Tıp Fakültesi öğrencileri için TÜBİTAK proje hazırlama kursu

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, öğrencileri TÜBİTAK projeleri konusunda bilgilendirmek amacıyla 'Bilimsel Proje Hazırlama ve Araştırma Metodolojisi' eğitimi düzenliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. Ali Beytur, ülenin farklı üniversitelerinde tıp eğitim gören Tıp Fakültesi öğrencilerini, erken safhada bilimsel araştırma kültürü noktasında bilinçlendirmek ve TÜBİTAK projeleri konusunda haberdar etmek amacıyla 9-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde eğitim kursu düzenleyeceklerini kaydetti. Proje hazırlayacak Tıp Fakültesi öğrencileri için bir yol haritası niteliğinde olan eğitimler ile projelerin tüm aşamalarının ele alınacağını belirten Doç. Dr. Beytur, “Bu etkinlik, İnönü Üniversitesi ev sahipliğinde, olabildiğince farklı üniversitelere ait Tıp Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşecek. Etkinlik sonunda Tıp Fakültesi öğrencileri, TÜBİTAK kapsamlı bir projeyi planlayabilecek, projenin amaç ve kapsamını belirleyebilecek, proje çalışma takvimi ve proje bütçesini oluşturabilecek, proje sonuçlarını değerlendirebilecek, proje raporunu yazabilecektir. Etkinliğin temel amacı, öncelikli olarak TÜBİTAK’ın desteklediği Araştırma Projelerine olan ilgi ve bu kapsamda yapılacak olan çalışmaların sunumlarını arttırarak, proje kültürünün canlanmasına katkı sağlamaktır” ifadelerine yer verdi.
 
Etkinliğe Ülkemizdeki bütün Üniversitelerin Tıp Fakültesi öğrencilerinden, TÜBİTAK-2229 programı kapsamında daha önce düzenlenmiş olan etkinliklere katılmamış olanların başvurabileceğini aktaran Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. Ali Beytur, etkinlik için toplam 50 öğrencini katılımcı olarak kabul edileceğini ve toplam katılımcılar arasından 25’inin İnönü Üniversitesi dışındaki Üniversitelerde okuyan Tıp Fakültesi öğrencilerinden müracaat sırasına göre belirleneceğini söyledi. Doç. Dr. Beytur açıklamasında “Katılımcılar kendi içerisinde gruplara ayrılarak proje hazırlıkları yapacaklar. Katılımcılar, danışman öğretim üyelerinin gözetiminde yaklaşık 6-7 kişilik guruplar halinde hipotez geliştirme, proje konusunu belirleme, kaynak araştırması yapma, projeyi yazma, sonuçların istatistiksel analizini yapıp değerlendirme, sunum yapma ve diğer sunumları değerlendirme sürecini gerçekleştirecektir. TÜBİTAK-BİDEB 2229 programından destek sağlandığı taktirde, gerçekleştirilecek olan bu eğitimde katılımcı öğrencilerin yol (TÜBİTAK’ın belirlediği yol ücret kısıtları dahilinde), konaklama ve masrafları etkinlik bütçesinden karşılanacaktır” dedi.

Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. Beytur, açıklamasının sonunda, Tıp Fakültesi öğrencilerini düzenlenecek etkinliğe davet ederek “Saygıdeğer Tıp Fakültesi öğrencilerini, etkinliğine davet etmekten onur duyuyor, bilimsel ve sosyal açıdan doyurucu bir program çerçevesinde bir araya gelmeyi gönülden diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Tıp Fakültesi Öğrencileri İçin Bilimsel Proje Hazırlama ve Araştırma Metodolojisi Eğitimi” konulu kurs etkinliği 9-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Koordinatörlüğünü İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Beytur’un yapacağı etkinlik için 50 kişilik kontenjan belirlendi. Etkinlik kapsamındaki eğitimlere şu isimler katılıyor:

Prof. Dr. Ali Osman KılıçKaradeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı
Prof. Dr. Ahmet AyarKaradeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı
Prof. Dr. Mete ÖzcanFırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı
Prof. Dr. Nurettin AydoğduTrakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı
Prof. Dr. Süleyman Sandalİnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı
Prof. Dr. Vedat BulutGazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İmmünoloji Anabilim Dalı
Doç. Dr. Ali Beyturİnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı
Yrd. Doç. Dr. Suat Tekinİnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı

Bakmadan Geçme