Ülkü Ocaklarından uyuşturucu ile mücadele konulu konferans

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı tarafından 'Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele' konulu konferans düzenlendi.

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı tarafından ‘Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele’ konulu konferans düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi konferans salonunda düzenlenen konferansın açılışında konuşan Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan, en büyük vazifelerinin uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı gençleri korumak olduğunu ifade ederek, “Ülkemizde uyuşturucu denen bir illet var ve bu illet maalesef artık liselerden orta öğretim seviyesine kadar düşmüş durumda. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile ilgili Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Gençleri sokaktan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, geleceğimizi, yarınlarımızı ipotek altına almaya çalışan güçlerin eline bırakmayacağız. Fikren, ruhen ve bedenen sağlıklı bir nesle ihtiyacımız var. Gençlerimiz bizim yarınımızdır ve bizim kaybedecek yarınımız yok. Bu sebeple madde bağımlılığı ile alakalı çalışmalarımız il genelinde devam edecektir” şeklinde konuştu. Başkan Emrah Yılan’ın konuşmasının ardından konferansa geçildi. Katılımcılara, Bağımlılık İle İlgili Temel Kavramlar, Bağımlılık Yapıcı Maddeler, Madde Bağımlılığına Götüren Riskler, Aileye Yaklaşım ve Yasal Süreçler konularında bilgi veren Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapan Maddelerle Mücadele Kordinatörü Bülent Gazi Ceylan, madde bağımlılığının çok ciddi bir şekilde mücadele edilmesi gereken bir konu olduğunu söyledi.

Konferansa, MHP İl Başkanı Ömer Faruk Kalı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emrah Yılan, Battalgazi MHP İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Ülkücü İşçiler Derneği Doğu Anadolu Bölge Başkanı Şevket Keskin, Ülkücü İşçiler Derneği Malatya İl Başkanı Ahmet Mesut Rışvanoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakmadan Geçme