TÜMSİAD, Başkan Çakır'ı ziyaret etti

Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Malatya Şube Başkanı Murat Gümüş, beraberinde il yönetimi ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti.

Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Malatya Şube Başkanı Murat Gümüş, beraberinde il yönetimi ile birlikte Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TÜMSİAD Şube Başkanı Murat Gümüş, 3 ay önce göreve atanmalarının ardından yönetim kurulunu oluşturduklarını belirterek, "Malatya’mızın iş dünyası olarak her türlü sorunların giderilmesi, işadamlarımızın ve ekonomimizin daha iyi yerlere gelmesi için bizler de STK olarak faaliyet göstereceğiz. TÜMSİAD olarak sizlerin yanında yer alıp, şehrimizin daha da büyümesi, gelişmesi için katkı sunacağız. Yapmış olduğunuz ve bundan sonra yapacağınız bütün çalışmalarda başarılar diliyorum.” dedi.

Gümüş, ayrıca Suriye’nin Afrin kentinde teröristlere yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı harekâtına da tam destek verdiklerini ifade ederek "Her şekilde devletimizin, milletimizin, ordumuzun yanındayız" dedi.

Çakır: Teşvikler ekonomimizin büyümesini sağlıyor

TÜMSİAD yeni yönetiminin hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise işadamlarının bir araya gelmesinin ülkemizin ve ekonomimizin güçlenmesi noktasında önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Çakır, "Malatya’nın gelişmesi ve istihdam sorunlarının ortadan kalkması, Malatya’daki işadamlarımızın, -dolayısıyla da ekonominin ve ticaretinin- büyüklüğüne bağlı. Biz her zaman iş adamlarını önemsiyoruz. Malatya’da sanayi, esnaf ve ticareti ne kadar büyütebilirsek, ilimizin gelişmesine o kadar katkı sağlamış oluruz. Dolayısıyla bu süreler içerisinde hükümetimizin çıkardığı bir çok teşvikler var. Küçük, orta ve üst ölçekli olmak üzere çok önemli katkı ve teşvikler veriliyor. Bu da ekonominin büyümesini sağlıyor. Geçtiğimiz yıllarda G-20 ülkeleri içerisinde en çok büyüyen ülke Türkiye oldu. Bunda da izlenen politikanın ve hükümetimize olan güvenin büyük etkisi var" dedi.

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı harekatına da değinen Çakır, operasyonun başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek, “Rabbim ordumuzu muzaffer kılsın, terör örgütlerine fırsat vermesin" diye konuştu.

Bakmadan Geçme