Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı?

LYS tercih sonuçları için heyecan dorukta. Yüzbinlerce üniversite adayı üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. ÖSYM sonuçları ne zaman açıklayacak? Sonuçlar ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden adaylara duyurulacak.

Üniversite tercih sonuçları bekleniyor. 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılan tercihler için gözler ÖSYM'de... Hayalindeki Üniversiteye girebilmek için bir yılı aşkın süredir sınav maratonunda olan adaylar Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen LYS tercih işlemlerinin ardından ÖSYM tarafından duyurulacak olan tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. ÖSYM tarafından Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken sonuçların Ağustos ayının ilk iki haftası içerisinde açıklanması bekleniyor.

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüz binlerce öğrencinin hayal ettiği Üniversiteye kavuşabilemek için gerçekleştirdiği 2017 LYS Üniversite tercih işlemleri sona erdi. 18-26 Temmuz tarihleri arasında alınan Üniversite tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından adaylar LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kesin kayıt işlemlerinin 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olması nedeniyle adaylar üniversite tercih sonuçlarının kısa bir süre içerisinde açıklanmasını bekliyor.

LYS SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Sonuçlarda;

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı

YGS puanları ve başarı sıraları 

LYS puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları
bilgileri yer alır.

Bakmadan Geçme