Üniversite öğrencilerinden Demokrasi Eylemi

İnönü Üniversitesi Milli İrade Platformu Üyesi bir gurup üniversite öğrencisi, İnönü Üniversitesi Öğrenci Konseyine aday olan öğrencilerin bazı kişiler tarafından tehdit edildiğini ve seçimlerden çekilmeleri yönünde baskıya maruz kaldıklarını öne sürerek 'Demokrasi Eylem'i yaptı.

Üniversite konseyine aday olan öğrencilerin tehdit edildiğini savunan Milli İrade Platformu Üyeleri Üniversite Öğrenci Konseyi seçimlerinin demokratik bir yöntemle ve adil bir şekilde yapılmasını isteyerek ‘Tehditlere boyun eğmeyeceğiz’ sloganları eşliğinde eylem yaptı.

İnönü Üniversitesi girişinde toplanan ve Demokrasi Eylemi yapan kalabalık guruba AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey, AK Parti Malatya Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şube Başkanı Mehmet Sağdıç ve Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Barış Yılmaz destek verdi.

“Seçimlerin demokratik yollarla yapılması için her türlü göreve hazırız”

Toplanan kalabalık grup adına açıklamalarda bulunan MTTB Malatya Şube Başkanı ve İnönü Üniversitesi Milli İrade Platformu Basın Sözcüsü Mehmet Sağdıç, aday öğrencilerin tehdit edilmesini şiddetle kınadığını belirterek, “Bizler gençlik sahasında faaliyet gösteren STK’lar olarak üniversite öğrencilerinin demokratik hak ve özgürlüklerini sonuna kadar savunacak ve sağlayacağız. Bu tür tehditler bizi yıldıramaz. Biz her zaman olduğu gibi yine demokrasiden yana tavır alacağız. Biz öğrenci konseyi seçimlerinin demokratik yollara yapılması için her türlü göreve hazırız. Herkes bunu iyi bilsin” diye konuştu.

“Biz 15 Temmuz’da demokrasi için 246 şehit vermişiz demokrasi için hiçbir tehdide boyun eğmeyiz”

Öğrencilerin eylemine destek vermek için Malatya’ya gelen AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey ise, sonuna kadar demokrasiyi savunacaklarını belirterek, “15 Temmuz ‘da demokrasi için 246 şehit vermiş bu millet üniversite öğrenci konseyi seçimlerinde de asla ve asla demokratik olmayan davranışlara karşılaşmayacaktır. Milli irade platformumuz bu seçimlerin demokratik yolla yapılması için gözlemci olacaktır. Biz üniversitelerde kavga istemiyoruz. Demokrasiye saygı duyulmasını istiyoruz. Üzülerek söylüyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan sevdalısı arkadaşlarımıza aday olmamaları yönünde ciddi baskılar var. Bu millet demokrasiye yapılan saldırılara asla boyun eğmedi bundan sonra da eğmeyecektir, bunu herkes böyle bilsin” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme