadan Geçme