Üreticiler dikkat: Malatya için zirai don uyarısı!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından, Malatya'da Pazar günü soğuk havanın etkisiyle yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından, Malatya’da Pazar günü soğuk havanın etkisiyle yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği bildirildi.

Açıklamada bölgenin yeni bir yağışlı sistemin etkisi altına girdiği belirtilerek, yağışlı havanın Pazar günü akşam saatlerine kadar sürmesinin beklendiği ifade edildi. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde olması beklenen yağışların, Pazar günü soğuk havanın da etkisiyle yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesinin beklendiği belirtildi.

Yağışlı havanın bölgeyi terk etmesinin ardından 10 Nisan Pazartesi günü sabah saatlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceği ve bu nedenle de hafif ve orta kuvvette zirai don riskinin ortaya çıkacağı açıklandı.

Bakmadan Geçme