USB Bellek Nedir?

USB bellek diğer adıyla flash bellekler kalıcı olarak veri depolanabilen, taşınabilir özelliğe sahip yaygın olarUSB bellek diğer adıyla flash bellekler kalıcı olarak veri depolanabilen, taşınabilir özelliğe sahip yaygın olarak kullanılan hafıza birimidir.ak kullanılan hafıza birimidir.

USB Bellek Nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

USB bellek diğer adıyla flash bellekler kalıcı olarak veri depolanabilen, taşınabilir özelliğe sahip yaygın olarak kullanılan hafıza birimidir. Bu hafıza birimi genellikle bilgisayarlarda olmak üzere cep telefonları, kameralar ve televizyonlar gibi dijital birçok cihazda kullanılabilir. Kapasitesinin büyüklüğü boyutlarının küçük olması ve uzun ömürlü olmaları CD-DVD’lerin yerini almasında en önemli faktörler olmuştur. Yazılıp silinebilen özelliği sayesinde tüm kullanıcıların tercih olan USB bellek fiyat konusunda da iyice uygun hale gelmiştir. USB Bellek kapasitesi GB cinsindendir. Gün geçtikçe boyutlarda artmaktadır. Artan değeri kadar da verir depolayabilir.  Tüm işletim sistemleri ile çalışır.

USB Bellek Bağlantı Hızı

USB bellek hızı 1.0 1.1 2.0 3.0 olarak sınıflandırılmaktadır. Artan sayı değerlerine göre veri akış hızı da artmaktadır. USB 3.0 günümüzde kullanılan USB tipidir. 4 telli Yapıya sahip USB 2.0 'dan sonra 9 Telli USB 3.0 hız konusunda oldukça ileri bir seviyededir. GB’larca veri USB 3.0 ile transferi   sadece Saniyeler alır.

USB Bellek Çalışması Sistemi ve Yapısı
USB belleğin hafıza yapısı en küçük veri bilgisi olan bitlerin içinde depolandığı en minimal hafıza depoları dizisinden meydana gelir. Satır ve sütunları sahip bu diziler, sütün ve satırların kesişimlerinde transistorlar mevcuttur. Çok ince bir oksit tabakası ile transistörler ayrı kalması sağlanır.   USB bellek elektrik yükü prensibine dayalı çalıştığı için bulunan oksit tabakası yükün boşalmasını engeller ve bu sayede veriler yıllarca güvenli bir şekilde saklanır. Sürekli yazma silme işlemlerinden sonra oksit tabakası uzun zaman sonucunda işlevini yitirebilir.

USB Bellek Güvenliği
Verilerin depolama özelliği yanında, güvenli şekilde taşınması da son derece önemlidir. Yeni nesil USB bellek teknolojileri kendilerine ait yazılımsal ve donanımsal şifreleme teknikleri kullanarak veri güvenliğini sağlamaktadır. Özellikle doğal etken olan dış hasarlara karşı da hasar görmeyecek şekilde tasarlanması kullanıcılara büyük bir avantaj sağlamaktadır. Her ne kadar temizliğine güvenilse de kullanılmak istenen USB bellek bilgisayara takıldıktan sonra temizlenerek kullanılması gerekir. İşlem bitiminden sonra donanımı güvenle kaldır seçeneği kullanılarak çıkartılması bellek ve çip yapısının korunması açısından dikkat edilmesi gereken bir husustur. USB bellek hakkında daha fazla detay için https://www.incehesap.com/usb-bellek-fiyatlari/  adresini ziyaret edebilirsiniz. En uygun USB bellek fiyatları ve ürün karşılaştırmaları mevcuttur

Bakmadan Geçme